Nogomet

Čilenska reprezentanca se je po neuspehu v kvalifikacijah poslovila od zvezdnika Vidala in selektorja Pizzija

Santiago de Chile, 11. 10. 2017 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/A.V./N.A.
Komentarji
1

Nogometaši Čila so se po porazu z Brazilijo poslovili od svetovnega prvenstva, hkrati pa je reprezentančno slovo napovedal tudi zvezdnik Arturo Vidal, sicer nogomteš münchenskega Bayerna. Od izbrane vrste se je poslovil tudi nogometni selektor Juan Antonio Pizzi, ki mu je sicer potekla pogodba.

Nogometni zvezdnik Čila Arturo Vidal je po koncu kvalifikacij za SP 2018, ki za njegovo reprezentanco ostaja nedosežen cilj, naznanil konec kariere v dresu izbrane vrste.

Vidal brani barve münchenskega Bayerna.
Vidal brani barve münchenskega Bayerna. FOTO: AP

Bayernov nogometaš je bil izredno razočaran po razpletu južnoameriških kvalifikacij, čeprav zaradi kazni ni mogel igrati na tekmi zadnjega kroga. Vidal je zaradi rumenih kartonov odločilno tekmo lahko spremljal od daleč, po njej pa je prek Twitterja sporočil, da ima "strto srce", potem ko je Čile izgubil z Brazilijo z 0:3 in ostal brez Rusije 2018 zaradi slabše razlike v zadetkih. Čile je južnoameriške kvalifikacije končal na šestem mestu in s tem ostal brez uvrstitve na SP.

"Hvala, fantje, hvala za vse v teh letih. Ker sem se veliko naučil in ste mi pokazali, kako se gara za svojo državo in kako se nekaj doseže v življenju," je sporočil Vidal. Skupaj z Alexisom Sanchezom sta bila nosilca igre Čila v zlatem obdobju te reprezentance, ki je v letih 2015 in 2016 prišla do dveh zmag na prvenstvu Južne Amerike. 

Juan Antonio Pizzi se je po neuspešnih kvalifikacijah za SP v Rusiji poslovil s klopi Čila.
Juan Antonio Pizzi se je po neuspešnih kvalifikacijah za SP v Rusiji poslovil s klopi Čila. FOTO: AP

Od reprezentance pa se je nekaj ur po porazu z Brazilijo poslovil tudi selektor Juan Antonio Pizzi, kateremu  je sicer pogodba potekla hkrati s koncem kvalifikacij, 49-letni strokovnjak pa je dejal, da pogodbe ne bo podaljšal. Čile je južnoameriške kvalifikacije končal na šestem mestu in s tem ostal brez uvrstitve na svetovno prvenstvo. Pizzi je sicer lani Čile popeljal do naslova južnoameriških prvakov, v kvalifikacijah pa izbrani vrsti ni šlo najbolje od nog, saj je v zadnjih šestih tekmah zmagala le dvakrat.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

deltoro
11. 10. 2017 17.24
-1
res je en pizzi