Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Hat-trick Rooneyja in visoka zmaga rdečih vragov v Belgiji

Brugge, 26. 08. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Manchester United je brez večjih težav slavil na povratni tekmi playoffa nogometne Lige prvakov. Po zmagi na Old Traffordu (3:1), je bil prepričljiv tudi na gostovanju v Belgiji (4:0). Junak tekme je bil kapetan Wayne Rooney, ki je ekipi Club Brugge že po uri igre zabil klasični hat-trick.

Velikan iz Manchestra je v povratno tekmo četrtega predkroga Lige prvakov proti belgijski ekipi Club Brugge vstopil v vlogi velikega favorita. Ne samo v dvoboju za preboj med nogometno elito. Tudi na gostovanju v Belgiji je bil papirnati favorit. Brugge je za napredovanje potreboval zmago z 2:0, v kolikor bi se tekma po rednem delu zaključila s 3:1, pa bi spremljali podaljške. Stadion Jana Breydela je bil seveda razprodan, kar je bil majhen plus za domačo ekipo iz Bruggea, ki je sicer na zadnji tekmi domačega prvenstva v soboto nepričakovano izgubila na gostovanju v Waregemu. Res pa je, da Brugge ni igral v popolni postavi. Otočani so od prve minute vzpostavili rahlo terensko premoč na travniku, imali tudi večjo posest žoge, toda Belgijci so se favoritu pogumno postavili po robu in že kazali željo po napadanju gostujočih vrat. V obdobju "mirne" igre z obeh strani pa so gostje vendarle prišli do dragocenega zadetka v gosteh. Vnovič je bil, tako kot v zadnjem času, zelo viden Nizozemec Memphis Depay, ki je preigraval do roba kazenskega prostora in videl tekajočega Wayna Rooneyja. Kapetan angleške reprezentance se je odlično znašel v situaciji "ena na ena" in učinkovito premagal domačega čuvaja mreže Sinana Bolata (0:1).

Wayne Rooney je že po slabi uri igre "podpisal" klasični hat-trick.
Wayne Rooney je že po slabi uri igre "podpisal" klasični hat-trick. FOTO: Reuters

Gol kapetana ekipe je rdeče vrage še dodatno približal nogometni eliti, Belgijce pa primoral k še bolj tvegani igri v napadu. Za izenačenje skupnega izida in vstop v podaljške so sedaj potrebovali kar tri gole v nasprotnikovi mreži. Do konca prvega polčasa se izid ni več spreminjal, čeprav so imeli gostitelji v zaključku izjemno priložnost za izenačenje. Gostje z Otoka so vse dvome o potniku v Ligo prvakov razblinili že na začetku drugega polčasa, ko je še drugi gol na tekmi zabil Rooney. Tokrat po lepi akciji, ki jo je začel Depay, nadaljeval Španec Ander Herrera, zaključil pa s strelom v prazno mrežo izkušeni Rooney (0:2). Isti igralec je po podaji Španca Juana Mate čez nekaj minut dosegel še en gol in že po slabi uri igre "podpisal" klasični hat-trick. Povsem razbite belgijske podprvake je s četrtim golom po hitrem protinapadu "kaznoval" še Herrera, nato pa se je tekma povsem umirila. Gostitelji so skušali priti vsaj do častnega zadetka, a jim tudi to ni uspelo, čeprav so v končnici enkrat celo stresli okvir vrat Sergia Romera.

Posnetek tekme si lahko ogledate na VOYO.

Izid:
Club Brugge - Manchester United 0:4 (0:1)  /1:3*
Rooney 20., 49., 56., Herrera 63.
Hernandez (Manchester United) je v 81. minuti zgrešil enajstmetrovko

* izid prve tekme

Udeleženci nogometne lige prvakov v sezoni 2015/16 (po državah):
Španija (5): Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Sevilla, Valencia
Anglija (4): Chelsea, Manchester City, Arsenal, Manchester United
Nemčija (4): Bayern München, Wolfsburg, Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen
Italija (2): Juventus Torino, Roma
Portugalska (2): Benfica Lizbona, Porto
Francija (2): Paris St. Germain, Olympique Lyon
Ukrajina (2): Dinamo Kijev, Šahtar Donjeck
Rusija (2): Zenit St. Peterburg, CSKA Moskva
Nizozemska (1): PSV Eindhoven
Belgija (1): Gent
Turčija (1): Galatasaray Istanbul
Grčija (1): Olympiakos Pirej
Hrvaška (1): Dinamo Zagreb
Švedska (1): Malmö
Izrael (1): Maccabi Tel Aviv
Kazahstan (1): Astana
Belorusija (1): Bate Borisov

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (123)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kadabra
27. 08. 2015 12.30
+1
Rooney še vedno še zdaleč ni to kar je bil.
SAF1
27. 08. 2015 10.49
+5
Dobra tekma je bila. Hvala Realu ker so uničili Chicharita. 3 100% penali, sodnik piskal samo enega, itak pa je bil zelo slab sodnik. Romero je itak bil super, zdaj da ne bom vsakega posebej hvalil vsi so super odigrali, samo Depay pa se je spet izkazal ko je vedno nase navlekel tudi po 3 igralce in tako sprostil teren za druge. Aja pa še Mata je bil izjemne glede na zadnjo tekmo. Veseli pa me da je LVG uporabil Herrero, ker tak talent mora in mora igrati, ne pa sedeti na klopci.
Los Galacticos
27. 08. 2015 12.13
-2
Real uničil Chicha ? Zato ker je zgrešil penal ? hahaha a ti to resno ? Po zgrešenemu penalu si zaključil da je Real uničil Chicha... Potem hvala Barci ker je uničila Messija, saj je ta zgrešil penal... Ker logika... Si ga sploh gledal na zadnjih tekmah Reala, človek je igral fenomenalno in statistično je bil boljši od Rooneya v drugem delu sezone... Zakaj pa je Chicho sploh prišel v Real iz Utda ? Sigurno ne zato ker je v Utdu kazal odlične predstave in ker je igral nonstop, a sploh moram omenjat da je v Utdu sedel večino časa na klopi ? PS: preden je šel v Real je v sezoni za ManUtd odigral vsega 50 minut, v Realu jih je odigral v eni sezoni 860, toliko jih je za ManUtd odigral v zadnjih dveh sezonah skupaj... Zabil je 8 golov za Real v eni sezoni, v zadnjih DVEH ( !!! ) sezonah SKUPAJ za ManUtd pa samo 4 !!!!!!!
kadabra
27. 08. 2015 12.29
+3
mali1983
27. 08. 2015 14.43
+3
Chicharito ima premajhno minutažo pri Unitedu, več bi moral igrat, da bi se lahko dokazal
Los Galacticos
27. 08. 2015 15.58
-3
Salah, Cuadrado, Torres, Moses, Marin, Schürrle, Demba Ba, Quaresma, Remy, De Bruyne se je rešil uničenja, tudi Mata... Samo ti se ne javljal... Lahko mi pa podaš imena igralcev katere je Real uničil...
SAF1
27. 08. 2015 22.44
+3
Belaj, če pa ti misliš da po tistem zdrajsu krivim Real se nisi NIKOLI bolj motil, vedno ko LVG pošlje Chicharita v igro, ni več to kar je bil. Hvala lepa Real.
SAF1
28. 08. 2015 14.13
+2
Vem Belaj da samo braniš svoj klub, samo dejstvo je da si naštel igralce za katere nikoli nisem slišal, kar se tiče Torresa pa se nebi preveč hvalil, ko pa že Mato omenjaš pa pozabljaš da so ga pri Chelseaju naučili kako se igra ponovno nohgomet. Tako da...aja Owen, in praktično vsak igralec ki je zbežal iz Reala.
mmickica
27. 08. 2015 10.30
-2
Sem gledala drugo tekmo in sicer Bayer vs Lazio, zato me zanima, a se je United tako popravil, so igrali tako dobro, ali je bil Brugge tako slab?
mmickica
27. 08. 2015 11.36
+2
Zakaj pa minusi, če sem samo postavila vprašanje? Raje mi odgovori, kdorkoli že..., če ti ni preztežko!
Erik432
27. 08. 2015 11.53
+1
@mmickica ... minusi zato, ker so na forumu med drugim tudi zafrustriranci, brez sposobnosti razmišljanja. Ne sekiraj se.
Los Galacticos
27. 08. 2015 12.04
+1
Težko je rečt koliko se je popravil, saj so igrali proti Bruggeju, tako da... So pa igrali dokaj solidno, ampak tudi Brugge ni bil brez priložnosti, kar nekaj so jih imeli v prvem polčasu, a to je ta razlika med večjimi in manjšimi klubi, pač niso znali izkoristiti... Mislim da bo Utd moral popraviti obrambo če bo hotel kandidirati za naslov v EPL... Odlično se je pokazal Januzaj kot nekakšen organizator igre, seveda Rooney z hattrickom, ter Depay... Mislim da bo letos Depay glavni krivec za kakršenkoli uspeh Utda, a če bo Rooney spet tisti stari in se popravi še malo obramba mogoče jim celo lahko uspe 2 mesto letos... Ker prvo mislim da je rezervirano za City, saj so trenutno v strašni formi... Mislim da bo hud boj med Utd, Chelsea in Arsenal za drugo mesto, a če bi se slučajno zgodilo to kar se zdaj veliko govori ( Pogba v Chelsea ) bo vrjetno Chelsea zasedal drugo mesto... Pač menim da ManUtd še ni pripravljen za kaj več, vsaj po prikazani igri do sedaj... A to je samo moje videnje in mnenje... Bomo videli, sezona je še dolga...
mmickica
27. 08. 2015 14.34
@Belaj, hvala za izčrpno poročilo! Pravzaprav kar malce pogrešam United med najbolhšimi zadnja leta, tako da bi bil že čas, da zalaufajo. VG mi sicer ni preveč všeč, ampak pustimo se presenetiti, še posebej če bo Rooney tisti pravi, kot praviš... @erik432, res je poln forum raznoraznih čukov hehe..., pa me kljub vsemu včasih znova presenetijo.
Los Galacticos
27. 08. 2015 09.42
+5
Upam da se je Rooney zbudil z tem hattrickom, saj me je včeraj komentator na FoxSportu presenetil z podatkom da je njegov zadnji gol padel aprila proti Aston Villi kar je za enega najbolje plačanih napadalcev katastrofalen podatek... Me pa preseneča Januzaj na položaju ACM, pri 20 letih ima dokaj dober pregled nad igro, včasih se malo zaplete, ampak je še mlad in ManUtd mora delati na njem, upam samo da ga ne bojo poslali stran tako kot Pogbo... Če bo kazal take predstave bomo še veliko slišali o njem... A žal bo težka ko bosta Schweinsteiger in Schneiderlin ujela formo bo na ACM igral vrjetno Mata in bo Januzaj dobival drobtinice... Bi ga pa dal na RW, ali pa najboljša opcija da se gre kam drugam razvijat za ACM, ker nekako imam občutek da mu ta položaj leži...
mpk2
27. 08. 2015 09.31
+4
Najbolj me pri vsem skrbi za "formo" Chicharita", ker takih šans ko jih je včeraj imel on nikoli ni zapravljal! Pod Fergusonom je glede na minutažo ponavadi bil vedno najboljši strelec...
derek angelus
27. 08. 2015 08.47
+5
zanesljivo vemo le to da bo dinamo kot vedno kanta za nabijanje
mmickica
27. 08. 2015 10.25
+5
Pazi, da te mariomandžukič ne sliši, hehehe...!
DAEMONIUM
27. 08. 2015 07.28
+8
Samo poglejte lažne demokracije, na vse prispevke glede beguncev, predsednika vlade so preprosto zaklenili forume, da ne bi šla resnica o prihajajoči islamizaciji slovenije in evrope v svet, oz da cmerar vidi ali pa da se to širi med ljudmi, da pojma nimajo kako se bodo postavili ob rob islamskemu zunamijo, če bo zajel slovenijo!
Erik432
27. 08. 2015 08.57
+3
To da zaprejo forum na temo beguncev, je sramota za medij, ki se ima za svodobnega. To zaprtje je tudi v nasprotju z lasnimi pravili, ki so si jih postavili. Seveda se vsi zavedajo, kako je javno mnenje glede te tematike. Problem je edino, ker javno mnenje v tem primeru ni v interesu vladajočih elit. Sicer pa bom kar nehal pisati, ker bo komentar itak takoj izbrisan.
SAF1
27. 08. 2015 10.52
+5
Se strinjam s tabo, samo en problem, kake ima to veze z LP?
Erik432
27. 08. 2015 11.42
+3
@SAF1 .... Nima nobene veze in se opravičujem za svinjanje po drugih forumih (tega sicer ne počnem), ampak malo človeka izvervira, če zaprejo možnost komentiranja za ČISTO VSEH prispevkov v zvezi begunci. Upam da se motim, ampak hitro se nam lahko zgodi, da potem Slovenija več ne do Evropska oaza, kar se tiče varnosti. Pri prispekih kažejo slike ubogih otrok, ki pa jih je zanemarljivo malo, glede na količino odraslih moških. Težko bomo spremljali in komentirali fuzbal, če nam bo nekdo izmaknil TV iz stanovanja. :)
mitja999
27. 08. 2015 05.01
+8
Pocasi se kaze pravi United. Bravo Rooney.
rambek
26. 08. 2015 23.43
-23
V spaniji se nogomet igra. Pravi nogometas gre vsak v spanijo
rambek
26. 08. 2015 23.31
-8
Kdaj bo zreb?
rambek
26. 08. 2015 23.30
-12
Spanija sped dominira...
mufc7 1
26. 08. 2015 23.19
+14
Čestitam.Tako naprej.
21balltury
26. 08. 2015 23.18
-12
Najprej hvala Televiziji da nam je omogočila prenos ze dobljene v naprej dobljene tekme (manUTD seveda)...Je imel Belaj prav...ste imeli na razpolago (vsaj mislim) bolj zanimive tekme bayer-lazio naprimer..tud cska-sporting bi bla boljša izbira ne pa ta na kateri sem ze po 20 minuti preklopil na hrvaško...hvala
21balltury
26. 08. 2015 23.19
+8
aja cestitke Man utd-ju za zmago..so si zasluzili...to so pokazali na obeh tekmah...
G_mAn9
26. 08. 2015 23.22
+5
kr ne jokat preveč... si mel na sportklubu ostale prenose
koust
26. 08. 2015 23.09
+7
A mi lahko prosim, nekdo razloži razliko med "hat-trickom" in "klasičnim hat-trickom". Hvala.
KOPITES
26. 08. 2015 23.27
-8
Najbol bi blo da bi ti kure kar same razlozile
remi gillard
26. 08. 2015 23.39
+14
klasični hatrick je ko en igralec doseže 3 zaporedne gole na tekmi. "navadni" hattrick pa je ko igralec prav tako dodeže 3 gole ampak vmes nekdo drug doseže gol.
koust
26. 08. 2015 23.43
+9
Ernest Mrzel
27. 08. 2015 08.35
-6
No ja, kakor si jaz razlagam, je klasični hat-trick pač da nekdo na tekmi doseže 3 gole iz igre, neklasični bi bil, če bi včeraj Rooney vmes dosegel gol in penala npr.
remi gillard
27. 08. 2015 11.15
naprimer: če bi Herrera včeraj zadel za 3:0 in Rooney za 4:0 v tem primeru bi bil tako imenovani "navadni" hattrick.Če pa igralec doseže 3 "zaporedne" gole na tekmi ,tako kot je včeraj uspelo Rooneyu pol pa je "klasični"
mariomandzukic
26. 08. 2015 22.57
-13
ce hajduk jutr zmaga,se zna zgodit da bomo v sezoni 2016-17 imeli 2 predstavnika v kvalifikacijah za ligo prvakov.prednost romunov kopni,avstrijce smo prehiteli
schrodingerScat
26. 08. 2015 22.48
+9
tako leve ekipe kot je tale brugge pa še nisem videl. tole bi maribor izločil
KOPITES
26. 08. 2015 22.54
+6
rambek
26. 08. 2015 23.02
+1
rambek
26. 08. 2015 23.03
+10
MaunelNeuer
26. 08. 2015 23.19
+5
rambek
26. 08. 2015 23.31
-2
WilDeKin
26. 08. 2015 23.43
+0
rambek
26. 08. 2015 23.44
-2
MaunelNeuer
27. 08. 2015 00.40
pol si morjo vsi odrezat, tak noben ne verjame da si štajerc, kak mi noben ne lajka, sam sebi ne morm 2 lajka dat se ti ne zdi?
rambek
26. 08. 2015 22.41
-1
Balazica pa Ilica bomo mogli terpet v repki. Ko imamo odlicnega borca maroha tudi dzinica.
random..slo
26. 08. 2015 22.37
+9
Skoda Hernandez, s katastrofalnim dnem si je pokvaril šanse, da bi še kaj resno igral...
tedo41LUQmedo
26. 08. 2015 22.33
+3
Ker gre Astana v ligo prvakov, bodo šefi Maribora na naslednji izredni novinarski konferenci povedali, da se tekem proti Astani ne sme več gledati kot razočaranje, saj je Astana odličen klub :)
I_LOVE_FOOTBALL
26. 08. 2015 22.31
+13
Astana pa bo v ligi prvakov. Še enkrat več je to dokaz, kakšno priložnost je zapravil Maribor...
KOPITES
26. 08. 2015 22.31
-3
Chelsea1991
26. 08. 2015 22.32
+5
lol, a hočeš reči kakšno nesrečo je imel da je dobil daleč daleč najmočnejšo ekipo ki ni bila nosilec v 2, krogu??
I_LOVE_FOOTBALL
26. 08. 2015 22.36
-3
Če bi igrali na tako visokem nivoju, kot so lani v Evropi, bi Astano in potem vsaj Helsinke brez problema izločili...
KOPITES
26. 08. 2015 22.37
+0
I_LOVE_FOOTBALL
26. 08. 2015 22.40
-1
KOliko jaz vem, moraš za tekmo proti Astani zmagati prvenstvo- Olimpija ni dovolj...
KOPITES
26. 08. 2015 22.42
-2
Za tekmo proti Astani moras obvladat,ker Astana je v Ligi prvakov,oni pa ne morejo Olimpije premagat,ko jo ze ponizujes
rambek
26. 08. 2015 22.42
+0