Nogomet

Infantino ne želi biti v vlogi diktatorja, a podpira SP z 48 reprezentancami

Dubaj, 28. 12. 2016 18.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino je ob koncu mednarodne športne konference v Dubaju dejal, da ne bo "diktator", kar zadeva širitev števila reprezentanc na svetovnih prvenstvih.

Gianni Infantino se zavzema, da bi na SP od leta 2026 dalje igralo 48 in ne več 32 reprezentanc. "Zelo verjamem v to širitev, toda nisem pa diktator," je dejal prvi mož Fife in nadaljeval: "To je nekaj, o čemer se moramo pogovoriti. Ko smo se o tem pogovarjali z nacionalnimi zvezami, so bile večinoma za širitev, toda čakajo nas še številni pogovori o tem."

Infantinov predlog za 48 ekip na SP 2026, na katerem bi bile razdeljene v 16 skupin s po tremi moštvi, bodo obravnavali na seji Fifinega izvršnega odbora prihodnji mesec. Na mizi je sicer tudi predlog o širitvi na 40 reprezentanc.

Infantino meni, da širitev pomeni vključenost v največjo družbeno in športno prireditev. Pravi, da neuspeh v kvalifikacijah močno vpliva na države, saj posledično odpuščajo selektorje in kritizirajo igralce. Če pa se reprezentanca uvrsti na veliko tekmovanje, pa vsa država živi in diha z nogometom. Združenje evropskih klubov je pred dnevi Infantinu izreklo nasprotovanje širitvi prvenstva, češ da so igralci že zdaj preobremenjeni.

Gianni Infantino
Gianni Infantino FOTO: AP

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

+0
Potem bo se vec sans za portugalsko..da zopet pride do finala preko ferskih otokov..kenije..maroka..irske in avstralije
tedoVV2HCmedo
28. 12. 2016 21.46
+1
Še boljše bi bilo imeti prvenstva kot v hokeju, po kakovostnih skupinah.