Nogomet

Kane saniral poškodbo in bo nared za Arsenal

München, 27. 03. 2024 20.20 | Posodobljeno pred 30 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Bayerna so po reprezentančnem premoru že v fazi priprav na prihajajoče tekme z Borussijo iz Dortmunda, Heidenheimom in londonskim Arsenalom. Trenerja Thomasa Tuchela in bavarske navijače je razveselila novica, da se je treningom znova pridružil angleški zvezdnik Harry Kane, ki si je na tekmi z Darmstadtom poškodoval gleženj.

Harry Kane se je poškodoval na tekmi z Darmstadtom.
Harry Kane se je poškodoval na tekmi z Darmstadtom. FOTO: AP

Najboljši strelec Münchenčanov, ki je izpustil tekmi Anglije z Brazilijo (0:1) in Belgijo (2:2), je z bavarsko ekipo sodeloval na nekaterih delih sredinega treninga in bo, kot vse kaže, že nared za 'Der Klassiker'. Zagotovo pa bo pripravljen za povratek v London, kjer se bo na Emiratesu odvila prva tekma četrtfinala Lige prvakov. 

Angleški napadalec je na prvi tekmi v Dortmundu dokazal, da ni potreboval časa za prilagoditev na to posebno tekmo. Ob visoki bavarski zmagi (4:0) je postal prvi igralec, ki je dosegel hat-trick na svojem debiju na Klassikerju. V tej sezoni Bundeslige je dosegel že 31 golov, kar ga na lestvici strelcev uvršča precej v ospredje. S tem je dosegel največ zadetkov, kar jih je kateri koli igralec dosegel v svoji prvi kampanji nemškega prvenstva, in nov osebni rekord, saj v sezoni Premier lige nikoli ni dosegel več kot 30 golov.

Harry Kane
Harry Kane FOTO: AP

Medtem sta Manuel Neuer in Aleksandar Pavlović zaključila individualne treninge v vadbenem objektu aktualnih nemških prvakov. 38-letni vratar je na treningu z nemško reprezentanco utrpel poškodbo abduktorja, Pavlović pa se je umaknil od ekipe zaradi vnetja mandljev.

Manuel Neuer
Manuel Neuer FOTO: AP

Bavarci so sicer na bundesligaškem derbiju v vlogi favorita, saj črno-rumeni na medsebojnih obračunih na zmago čakajo že kar 11 tekem, kar 10 izmed teh pa jih je dobil Bayern. Bo pa prvič po 14 letih, da se bo največji nemški derbi igral, ne da bi bila katera ekipa na vrhu lestvice.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.