Nogomet

Klopp o poškodbah, ki pestijo Liverpool: Dokazali bomo, da znamo igrati tudi brez Coutinha

Liverpool, 29. 11. 2016 18.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po čudovitih petih zadetkih in petih podajah na trinajstih ligaških tekmah se letošnje leto za Philippeja Coutinha zaključuje klavrno, saj je sobotno tekmo proti Sunderlandu moral zaključiti že v prvem polčasu. Brazilec bo z zelenic zaradi poškodbe gležnja odsoten šest tednov, kar je velik udarec za klub z Anfielda.

Eden izmed ključnih členov Redsov bo z igrišč odsoten v decembru.
Eden izmed ključnih členov Redsov bo z igrišč odsoten v decembru. FOTO: AP

Liverpoolovim navijačem je zastal dih, ko je na sobotni tekmi proti Sunderlandu že v prvem polčasu prijemajoč se za gleženj igrišče na nosilih zapustil priljubljeni Philippe Coutinho. Nekateri so že pomislili na najhuje, operacijo in nekajmesečno odsotnost, vendar pa so se v ponedeljek zjutraj na Melwoodu lahko vsaj malce oddahnili. Iz bolnišnice so namreč sporočili, da bo Coutinho potreboval šesttedensko okrevanje zaradi poškodbe gležnja.

Kljub temu v klubu še vedno gojijo upanje, da nekaj tedensko okrevanje vendarle ne bo potrebno. Prav gotovo Brazilec ne bo mogel pomagati soigralcem na Merseyside derbiju proti Evertonu v sredini decembra, medtem ko bi se na zelenici lahko pojavil že za silvestrovo proti Manchester Cityu. Kljub temu pa Liverpoolov strateg Jürgen Klopp ostaja pozitiven. Čeprav je Brazilec igral eno izmed ključnih vlog v Liverpoolu, strateg Redsov ne podcenjuje preostalih članov ekipe. "Coutinho je resnično dober igralec, vsaka ekipa še kako dobro ve, kako je če na tako odličnega igralca ne moraš računati nekaj dni ali tednov," je ob tej priložnosti povedal Klopp in dodal, da to kljub temu ne bo izgovor za nadaljnje preizkuse: "Ne glede na to, kako dober je, ne more sam odločiti tekme, čeprav morda včasih deluje tako. Izbori si žogo, preigrava, natančno strelja, zadene gol, braniti pa vendarle ne more. Ustvarili smo ekipno igro in Philippe je pomemben člen le te. Kljub temu se lahko spoprimemo tudi z njegovo odsotnostjo."

Nemški strateg ne bo iskal izgovorov za prihodnje tekmve v odsotnosti igralcev, temveč v Liverpoolu želijo le, »nastopiti in igrati nogomet.«
Nemški strateg ne bo iskal izgovorov za prihodnje tekmve v odsotnosti igralcev, temveč v Liverpoolu želijo le, »nastopiti in igrati nogomet.« FOTO: AP

"Vsekakor njegova odsotnost ni nekaj, o čemer bi sanjal ali česar bi si želel, vsekakor pa lahko dokažemo, da znamo igrati tudi brez Coutinha. Lažje bi bilo igrati ob popolni postavi," je poudaril strateg Liverpoola. Tako bodo priložnost dobili nekateri nogometaši na robu enajsterice. Na sobotni tekmi proti Sunderlandu se je že izkazal mladi Divock Origi, ki je zlomil nasprotnikovo obrambo, medtem ko Daniel Sturridge okreva po poškodbi meč in čaka na nove priložnosti. V klubu se trenutno soočajo s številnimi poškodbami, saj je poleg Sturridgea odsoten tudi Adam Lallana, na tekmi proti Sunderlandu pa jo je nekoliko skupil tudi Roberto Firmino. Priložnost bo zaradi poškodb v ekipi lahko dobili tudi Gini Wijnaldum, medtem ko so na Anfieldu že pričeli z iskanjem novih obetavnih igralcev, čeprav zamenjav za poškodovane ne bodo iskali zunaj ekipe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KiNgKoNg
29. 11. 2016 22.09
-1
Pravkar se mučijo proti Leedsu.
Erik432
30. 11. 2016 08.28
+2