Nogomet

Izrael in Gruzija priskrbela Čeferinu že več kot polovico glasov, predsednik NZS lahko z njimi že zmaga

Ljubljana, Atene, Tel-Aviv, 08. 09. 2016 18.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz dneva v dan se krog podpornikov kandidature Aleksandra Čeferina za mesto predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) širi. Po naših informacijah lahko predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) zdaj računa tudi na glasova Izraela in Gruzije. Pri NZS so zvečer podporo tudi uradno potrdili.

Čeferin (drugi z desne) je na dobri poti, da zasede enega najprestižnejših položajev v svetu športa.
Čeferin (drugi z desne) je na dobri poti, da zasede enega najprestižnejših položajev v svetu športa. FOTO: Miro Majcen

Izraelska nogometna zveza (IFA) in Gruzinska nogometna zveza (GFF) sta po naših informacijah v četrtek podprli kandidaturo Aleksandra Čeferina, ki se poteguje za mesto predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa). Uefa bo na izrednem kongresu naslednji teden v Atenah izbrala naslednika Michela Platinija, Čeferin pa se je v nekaj tednih volilne kampanje hitro spremenil v glavnega favorita za nasledstvo slovitega Francoza. Samo v sredo sta mu podporo izrazili nogometni zvezi Poljske in Slovaške, vplivna Angleška nogometna zveza (FA) pa se je raje kot za Grosupeljčana odločila za edinega preostalega protikandidata, Nizozemca Michaela van Praaga. V Atenah bo glasovalo 55 zvez članic, Čeferin pa je že dosegel (vsaj javno) polovično podporo (28 glasov), ki jo za razliko od Van Praaga in Angela Marie Villarja - Španec je že izstopil iz predsedniške dirke -, objavlja javno. Slovenskega pravnika naj bi podrli tudi novinci s Kosova, nekaj preostalih baltskih držav in eni najmanjših članic Malta ter San Marino. Za zmago na volitvah 14. septembra v Atenah Čeferin potrebuje 28 glasov, kolikor jih ima sedaj.

Gruzija je podprla Čeferina v posebni izjavi za javnost: "Predsednik Gruzijske nogometne zveze Levan Kobiašvili in generalni sekretar David Mujiri sta se seznanila s kandidati za predsednika Uefe. Gruzijska nogometna zveza je sprejela odločitev, da bo na prihajajočih volitvah za predsednika Uefe podprla Aleksandra Čeferina, saj soglaša z njegovo vizijo razvoja nogometne igre. Prepričani smo, da bo Čeferin vse svoje aktivnosti podredil interesom nogometa." V predsedniku NZS vidi primerno osebo za vodenje Uefe tudi Ofer Eini, predsednik nogometne zveze Izraela, ki verjame v dolgoročno in plodno sodelovanje.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

johanca123
09. 09. 2016 19.03
+1
Zihr mu Janša nagaja!
Mungos2
09. 09. 2016 17.03
+2
Vsaj obril bi se !!!!
janezdollar
09. 09. 2016 08.28
+3
Res, da je Slovenec...ampak vse skupaj je tako čudno...sami lobiji...tip pa itak nima pojma o nogometu...
kemuri
08. 09. 2016 21.48
+3
Bravo bravo, Katanec pakiraj kufre tako kot si obljubil..če gre Čeferin, greš ti..to si obljubil !
Felipao
08. 09. 2016 21.37
-2
Povejte še to, koliko oziroma kaj jim je obljubil za glasove.
Eastman
08. 09. 2016 19.07
+3
Mene bolj zanima ali to pomeni da bo Čeferin v primeru izvolitve oddelal celoten mandat ali samo ta del, ki bi ga še moral Platini?