Nogomet

Juventus po neverjetni drami le še eno tekmo od Scudetta, Iličić iz igre poškodovan

Firence, Bergamo, 24. 04. 2016 22.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Le še ena tekma loči Juventus od naslova italijanskega prvaka, Torinčani pa bodo slavili že v primeru, da Napoli ne dobi naslednjega derbija z AS Romo. Rekordni osvajalci Scudetta so v Firencah slavili na neverjetni tekmi proti ekipi Josipa Iličića, ki je zapravila enajstmetrovko v zadnjih sekundah.

Leonardo Bonucci (na fotografiji) je storil veliko napako ob izenačujočem zadetku v Toskani.
Leonardo Bonucci (na fotografiji) je storil veliko napako ob izenačujočem zadetku v Toskani. FOTO: AP

Gianluigi Buffon je ustavil enajstmetrovko Nikole Kalinića in v zadnjih sekundah derbija s Fiorentino poskrbel, da se je Juventus z eno roko in pol že dokopal do petega zaporednega Scudetta. Sezona se je začela izjemno slabo za belo-črne, ki pa so nato nanizali rekordni zmagoviti (oziroma nepremagljivi) niz in očitno bodo novemu državnemu naslovu Torinčani nazdravljali že aprila. Prvi zasledovalec Napoli mora v tem krogu namreč dobiti veliki obračun kroga z AS Romo, sicer bodo privrženci stare dame kot je zdaj že v navadi slavili novo zvezdico. Mario Mandžukić je v zadržanem prvem polčasu zadel po krasni akciji in odloženi žogi Paula Pogbaja, slovenski reprezentant Josip Iličić pa je po nekaj lepih potezah in močnemu strelu z razdalje v drugem polčasu zahteval menjavo zaradi poškodbe. Obračun se je takrat zares razživel in po tem, ko Torinčani niso zaključili tekme, je Nikola Kalinić izkoristil veliko napako Leonarda Bonuccija in z roba kazenskega prostora prekrasno zadel. Slavje se v 83. minuti še ni poleglo, ko je Juventus usodno "pičil" in po strelu Patrica Evraja je bil na pravem mestu na drugi vratnici rezervist Alvaro Morata. Drame še ni bilo konec: nekdanji član Fiorentine Juan Cuadrado je le nekaj sekund po prihodu na zelenico zakrivil sporno dosojeno najstrožjo kazen, padel je Kalinić, Hrvat pa je sam izvedel strel z bele točke, a ga je Buffon ukanil, kot tudi enega izmed mož v vijoličastem, ki je poskušal v mrežo pospraviti odbitek. Kalinić je imel v izdihljajih tekme še eno zlato priložnost, a je z nekaj metrov z glavo zadel prečko. Juve je po zadnjem sodnikovem žvižgu slavil najbrž že odločilni pobeg na 12 točk prednosti.

Sassuolo je ostal v lovu na evropske vozovnice in na olimpijskem stadionu ugnal Torino (1:3). Črno-zeleni so zdaj le še točko za AC Milanom, za zmago v prestolnici Piemonta pa so zadeli Nicola Sansone, Federico Peluso in Marcello Trotta. Sansoneju je po golu z glavo že v drugi minuti odgovoril Bruno Peres, ki je zaključil bliskovit protinapad bikov. Toda drugi polčas je bil povsem v znamenju skromne ekipe iz Modene, potem ko je Peluso žogo pospravil v mrežo z neposredne bližine v 75. minuti, nato pa je Trotta globoko v sodnikovem podaljšku pobegnil obrambi in dokončal delo. Sassuolo ima vse možnosti za presenetljivo uvrstitev v naslednjo sezono Lige Evropa, kamor bo nekdanji klub Jasmina Kurtića in Dejana Lazarevića prišel v primeru osvojenega šestega mesta in v primeru, da Juventus v finalu italijanskega pokala premaga Milan. Emiliano Viviano je v prvem polčasu ubranil enajstmetrovko, Sampdoria pa se je vrnila po zaostanku in ugnala Lazio (2:1). V tretji minuti je zadel Filip Djordjević in Genovčane je čakalo težko delo, toda na domačem stadionu Luigi Ferraris so lahko navijači slavili po zadetku Fernanda, ki je že v 20. minuti znižal in napovedal boljše čase. Lazio je imel še pred polčasom priložnost z bele točke, toda Viviano je "prebral" Antonia Candrevo. V 79. minuti se je Modibo Diakite znašel na pravem mestu, da je preusmeril žogo mimo Federica Marchettija po strelu Matiasa Silvestreja.

Deseterica Atlante se je tudi po zaslugi Kurtića, ki je kot edini slovenski reprezentant na medsebojnem obračunu z Valterjem Birso in Boštjanom Cesarjem, odigral celo tekmo, veselila zmage proti Chievu (1:0). Alejandro Gomez je bil izključen v 76. minuti, toda Bergamčani so takrat že vodili z zadetkom izkušenega Marca Borriella. Birsa je imel lepo priložnost za zadetek, kot tudi Lucas Castro, na koncu pa je bil Borriello tisti, ki je izkoristil strel Alessandra Diamantija za edini zadetek na tekmi. Tri tekme pred koncem si je Atalanta že praktično zagotovila obstanek z devetimi točkami naskoka pred mesti, ki vodijo v Serie B, veliko zmago pa je slavil tudi Siniša Andjelković s Palermom. Sicilijanci so v gosteh ugnali Frosinone (0:2) z zadetki Alberta Gilardina in Aleksandra Trajkovskega, ki je točke rožnato-črnim zagotovil v sodnikovem dodatku. Prav Frosinone je Palermo prehitel na 18. mestu in ohranil možnosti za obstanek, medtem ko je Bologna še pravočasno ustavila padanje proti "rdeči coni" z zmago nad Genoo (2:0). Na stadionu Renata Dall'Are je ekipa trenerja Roberta Donadonija, ki je tako navduševala po prihodu legendarnega nogometaša na svojo klop, slavila po nizu negativnih rezultatov. Emanuele Giaccherini in Sergio Floccari sta Bolognčane popeljala do ključne 40. točke in obstanka.

Izidi 35. kroga:

Fiorentina ‒ Juventus 1:2 (0:1)
Kalinić 81.; Mandžukić 39., Morata 83.
Josip Iličić (Fiorentina) je igral do 53. minute.
Nikola Kalinić (Fiorentina) je v 90. minuti zapravil enajstmetrovko.

Atalanta ‒ Chievo 1:0 (0:0)
Borriello 55.
RK: Gomez 76./Atalanta
Jasmin Kurtić (Atalanta) je odigral celo tekmo, Valter Birsa je igral do 72. minute, Boštjan Cesar (oba Chievo) je bil na klopi.

Frosinone ‒ Palermo 0:2 (0:0)
Gilardino 56., Trajkovski 90.
Siniša Andjelković je odigral celo tekmo, Aljaža Strune (Palermo) ni bilo v ekipi
.

Inter ‒ Udinese 3:1
Bologna ‒ Genoa 2:0
Sampdoria ‒ Lazio 2:1
Torino ‒ Sassuolo 1:3

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kameltrajbar
25. 04. 2016 15.11
...juveeeeeeeeeeeeeeee....:)))))
mariomandzukic
25. 04. 2016 10.02
-3
to je bila hrvaska noc.mandzo vs kalinic,res pravi spektakl v firencah
Paštašutar
25. 04. 2016 13.19
+1
MaunelNeuer
25. 04. 2016 14.40
kako hrvaška noč če je manđo črnogorec?
BayernGomez
25. 04. 2016 15.35
Mandžo je Slovenc ki se dela da je Hrvat.