Nogomet

Katalonci z novicami o prihodu novega branilca gasijo požar v slačilnici, Enriquejeva glava na tnalu

Barcelona, 16. 02. 2017 18.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Barcelono naj bi v kratkem okrepil kolumbijski srednji branilec Yerry Mina, a novice o prihodu talentiranega mladega nogometaša brazilskega prvaka Palmeirasa niso glasnejše od tistih, ki govorijo o skorajšnjem slovesu trenerja Luisa Enriqueja. Ta je pod hudim pritiskom vse od poloma v Parizu na tekmi osmine finala Lige prvakov s PSG.

Enriquejevo moštvo je v osmini finala Lige prvakov osmešil razigrani Paris Saint-Germain.
Enriquejevo moštvo je v osmini finala Lige prvakov osmešil razigrani Paris Saint-Germain. FOTO: AP
Barcelona naj bi za devet milijonov evrov od brazilskega prvaka Palmeirasa odkupila srednjega branilca Yerryja Mino. 22-letni Kolumbijec bo po poročanju dnevnika Mundo Deportivo član Barce postal januarja naslednje leto, potem ko so pogovori med njegovimi zastopniki, Palmeirasom in katalonskim klubom v Barceloni hitro dali svoj plod. Mino so španski prvaki bojda spremljali vsaj eno leto, najboljši branilec minule sezone brazilskega prvenstva pa tako kot Gabriel Jesus, ki je odšel v Manchester City, očitno ne bo "ušel" Kataloncem. Ti so imeli Jesusa že na dosegu roke, a bili neodločni ter zamudili svojo priložnost.

"Začetek konca," je svoj prispevek na spletni strani naslovil vodilni španski športni dnevnik MARCA. Madridski medij je prepričan, da so Luisu Enriqueju na klopi Barcelone šteti dnevi. Poraz v Parizu na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov s Paris Saint-Germainom (0:4) je odprl številne rane, ki so jih v taboru Barce bolj ali manj uspešno skrivali tekom sezone. Pod drobnogledom je predvsem odnos med Enriquejem in ekipo, ki je po poročanju španskih kolegov "zelo delikaten". Nogometaši naj bi dokončno izgubili zaupanje v svojega stratega po porazu v francoski metropoli, kjer so bili povsem nemočni, vezist Sergio Busquets je denimo priznal, da je imel PSG za razliko od Barce dober načrt za tekmo, Katalonce pa da so Parižani uspeli povsem presenetiti. Več kot očitno je, da so se modri veliko bolje pripravili na dvoboj, ki so ga tudi prepričljivo dobili. "Trenutno so možnosti, da bo Asturijec ostal na čelu moštva, minimalne," piše MARCA. Tudi v klubu je vedno več vodilnih mož, ki dvomijo, da je podaljšanje pogodbe z Enriquejem, ta o tem v zadnjih mesecih trmasto ni želel govoriti, dobra izbira. V glasovanju na spletni strani dnevnika kot naslednjega trenerja Barcelone bralci vidijo Argentinca Jorgeja Sampaolija (Sevilla), ki vodi z dobrimi 36 odstotki glasov pred Špancem Ernestom Valverdejem (Athletic Bilbao/14 %) in Enriquejem (9,13 %). Sledita Eusebio, nekdanji nogometaš članskega moštva in trener B-ekipe Barce, ki v letošnji sezoni navdušuje z Real Sociedadom (8,77 %) in še en upokojeni as Barce, Nizozemec Ronald Koeman (Everton/7,16 %).

Nezadovoljstvo se po slačilnici Barcelone širi iz več razlogov, nadaljujejo španski kolegi. Številnim nogometašem ni jasno, zakaj dobiva portugalski novinec Andre Gomes prednost pred izkušenejšim Hrvatom Ivanom Rakitićem. Gomes je v Parizu zapravil tudi veliko priložnost v prvem polčasu, s pomočjo katere bi lahko Barca vsaj malce bolj upala na kakšen preobrat na prihajajočem povratnem obračunu. Enrique naj tudi ne bi ponudil pojasnil nogometašem, ki igrajo malo, z igralci pa se razhaja tudi pri ocenah predstav sodnikov. Medtem, ko španski trener večinoma brani delivce pravice, so njegovi varovanci kritični v javnosti, kjer je Enrique tudi kritiziral branilca Gerarda Piqueja, potem ko je omenjeni nogometaš izrazil svoje mnenje glede domnevno nepoštenih odločitev delivcev pravice. Vprašanja se postavljajo tudi glede nogometašev, ki ne igrajo na svojih naravnih položajih, denimo Sergi Roberto, vezist, ki igra na položaju desnega bočnega branilca. Trener Barcelone je z novinarji že dlje časa na bojni nogi, nedavno jih je pozval, da naj "gledajo gozd in ne dreves". Po porazu v Parizu se je ostro lotil tudi enega izmed predstavnikov sedme sile. Po nekaterih informacijah je želel z njim tudi fizično obračunati, a je novinar že zatrdil, da je informacija netočna. "Enrique je ponorel," so vseeno sklenili pri dnevniku MARCA, kjer pravijo, da je že tako napet odnos z mediji zdaj dosegel novo raven.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

S.O.S 1
18. 02. 2017 11.38
+0
Preobrat lahko naredi samo če igralcem PSG zavežejo skupaj vezalke od nogometnih čevljev in da trenerju PSG zalepijo usta, da ne bi mogel govoriti.
RdečiKarton
18. 02. 2017 12.08
POVEMRESNICO
18. 02. 2017 13.13
+1
Počakajta pa bomo videli. Pa ne mislita da navijam za BARCO, ko tako govorim.
poserjemsenavas
18. 02. 2017 13.17
Kollerik
18. 02. 2017 09.48
+2
Če kdo, potem je ravno Barsa sposobna napraviti čudež, in iz debakl 0:4 narediti ven na koncu zmago. Vendar iskreno, potrebovali bodo tudi kar nekaj sreče in prevsem neraspoložen PSG.
Kollerik
18. 02. 2017 09.50
+2
In čeprav mi Enriqe ni ravno všeč, so bili za zadnji poraz krivi ravno igralci sami. Ob odličnem PSG-ju .... nemotiviranost in predaja še preden je bilo vsega konec.
POVEMRESNICO
18. 02. 2017 09.17
Jaz bi vseeno počakal do konca povratne tekme in potem bomo videli končnega zmagovalca. Možno je vse.
Kollerik
18. 02. 2017 09.45
grozjak
17. 02. 2017 19.20
+1
pojma nimamo kaj se dogaja, zato bo še boj zanimivo videti, kako se bo razpletlo....do takrat pa, vse skup je samo fuzbal.....
RdečiKarton
18. 02. 2017 08.27
-1
Perilo se pere na očeh medijev, tako da je kar jasno kaj se dogaja. Nekdo na igrišču hoče imet pomembnejšo vlogo v klubu od trenerja samega. Nekdo od igralcev zahteva da se klub sestavi in vrti okrog njega (kar je poleg denarja predpogoj za podaljšanje pogodbe). In posledice so opazne.
mcHudurra
17. 02. 2017 16.28
+2
1Gift, bravo sijajen komentar in točno opisano žalostno stanje v katerem je Barca že kar nekaj časa. Vsi ki spremljamo Barco že ooo let smo to z strahom opazovali in se bali, da bomo dočakali polom na igrišču in ga dočakali. Vsi to vidijo samo trener in uprava ne, samo jaz mislim, da oni igrajo drugo igro katera nima nič z nogometom.
1Gift
17. 02. 2017 12.51
+5
Kaj je problem igralce... to da niso vedeli kak se naj postavijo v obrambi.. da so PSG-jevci imeli skoz višek igralca.. je problem igralcev da igra Roberto na boku ki to nikol ni bil,, da vidal sedi je njegov problem.. da Gomes igra vsako tekmo ki ni dorasel ekipi... In da je kader enak kot že leta, se pravi okostje.. in da so pred 2 letoma nasprotniki mogoče 2x vdarili po golu, ker je bila žoga skoz v naših nogah.. to so problemi igralcev?? Ne se hecat no... In dalje da v celem letu ni nardil ene spremembe v taktiki.. In PSG sploh ni tak dobra ekipa kot se zdaj opeva... Barca je bila tak slaba da temu kaj so počeli na igrišči ne moreš več rečt igra... Prosim te lepo.. Počakaj na 1/4 finale s kom bo PSG igral pa boš vido kako bo stanje.. Sem prepričan da PSG izpade proti Realu, Bayernu, BVB. Edino kaj je res da ima napad MSN preveliko plačo in da pol ne ostane dovolj denarja z plače drugih in posledično kake prepotrenbe vrhunske okrepitve v obrambi in sredini... Tukaj je celo vodstvo slabo... Z precednikom in trenerjem na čelu... Igralci so še najmajn krivi. dejstvo je da Luis ni dorasel ekipi kot je Barca in da nima rešitev. Že celo sezono sta ga Messi in Suarez reševala z individualnimi rešitvami, ki so možne pri majhnih ekipah v ligi. nekdo ki spremlja barco vsaj 10 let, takoj vidi da ni igre in da je to najslabša barca v tem obdobju.
borut30
17. 02. 2017 11.09
+3
Problem so igralci, ne trener. Že letos in v prejšnjih sezonah so pokazali, da so lahko enih najboljših na svetu. Ta zadnja tekma ni pokazala realnega dosega ekipe. Je pa problem v samem sistemu, verjetno tudi bojkot določenih igralcev ni izključen. Vse se vrti okoli denarja in zadovoljstva določenih igralcev. O imenih ne bom. Je pa tudi druga stran zadnje tekme, ki se je odigrala. Noben ne omenja izredne igre PSG-ja, ki je enostavno prekosil samega sebe. Igrali so ekipno in zelo taktično. Vse je potrebno vzeti v zakup. Barca je vzela tekmo preveč ležerno, in to se ji je vrnilo kot že velikokrat. Ko izgubljajo z dvemi goli razlike, se ponavadi poruši cel sistem. Messi in Suarez, ter obramba, znajo v takšnih trenutkih popolnoma pogoreti. To se je že dogajalo. Ni pa problem v znanju ali formi, ampak o volji do igre in lovljenju rezultata. Potem so lahko krivi sodniki ali trener. Sami nikoli ne priznajo poraza oz ne prevzamejo odgovornosti. Vsaj še slišal jih nisem do sedaj...Messi pa tudi naj že podpiše pogodbo, ker če izsiljuje dodatne €, da bo ja plačan najbolje na svetu......je totalen luzer. Ve se njegov domet, ljudje in navijači ga cenijo in to je najpomembneje. Če pa ne pristane za 35m € in želi 45m €, je to njegov velik problem.
Rozmarincek01
17. 02. 2017 14.07
+2
Kaj igralci naredijo taktiko? Se med sabo zmenijo kak bojo stali na igrišču? Kaj oni vodijo svoje treninge?
ledr
17. 02. 2017 11.01
-1
Jaooo, kaki članek, tega igralca pa "bi naj" pripeljali šele naslednjega januarja??? Kaj pa te bodo do takrat? V tem trenutku so itak v takem razsulu, da je treba najprej nagnat trenerja skupaj z vsemi okrepitvami ki "si jih je" letos oz. lani pripeljal, potem pa jovo na novo vse od začetka. Dejstvo je, da ima vsaka ekipa vzpone in padce in, da nikoli nobena ekipa ne more bit večno najboljša ampak tale sedanji padec Barcelone je pa res prehud.
Rozmarincek01
17. 02. 2017 14.09
+1
Ne čisto vseh, Umtiti, Digne pa Suarez naj ostanejo
ledr
17. 02. 2017 14.14
-1
Pa kaki Digne človek božji??? Eventualno mogoče Umtiti, vse ostalo takoj vstran.
pako-san
17. 02. 2017 09.06
+0
Ma dajte no. Kaj so bojkotirali,so bli nadigrani to je vse. Messi tud na denar gleda isto kot ostali
nogometjemrtev
16. 02. 2017 21.44
+9
enriqe ne more nic vem ker so igralci vzeli stvari v svoje roke in namerno igrajo slabo da bi ga odpustili. podobna stvar je bila lani pri realu. pač zvezdnikom ne odgovarja vec
Campeones34
17. 02. 2017 09.37
+5
V lp ni ekipe ki bi bojkotirala, ce bi ze, bi to storili v la ligi al pa copi
Symbolic
17. 02. 2017 10.42
+8
Ma kakšen bojkot trenerja: bili so nadigrani in šlus! Tudi takšni porazi so včasih še kako zaželjeni, da jim krila ne zrasejo preveč... Škoda, da se je to "moralo" zgoditi v LP...
xxman.y
16. 02. 2017 21.40
+7
Mal pretiravajo vsi skupaj, z mediji na čelu. Res da so v slabi formi trenutno in da je treba marsikaj popravit, ampak to se je že dogajalo. 2 leti nazaj je ta trener osvojil trojno krono, letos pa kar naenkrat ni več dober al kaj? OK razumem da nekdo mora odgovarjat za takšno predstavo. Ampk to je klub, pri katerem lahko na prste ene roke preštejemo kolikokrat so v zadnjih 20 letih izgubili z 0:4. To se naredi vsakemu, samo Barci se ne sme al kaj? Je pa Enrique vsaj prevzel odgovornost tko kot se zagre, za razliko od kakšnega Murija, ki vedno naredi vse prav, krivi pa so vsi ostali. PS: jaz pogodbe Messiju sploh nebi podaljšal, če res izsiljuje v stilu " če ima on 30 mio. na leto, jih jaz hočem 40".
batman1972
16. 02. 2017 22.52
+13
samo glede messija. on ne zavlačuje zaradi denarja ampak čaka kakšno ekipo bo sestavila barca za prihodnja leta saj ima vloge gasilca počasi dosti. prvi korak z Mino branilcem je že v pravo smer
jgm
16. 02. 2017 21.34
+7
Za tako zaspano igro, kot so jo pokazali v Parizu, ne more biti kriv samo trener. Že po 10 minutah sem rekel, da če bodo tako nadaljevali, jih bodo fasali 5. In ni dosti manjkalo.
Iniesta
16. 02. 2017 21.19
-10
Problem barce ni enrike ampak izsiljevalec mesi ... mesija naj prodajo bogatim sejkom, bo bolje ...
batman1972
16. 02. 2017 22.52
+11
kakšn messi pol najbol da se naučimo igrati brez njega. aja ne moremo .
StarDeluxe
17. 02. 2017 09.27
+4
Brez Messija lahko igramo še samo v evropski ligi.
Symbolic
17. 02. 2017 10.48
+3
Iniesta deluje "under cover"... A zdaj je Messi kriv? Kaj pa (po tvojem "aksiomu") Iniesta, ki celo "večnost" ni dal gola?
mcHudurra
17. 02. 2017 16.33
Človek bi spregledal to, da ni dal gola ampak tudi njegova igra je katastrofa, če z njim ni kaj OK bi moral biti pošten in nehat igrat.
srebrnibreg
16. 02. 2017 20.54
+11
Enrike ne more nič, če ga igralci bojkotirajo in nočejo igrati. Tu bi morali vodilni kluba udariti igralce po žepu tako, da jim kaj takega več nikoli ne bi prišlo na pamet.