Nogomet

Izmučeni Fulhamov rešitelj Magath: Danes sem zelo 'kaput'

London, 12. 04. 2014 22.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
3

Nemški nogometni streteg londonskega Fulhama Felix Magath je po zmagi nad Norwichem (1:0) priznal, da je povsem izčrpan. Po drugi zaporedni zmagi je prepričan, da vse več ljudi verjeme v obstanek kočarjev med angleško elito.

V Londonu je bilo v soboto 'zelo vroče'. Temperaturo so do vročice dvigovali nogometaši Arsenala, ki so si šele po izvajanju kazenskih strelov zagotovili napredovanje v finale FA pokala, izjemen boj pa se je bil tudi na Craven Cottageu. Fulham je namreč gostil Norwich in zmagal z 1:0. Po 34.krogih sta obe moštvi ohranili položaja na lestvici, kar pomeni, da je Fulham še naprej na 18., Norwich pa na 19.mestu. Kluba zdaj na lestvici ločita le še dve točki. Današnja zmaga Fulhama je bila že njihova druga zaporedna, Norwich pa je v zadnjih treh obračunih vselej klonil. Ključ za razumevanje položaja na dnu premierligaške tabele pa je razpored prihodnjih tekem, ki čaka Fulham in Norwich. Medtem ko bi prvi do srede prihodnjega meseca lahko zmogli še kakšno zmago več, bi drugi za osvojitev vsaj še kakšne dodatne točke morali izvesti čudež. Norwich se bo na prihodnjih tekmah pomeril z Liverpoolom, Manchester Unitedom, Chelseajem in v zadnjem krogu še z Arsenalom.

Felix Magath
Felix Magath FOTO: Matjaž Ambrožič
"V zadnjih tednih sem bil zelo optimističen, da bomo zmogli zaviti na zmagovalno pot. Zdaj smo dosegli dve zaporedni zmagi. Pred dvobojem z Norwichom nas je nekaj le verjelo v naš uspeh, zdaj v možnost našega obstanka v Premier League najbrž verjame še več ljudi. Edini strelec in naš najboljši mož Hugo Rodalliega je bil res izjemen, tako kot tudi celotno moštvo. Samozavest nam raste, pri Hugu se to še posebej pozna. Je pa dobra igra našega napadalca zagotovo vzpodbudila tudi tudi druge v moštvu. Z izjemnimi posredovanji se je izkazal tudi David Stockdale, ki je preprosto zato, ker je bil v zadnjem tednu bolj živahen na treningih, dobil prednost pred našim prvim vratarjem Martinom Stekelenburgom. Po drugi strani pa je potrebno poudariti tudi, da smo imeli precej sreče. Dvakrat ali trikrat sem tudi sam žogo že videl v naši mreži, pa sta posredovanji kapetana Bredeja Hangelanda in vratarja Davida Stockdalea gostom preprečili gol. Norwich je bil zelo dober, kar lep čas tekme je bil občutno boljši od nas. Zelo, zelo moramo paziti, kako bomo igrali na prihodnjih tekmah, kajti obstanka v ligi še preprosto nimamo zagotovljenega," je po dvoboju razmišljal Felix Magath.

Nemec, ki ob srečanjih z novinarji po tekmah vselej zahteva skodelico zeliščnega čaja, je priznal, da bo nocoj najbrž spil še kakšno, saj, kot je poudaril kar malo po svoje ali po domače: "Danes sem bil zelo nervozen in zato sem zelo 'kaput'."

Pasica Premier League
Pasica Premier League FOTO:

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

23+1URA
13. 04. 2014 08.22
-2
Poglejte, kdo je podpisan pod avtorja slike...pa kaj res vrjamete, da je bil on tam včeraj v Londonu pa od blizu slikal Magatha?
mth213
13. 04. 2014 10.57
+1
ILoveGaming
12. 04. 2014 22.54
+13
Upam da Sunderland in pa Fulham ostaneta v ligi. Sta mi zelo ušeč kluba in bi blo brez njih res prazno. Danes so bile use tekme izjemne mi je pa žal da je Sunderland zgubu z avtogolom....