Nogomet

Francozi so ga spregledali, Španci ne dvomijo: Jan Oblak najboljši vratar Primere

Valencia, 24. 10. 2016 21.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na dan, ko ga francoska revija France Football ni uvrstila na ožji seznam za nagrado zlata žoga, je dosežke slovenskega nogometaša Jana Oblaka prepoznalo vsaj vodstvo španske La Lige. Škofjeločan je na prireditvi v Valencii dobil nagrado za najboljšega vratarja sezone. Nagrado za najboljšega igralca odnesel njegov soigralec Antoine Griezmann.

Oblak je z Atleticom igral finale Lige prvakov in se uvrstil na tretje mesto na lestvici v državnem prvenstvu.
Oblak je z Atleticom igral finale Lige prvakov in se uvrstil na tretje mesto na lestvici v državnem prvenstvu. FOTO: AP

Jan Oblak, ki je v minuli sezoni osvojil nagrado Zamora kot vratar, ki je prejel najmanj zadetkov, je po izboru vodstva španskega prvenstva tudi najboljši vratar tekmovanja. Na svečani prireditvi v Valencii je član madridskega Atletica ugnal Claudia Brava (Barcelona) in Keylorja Navasa (Real Madrid) ter bil tako nagrajen za vsega 18 prejetih zadetkov na 38 tekmah v sezoni 2015/16. Škofjeločanovih 82 obramb je Atletico do zaključnih tekem prvenstva držalo v igri za državni naslov, ki je na koncu romal v roke nogometašev Barcelone. Oblaku je nagrado podelil legendarni Argentinec Jorge Valdano.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Atletico je slavil tudi v kategoriji branilcev, kjer je bil za najboljšega izbran Urugvajec Diego Godin. Najboljši trener je Atleticov Diego Simeone, ki je ugnal zdaj že bivšega stratega Villarreala Marcelina in Eduarda Berizza (Celta Vigo), navijači pa so za "nogometaša s petimi zvezdicami" izbrali prvega Atleticovega strelca Francoza Antoina Griezmanna. Griezmannovo ime je bilo že čez nekaj sekund spet na odru, ko je v njegovem imenu glavno nagrado večera za najboljšega posameznika sezone prejel Atleticov predsednik Enrique Cerezo. Tako so se pri vodstvu tekmovanja vsaj malce oddolžili za manjšo blamažo iz leta 2014, ko Atletico kot branilec državnega naslova ni dobil niti ene nagrade, če ne štejemo tiste, ki jo je domov odnesel Simeone. Za najbolj obetavnega nogometaša so izbrali napadalca Marca Asensia (Real Madrid), nominirana sta bila še Mikel Oyarzabal (Real Sociedad) in Saul Ñiguez (Atletico Madrid). Najboljši vezist je postal Luka Modrić (Real Madrid), ki je ugnal Bruna (Villarreal) in Sergia Busquetsa (Barcelona).

Tabor prvakinje Barcelone so "potolažili" z nagrado urugvajskemu napadalcu Luisu Suarezu. Ta je nedavno v svojo last dobil drugi zlati čevelj kot najboljši strelec minule ligaške sezone, v ponedeljek pa mu je tehnični sekretar oziroma športni direktor Barcelone Robert Fernandez predal nagrado LaLiga World Player. Katalonce je razveselila tudi zmaga Lionela Messija v kategoriji najboljših napadalcev. Skupaj z Argentincem se je za nagrado poleg Suareza potegoval še robustni baskovski strelec Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), v imenu Messija pa je trofejo prejel upokojeni nogometaš in trener katalonskega velikana Carles Rexach.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mantelo
26. 10. 2016 16.19
apodgraj
27. 10. 2016 10.36
-1
Najboljši napadalec španske lige Messi in to zasluženo . Zdaj se pa postavlja retorično vprašanje , glede na to , da je Messi boljši napadalec od Ronalda ali lahko Ronaldo po vsem tem izboru za najboljšega vratarja , obambnega in veznega igralca ter napadalca in za njega neugodnih anketah , sploh pride v ožji izbor za nominiranca za "Zlato žogo"..
GentlemanPirate
28. 10. 2016 10.09
lahko pride... ker sponzorji to velevajo... denar sveta vladar
zbuks
25. 10. 2016 09.14
Kje pa je jokica
Symbolic
25. 10. 2016 08.22
Čestitke VSEM!
Kollerik
24. 10. 2016 22.30
+16
CURVANORD Zanetti
24. 10. 2016 22.25
+14