Nogomet

Povpraševanje po dresih Islandije v porastu za 1800 odstotkov, uradni opremljevalec na robu zmogljivosti

Pariz, Reykjavik, 02. 07. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Uradni opremljevalec islandske nogometne reprezentance ne dohaja povpraševanja po domačem modrem dresu, s katerim otočani navdušujejo na letošnjem evropskem prvenstvu v nogometu. Povpraševanje je za skoraj 2000 odstotkov višje od najbolj optimističnih pričakovanj. Največ naročajo Škoti.

Islandski dres bo po uspehih reprezentance romal na vse konce sveta.
Islandski dres bo po uspehih reprezentance romal na vse konce sveta. FOTO: AP

Islandska reprezentanca je obnorela Škotsko. Glavnega razloga ni težko poiskati: Islandija je eno od dveh navdušujočih zmag na Euru 2016 v Franciji dosegla proti največji škotski nasprotnici Angliji in jo izločila iz osmine finala na navdušenje njihovih otoških rivalov. Država s 330.000 prebivalci še ni rekla zadnje besede na tem prvenstvu, lahko se prebije celo v polfinale, a bo morala najprej ugnati domačinko Francijo. Iz podjetja Errea so za Daily Record dejali, da se trudijo ugoditi povpraševanju, "na tisoče in tisoče" naročil pa naj bi prihajalo ravno iz Škotske. "Vse od zmage (nad Anglijo, op. a.) smo dobili veliko naročil za islandski dres z vsega sveta. Toda daleč največ naročil je prišlo iz Škotske, Glasgowa in še posebej Edinburga," je povedala Rosa Sembronio, vodja marketinga podjetja iz okolice Parme. "Odločni smo, da bomo izpolnili vse zahteve, in zdaj naši zaposleni dan in noč delajo, da bi nam to uspelo," je dodala.

Pred zmenkom z domačo reprezentanco Francije v četrtfinalu je predstavnik za stike z javnostjo pri islandski reprezentanci Omar Smarason dejal, da so naročila zasula tudi Ehf, ki skrbi za distribucijo uradnih dresov. "Glede na število elektronskih sporočil in sporočil na Facebooku, ki smo jih dobili ... Da, razprodani smo," je Smarasona citiral AFP. "Povpraševanje je okoli 1800 odstotkov višje od pričakovanega, to je po eni strani dobro, a po drugi strani slabo za vse, ki še niso dobili dresa, ki so si ga želeli. Povsem zaupamo v Erreo in prepričani smo, da bodo sčasoma vsi dobili svoj dres." Za The Times je spregovoril Errein izvozni menedžer Fabrizio Taddei: "Povpraševanje je ogromno, od zmage Islandije nad Anglijo pa je noro. Na tisoče in tisoče naročil je prišlo iz Škotske ... Toda povpraševanje prihaja z vse Evrope."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Škotska, nasprotnica Slovenije v prihajajočih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Rusiji, se na prvenstvo ni uvrstila. So pa škotski navijači, ki v gosteh številčno podpirajo svojo državo in veljajo za ene najboljših na svetu, na naslovnice prišli z nošenjem plastičnih vrečk iz verige trgovin Iceland frozen, s čimer so izkazali podporo Islandcem ob zmagi nad starimi rivali Angleži. Errei se po svoje ponavlja zgodba nemškega opremljevalca Puma, ki je ob nepričakovanemu pohodu do državnega naslova angleškega Leicester Cityja več mesecev nemočno "lovil" naročila. Ni kaj ‒ tudi uspeh ima svojo ceno.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gost20
02. 07. 2016 16.03
+4
HU HU HU HU HU..... ISLANDIJA!!!
blackwizard
02. 07. 2016 08.32
+4
zdaj errea vsaj zasluži dobro, v kratkem bodo islandci tako šli k eni izmed treh top firm
BERNABEU
02. 07. 2016 08.28
-19
Upam da jih francozi povozijo ene 3:0 ker je čas da pridejo na realna tla!! Samo se bojim da tudi francozi ne igrajo tako suvereno da bi sigurno napredovali..
Darth Sidious
02. 07. 2016 13.28
+7
Kaksna realna tla? Dejstvo je, da so neki polprefosionalni postarji, pastirji in policaji izlocili nogometno velesilo. Vsaka cast!
mackon08
02. 07. 2016 17.12
+0
Tako je pa če izgubijo 10 proti nič, so carji.