Nogomet

Kampl se je po virozi vrnil z golom in podajo

Leipzig, 07. 10. 2018 20.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski reprezentant Kevin Kampl se je po virozi, zaradi katere je izpustil četrtkovo tekmo Lige Evropa, vrnil na najboljši možen način – z golom in podajo v sedmem krogu nemške bundeslige ob domači zmagi RB Leipziga nad Nürnbergom s kar 6:0.

Kampl se je takole razveselil zadetka proti Nürnbergu.
Kampl se je takole razveselil zadetka proti Nürnbergu. FOTO: AP

Prav Kevin Kampl je že v tretji minuti načel mrežo gostov, ko je po slabem posredovanju obrambe Nurnberga žogo s kakšnih 15 metrov silovito pospravil za hrbet vratarja Fabiana Bredlowa. Že v sedmi minuti so po golu Yussufa Poulsena domači vodili z 2:0, Kampl pa je bil podajalec pri tretjem zadetku Leipziga. S krasno podajo je zaposlil Marcela Sabitzerja, ob strelu katerega je slabo posredoval Bredlow. Timo Werner je po dobre pol ure igre postavil končni izid prvega polčasa.

Ob premoru je Kampl ostal v garderobi, dodatna dva žeblja v mrežo gostov sta v 55. oz. 59. minuti zabila Sabitzer in Werner. Zmaga domačih bi lahko bila še bistveno višja, Werner je denimo v 63. minuti zapravil enajstmetrovko. Werner je sprožil po sredini vrat, z nogami pa mu je Bredlow strel ubranil. Za goste je to že drugi zaporedni gostujoči debakl, potem ko so na preteklem gostovanju izgubili v Dortmundu s kar 0:7.

LESTVICA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
07. 10. 2018 22.46
-3
Kampl je dober vezist. Vezisti kot so Kampl imajo sam eno nalogo in to je laufanje in cuvanje Hrbtov maestrom kot so Modric, Rakitic, Kovačic, Vlasic Debryne.,. da lahk tile maestri v miru kreirajo napade in delijo asistence
Sisli288
08. 10. 2018 09.06
+4
Vlašič res vrhunski maestro :D eden najbolj kreativnih igralcev in kakšnje asistence deli to je noro hahah
CamelToee
07. 10. 2018 21.42
-5
Pa koga zanima ta Kramp s to nikakvo čupo, ki se mu je po dveh letih končno usral en gol.. najbolj precenjen igralec