Nogomet

Kaos pred finalom: Fifa prevzela vodenje argentinske zveze, Messi jo je popljuval in se že opravičil

Hoboken, 25. 06. 2016 08.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sporočila, da je prevzela vodenje Argentinske nogometne zveze (Afa). Fifa bo Argentincem pomagala pri izboru začasne ekipe, ki bo skrbela za nemoteno obratovanje. Afo je nazadnje ostro kritiziral tudi kapetan reprezentance Lionel Messi, ki pa se je že opravičil.

Angel di Maria med petkovim treningom v East Rutherfordu.
Angel di Maria med petkovim treningom v East Rutherfordu. FOTO: AP

Pri Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) so v petek, dva dni pred finalom Cope Americe Centenario, v katerem se bo reprezentanca Argentine pomerila s Čilom, sporočila, da v luči velikih škandalov prevzema nadzor nad Argentinsko nogometno zvezo (Afa). Predsednik Afa Luis Segura, ki je tudi član Fifinega odbora, je bil v četrtek obtožen prevare v povezavi s prodajo televizijskih pravic. Afa je bila od 70. let prejšnjega stoletja pod vodstvom spornega in zdaj že pokojnega Julia Grondone, vse od tragičnega slovesa dolgoletnega podpredsednika Fife, ki je umrl leta 2014, pa tako Afo kot Fifo pestijo številne težave. Fifa bo zdaj Argentincem pomagala izbrati odbor, ki bo poskušal stanje normalizirati, odbor naj bi sestavljali predstavniki sedmih držav članic, ki bodo skrbeli za dnevno delovanje zveze. Vse to so slabe napovedi pred odločilno tekmo Cope Americe v New Jerseyju, kjer Argentino, ki navdušuje na letošnjem turnirju, čaka ponovitev lanskega finala s Čilom. Kapetan in prvi zvezdnik reprezentance Lionel Messi je v petek presenetil z objavo na Instagramu, v kateri je zaradi zamude letala zvezo označil za "katastrofo", a se je zdaj že opravičil. Kot so pojasnili tudi pri zvezi, glede zamude na letališču niso imeli vpliva.

"Storil sem napako v tistem trenutku, finale je tako blizu. Razmišljati bi morali o tem," se je v hotelu po pristanku leta iz Teksasa, kjer so Argentinci v velikem slogu opravili z domačo reprezentanco ZDA, branil Messi. "Določene stvari so se dogajale že nekaj časa in nikoli nič ne rečemo. Moramo spremeniti reči in jih početi na pravi način. Moramo imeti najboljše ali vsaj enake pogoje kot ostale državne reprezentance po svetu," je nadaljeval zvezdnik Barcelone, ki je slavil tudi 29. rojstni dan. Pritisk je seveda na vrhuncu, Argentina ima še tretjo priložnost v treh letih, da prvič po letu 1993 osvoji kakšen pomembnejši mednarodni naslov, ki bi bil prvi pod vodstvom nesojenega naslednika Diega Armanda Maradone, Messija, ki pa je v domovini še vedno neprimerno manj priljubljen od mitske desetice.

"Ne vem, če je to moja zadnja priložnost, a moramo jo izkoristiti in ta pokal dobiti na vsak način. To je četrti finale, ki ga bom igral z državno reprezentanco in rad bi nekega dne spremenil zgodbo in postal prvak," je priznal Messi. Belo-sinje modre pestijo številne poškodbe: Marcos Rojo, Angel di Maria, Nicolas Gaitan, Ever Banega in Augusto Fernandez praktično niso trenirali pred spopadom na stadionu MetLife. Messi vseeno pravi: "Prihajamo v izjemni formi. Na zelenici moramo to pokazati proti reprezentanci, ki ji je šlo zelo dobro. Zelo bo težko, a smo samozavestni. Če nam ne uspe, bom razočaran, a to ne bi bil polom."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmmmmmmnnnnnnmmm
25. 06. 2016 19.48
-1
kak te tota fifa je vsepovsod pa tak so dokazali da so prava mafija..kdo rabi fifo ali uefo--če so gnili do konca
Dogo Argentino
25. 06. 2016 18.04
+0
Zdaj je pa resnično že skrajni čas, da osvoji tudi Argentina eno od pomembnejših lovorik.
Vapo
25. 06. 2016 18.58
+1
Messijelegenda
25. 06. 2016 15.27
+1
Aha, torej če človek napiše "katastrofa" to pomeni da je nekaj popljuval ali kaj????
Vapo
25. 06. 2016 18.58
+0
Messijelegenda
25. 06. 2016 19.09
+0
Zakaj? Lahko jaz naprimer rečem da je Barcelona igrala katastrofalno proti atleticu v ligi prvakov pa to ne pomeni da pljuvam po barci