Nogomet

Je Simeone naznanil Griezmannov odhod? 'Še boljši bo, ko bo igral za napadalnejše moštvo'

Madrid, 14. 12. 2017 19.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svetovni mediji že dalj časa namigujejo, da bo francoski napadalec Antoine Griezmann zapustil madridski Atletico in se preselil v klub, ki bolj redno posega po lovorikah. Čeprav je večkrat zatrdil, da je v Atleticu vesel, pa se zdi, da je poletni odhod neizbežen. Med vrsticami je to potrdil tudi trener Madridčanov Diego Simeone.

Antoine Griezmann velja za enega najboljših napadalcev na svetu.
Antoine Griezmann velja za enega najboljših napadalcev na svetu. FOTO: AP
V poletnem prestopnem roku je bil tarča Manchester Uniteda, a do prestopa ni prišlo, za nameček pa je Antoine Griezmann podaljšal pogodbe z madridskim Atleticom do leta 2022 in govorice po poniknile. A ni skrivnosti, da si francoskega napadalca, ki je za klub iz španske prestolnice na 178 tekmah zabil 90 golov, želi veliko število evropskih velikanov. Poleg rdečih vragov, se vse bolj pogosto pojavljati imeni PSG in Barcelona. Da bi lahko do prestopa prišlo že po koncu letošnje sezone, je 'med vrsticami' sedaj namignil tudi trener colchonerosov Diego Simeone
Madridski Atletico se letos po dolgem času ni prebil iz skupinskega dela Lige prvakov in bo svojo evropsko popotovanje nadaljeval v Ligi Evropa, kjer ga v šestnajstini finala čaka danski Koebenhavn. Šlo bo torej za slovenski obračun med Janom Oblakom in Benjaminom Verbičem.

"Če se Griezmann odloči, da zapusti Atletico in odide v moštvo, ki igra napadalnejši nogomet, bo postal še boljši nogometaš. To je seveda logično, saj je igralec, ki potrebuje napadalni nogomet," je v pogovoru ta francoski L'Equipe povedal Simeone. S to izjavo je nekoliko samokritičen tudi do svojega nogometa, saj Atletico pod njegovim vodstvom igra obrambni nogomet s hitrimi protinapadi, a ta taktika je po Argentinčevim vodstvom prinesla tudi uspehe. Slavje v španskem prvenstvu in dve uvrstitvi v finale Lige prvakov, kjer pa je bil obakrat boljši mestni tekmec Real. "Vedno sem enakega mnenja. Zelo imam rad svoje igralce in rad jih spremljam, ko nogometno odraščajo. Nisem nevoščljiv. Če me nogometaš prosi, da bi rad zapustil klub, ker ima življenjsko priložnost, da zaigra za klub iz svojih sanj, mu bom seveda dovolil, da odide. Če vem, da je igralec dal zame vse, potem ni problema. Enako je bilo z Diegom Costo in Ardo Turanom," je še dodal Simeone in tako namignil, da bi lahko 26-letni francoski napadalec kmalu zapustil stadion Wanda Metropolitano. 

On ni Neymar, Ronaldo ali Messi ...
"On je eden tistih igralcev, ki so najbolj odrasli, od kar sem jaz postal trener Atletica. A on ni 'klasičen' napadalec, on potrebuje še nekoga pred seboj. Ni takšen tip igralca kot so Neymar, Cristiano Ronaldo in Lionel Messi. Potrebuje še nekoga, da pripravi priložnosti, oni pa lahko odločijo sami," pa je o primerjavi Griezmanna s tremi najboljšimi igralci na svetu še spregovoril Simeone. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
15. 12. 2017 09.37
+4
Simeone naj nabavi bolje veziste pa bo lahko Griezmann večkrat dobil žogo za brcniti jo v gol. Oblak je tisti, ki rešuje Atletico, brez njega bi letos bili tudi porazi.
Kollerik
15. 12. 2017 08.27
-1
Dobrodošel med najboljše, v Barso....
Drago Kugler
16. 12. 2017 08.50
+1