Nogomet

Juve z zmago na derbiju pred Milan, toda Allegri pravi: 'Nismo dobri, čvrsti pa!'

Torino, 22. 11. 2015 15.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trenutek navdiha Paula Dybale je odločil sobotni derbi med Juventusom in Milanom v Torinu (1:0). Domači so se razveselili tretje zaporedne zmage, ki jih je na lestvici popeljala pred stare rivale, a "stara dama" po mnenju svojega stratega še vedno ne igra tako, kot bi morala.

Trenutek odločitve v drugem polčasu - stel nekdanjega člana Palerma je končal v mreži.
Trenutek odločitve v drugem polčasu - stel nekdanjega člana Palerma je končal v mreži. FOTO: Reuters

Massimiliano Allegri pravi, da Juventus ni prikazal dobre predstave, čeprav je bil zadovoljen nad čvrstostjo svojih varovancev ob vnovični zmagi nad AC Milanom. Rdeče-črni so proti starim rivalom tudi predali svoj položaj na lestvici, takoj za mesti, ki vodijo v Evropo, jih je namreč s tremi točkami v Torinu zamenjala prav stara dama.

"Tekma je bila zelo zapletena, ker se je Milan zelo dobro branil in nam povzročal težave," je po obračunu za Sky Sport Italia menil Allegri. "Obenem bi morali mi bolje pomikati žogo 'med linijami' in predstava ni bila dobra, temveč čvrsta. Pomembna stvar je bila zmaga in to, da smo prehiteli Milan na lestvici Serie A. Upajmo, da bomo do dobrega rezultata prišli tudi v sredo proti Manchester Cityju. Dovolili nismo nič, razen tistega strela Alessia Cercija v podaljšku. Moramo se izboljšati v smislu odločanja in v tem, da ne prehitevamo pri zadnjih žogah. Prihajamo vsaj v neko stanovitno serijo rezultatov in to je pomembno. To je naša druga tekma brez prejetega gola doma po Atalanti. To morda ni bila dobra tekma, a pomembno je bilo biti čvrst."

Allegri je obžaloval dve menjavi zaradi poškodb, zamenjati je moral Patricea Evraja in Hernanesa, Paula Pogbaja pa je okaral, da je po tem, ko je pomagal pri zmagovitem zadetku, "malce preveč igral za gledalce". O strelcu edinega zadetka Paulu Dybali je Allegri dodal: "Vedno sem bil prepričan v njegove kvalitete, toda normalno je, da je potreboval čas, da se je ustalil. Dybala raste, ima zelo dobre kvalitete in zelo dobro mu je šlo 'med linijama'. Tudi trdo dela in sčasoma bo postal izvrsten drugi napadalec. Spreminja se tudi v fizičnem smislu in razliko lahko vidite v njegovih nogah."

Poraženi milanski strateg Siniša Mihajlović je menil, da njegovo moštvo ni bilo dovolj pogumno v napadu, čeprav je po svoji oceni srbski trener sestavil najbolj napadalno enajsterico, ki je Gianluigija Buffona resno preizkusila šele v 93. minuti prek Alessia Cercija, medtem ko je v drugih vratih (ne prvič v sezoni) blestel golobradi Gianluigi Donnarumma.

"Med tekmo, še posebej v prvem polčasu, smo storili preveč napak pri naših podajah in nato smo napačno izvedli še protinapade," ni bil zadovoljen Mihajlović. "Sestavili smo najbolj napadalno enajsterico, ki smo jo lahko. Paradoksalno smo bili dobri obrambno, v napadu pa bi morali storiti več. Moramo poskusiti še naprej delati z zavedanjem, da bo težko in da imamo veliko prostora za napredek. Vedno je težko proti Juventusu v Torinu."

Tudi pri gostih je bil svetla točka napadalec, M'Baye Niang, a je imel Mihajlović nekaj pripomb na pomanjkljivo predstavo v napadu, kjer so zmanjkali nevarni streli in seveda zadetki. Milan je izgubil po petih kolih nepremagljivosti, toda znaki padca forme so se kazali že proti Atalanti (0:0).

"Niangu je šlo dobro v obrambi, toda kot napadalec mora posledično storiti več v napadu. To je bila šele njegova druga tekma v petih mesecih, zato se mora njegova pripravljenost še izboljšati, to pa bo prineslo tudi nekaj več ostrine," je še dodal Mihajlović. "Svoje krilne nogometaše prosim, da se žrtvujejo za ekipo, zato morajo biti povsem pripravljeni in nabrušeni. Tako so lahko učinkovitejši pred vrati. Potrebujemo več poguma, da prodremo v kazenski prostor. Lahko se ponesreči, toda moraš poskusiti," je zaključil.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bullitt
22. 11. 2015 23.11
Donnarumma, Niang, in Mario, samo te bi obdržal, vse ostale ven f.u.k.n.i.l, to je za v mb, ne pa v Milan, da ne omenjam hloda bacca in amaterja adriana...
rambek
22. 11. 2015 19.55
Juve nima sans letos.
SUTA
22. 11. 2015 20.01
+1
bullitt
22. 11. 2015 23.04
bullitt
22. 11. 2015 19.15
+1
katastrofa od fuzbala, že z Atalanto so imel cel kup težav, še sreča, da juve ni igral vrhunsko
rossonero.acm
22. 11. 2015 16.27
+5
Eni slabši od drugih...Siniša,najbolš da greš...al pa ne,ker lahk Benitez pride...pa tud ni dobr:) Uglavnem,taki dnari grejo v nič,da je res kr neki...nekateri si sploh ne zaslužijo nosit dres ACM!! Pa nek Mr.Bee pa to...to sam Silvek pere denar,ki ga ima v Aziji na računih...
GlavniModerator
22. 11. 2015 17.41
+9
mocna italijanska liga rab mocan juve in milan. Ce je inter prvi v ligi ti pove v kaksni hudi krizi je italija. Upam da se stvari kmalu stabilizirajo, inter v drugo ligo. Milan in juve pa v borbo za naslov prvaka..