Nogomet

Juventus utrdil svoje mesto na vrhu, Wojciech Szczesny kljub izjemni predstavi ni uspel rešiti Rome

Torino, 17. 12. 2016 22.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Juventus stadiumu sta se udarila domača ekipa v belo-črnih dresih in drugouvrščeni klub italijanske Serije A, Roma. Na zadnji tekmi pred nekajtedenskim počitkom so domači z zadetkom v začetnih minutah tekme le še povečali prednost pred volkovi iz Rima.

Wojciech Szczesny je po prejetem golu zaklenil svojo mrežo.
Wojciech Szczesny je po prejetem golu zaklenil svojo mrežo. FOTO: AP

AC Roma bi z zmago v Torinu lahko zmanjšala svojo prednost v Seriji A za prvouvrščenim Juventusom, tega pa so se odlično zavedali tudi pri stari dami, zato so prevzeli vajeti prvega polčasa v svoje roke. V 10. minuti je neuspešno z lepim strelom na vrata Wojciecha Szczesnya poskušal Gonzalo Higuain, zato pa se je Argentinec med strelce vpisal štiri minute kasneje, ko je s popolnoma samostojno akcijo premagal vratarja Szczesnya, ki je bil ob izjemnem strelu popolnoma nemočen. Tudi preostali del prvega polčasa je Juventus prevladoval na igrišču, medtem ko Roma nikakor ni našla prave motivacije. V začetku drugega dela tekme je zaradi poškodbe zelenico moral zapustiti Miralem Pijanić, namesto njega pa je v igro vstopil Juan Cuadrado. Tudi v drugem polčasu je blestel Szczesny, ki je preprečil še večji poraz kluba iz prestolnice, ubranil je tudi lepo priložnost Stefana Sturara. Poškodbe so proti koncu tekme pričele pestiti tudi goste, tako je v zadnjih minutah tekme zdravniško pomoč zahteval tudi Konstantinos Manolas, nadomestil pa ga je Bruno Peres. Posest žoge je sicer ob koncu tekme govorila v prid Romi, vendar pa so v 90 minutah nogometaši uspeli le dvakrat streljati na gol. Kljub temu so proti koncu nekajkrat zapretili vratom Gianluigija Buffona, vendar pa se rezultat vse do zadnjega sodnikovega žvižga ni spremenil.

Izidi 17.kroga Serije A: 

Juventus ‒ AS Roma 1:0 (1:0)
Higuain 14.

AC Milan ‒ Atlanta 0:0
Jasmin Kurtić (Atalanta) je igral do 65. minute.

Empoli ‒ Cagliari 2:0 (1:0)
Mchedlidze 8., 72.
Joao Pedro (Cagliari) je v 81. minuti zgrešil enajstmetrovko.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.