Nogomet

Italijani v zaključku tekme izkoristili padec v slovenski izbrani vrsti

Koper, 08. 10. 2015 20.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometna reprezentanca Slovenije U21 je na koprski Bonifiki morala priznati premoč Italijanom (0:3). Mladi slovenski nogometaši so se do 70. minute dobro upirali favoriziranim nasprotnikom, a na koncu je tehtnico na gostujočo stran prevesil Gaetano Monachello.

Zahović in soigralci tudi tokrat niso našli poti v mrežo Italijanov.
Zahović in soigralci tudi tokrat niso našli poti v mrežo Italijanov. FOTO: Damjan Žibert

Slovenska reprezentanca do 21 let se je na kvalifikacijski tekmi za EP 2017 dobro upirala Italijanom, ki so tako kot na prvi tekmi pred mesecem dni imeli pobudo v svojih nogah, a vendarle si je tokrat četa Primoža Glihe ustvarila nekaj zrelih priložnosti za zadetek. V vratih slovenske reprezentance je večji del tekme blestel vratar Grega Sorčan, ki pa je ob zadetku rezervista Gaetana Monachella v 71. minuti malce preslabo odbil žogo, tako da je ta končala za njegovim hrbtom. Slovenija je gol prejela po hitrem polprotinapadu, ko je z leve strani na rob kazenskega prostora lepo podal Marco Benassi, Monachello pa je 's prve' spravil žogo v mrežo Slovencev. Italijani so vodstvo povišali v 84. minuti, ko je znova zabil Monachello, ta je sprožil skorajda z identičnega položaja, Leo Ejup se je žoge še malce dotaknil in Sorčan je bil še drugič premagan. Končnih 3:0 je postavil podajalec pri prvem zadetku Benassi.

"V Italiji smo odigrali tekmo na podobni ravni kot danes. Italijanom takrat ni šlo vse po željah. Ko te namreč enkrat piči kača, se bojiš še palice. To so Italijani danes pokazali, bili motivirani in ko imaš pred sabo tako motivirane igralce, imaš hitro težave v zadnji vrsti," je po tekmi povedal Gliha.

Izid:
Slovenija – Italija 0:3 (0:0)
Monachello 71., 84., Benassi 87.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rg24
09. 10. 2015 20.45
Gliha prevara, v izjavi je hotel kar Katanca okrivit za poraz, ker je klical Kranjca v A. Zadi ma Gorenca, Stojanovića, Bajrića, pa kaj bi on, če jih okrivi da niso motivirani, kdo je tukaj kriv? Zakaj je selektor, da ji pripravi, motivira, ne pa da po tekmi predava o drugih svetovih nogometa, to se mi zdi demotivacijsko, sploh za mlajše. Skratka alibi trener, ob zmagi je pa itak edini on zaslužen za zmago... Mladiči dobri ste
rambek
09. 10. 2015 10.54
apodgraj
09. 10. 2015 08.39
+0
Prevelika razlika v kvaliteti . Naši prepočasni , podaje netoče in napamet , skratka zelo slabo.
br.0001s
08. 10. 2015 21.30
+1
bolje šport nego đojnt. stoški so problem.r
cokli
09. 10. 2015 10.43
+2
Trener in njegov pomočnik pa naravnost smešna.....

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.