Nogomet

Katalonski ponos v luči neodvisnosti pred praznimi tribunami pometel z Las Palmasom, Real nadigral Espanyol

Barcelona, 01. 10. 2017 17.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Niti napete razmere ob referendumu za katalonsko neodvisnost niso preprečile obračuna 7. kroga med prvouvrščeno Barcelono in Las Palmasom. Ob prvem polčasu, ki se je končal brez zadetka pa je katalonskemu ponosu v drugem kar trikrat uspelo zatresti mrežo gostov (3:0). Dva zadetka je vknjižil Lionel Messi, enega Sergio Busquets. V večerni tekmi pa je madridski Real z zadetkoma nadarjenega Isca brez težav ugnal Espanyol z 2:0.

Katalonija se je v le nekaj dneh spremenila v vroč kotel, zaradi izgredov, ki jih je sprožil referendum o neodvisnosti pa so se tudi v katalonskem nogometnem velikanu Barceloni odločili, da tekmo z Las Palmasom odigrajo kar za zaprtimi vrati stadiona Camp Nou. V klubu so sicer zaprosili za prestavitev obračuna, česar pa jim španska nogometna zveza ni odobrila, tako so se odločili, da tekma ne bo na voljo javnosti.

Barcelona
Barcelona FOTO: AP

Potem ko je za moštvom s Kanarskih otokov grozovit začetek sezone, zaradi slabih predstav pa je ekipo pred dnevi zapustil tudi trener Manolo Marquez, prvenec na klopi Las Palmasa pa je v katalonski prestolnici dočakal Pako Ayesteran, pa so se Katalonci lahko pohvalili s polnim izkupičkom z vseh šestih tekem. Poškodbe so sicer zahtevale svoj davek, tekmo pa sta s klopi spremljala Rafinha in poletna pridobitev Ousmane Debele. Pričakovano so tekmo bolje pričeli varovanci Ernesta Valverdeja, vendar pa so gostje dosledno odbijali napade Kataloncev. Ti so si preko prostega strela Lionela Messija zagotovili lepo priložnost za povišanje vodstva, vendar pa je gostujoči vratar Leandro Chichizola še pravočasno ubranil svojo mrežo prazno. Gostje na zelenici niso prednjačili, še najbolj se je zadetku približal Oussama Tannane, vendar pa Marc-Andre ter Stegen ni okreval in zaustavil žogo.

Po vrnitvi na zelenico v drugem polčasu so Katalonci nadaljevali z napadi na vrata rumenih, kar se jim je izplačalo v 49. minuti, ko je po kotu Messija z glavo zadel Sergio Busquets. Med strelce se je v nadaljevanju skušal vpisati tudi Messi, ki pa je streljal naravnost v gostujočega vratarja. Zato pa se je Argentincu sreča nasmehnila nekaj minut zatem, ko je izkoristil podajo pred vrata gostov in se znašel iz oči v oči z gostujočim vratarjem ter zatresel mrežo, ob tem pa so sodniki spregledali prepovedani položaj. Zelo blizu slednjega pa se je Messi znašel tudi ob drugem zadetku, ko je izkoristil podajo Luisa Suareza in potisnil žogo za hrbet Chichizola. V izdihljajih obračuna bi prednost blaugrane lahko še povišal Urugvajec, vendar pa je žoga le za las zgrešila levo vratnico, tako je ostalo pri rezultatu 3:0.

V zadnji tekmi 7. kroga la lige je nekoliko 'ranjeni' madridski Real gostil neugodno moštvo Espanyola. Nogometaši 'belega baleta' so na nekoliko slabše tekme v zadnjem času v domačem prvenstvu tokrat odgovorili z dobro igro in po dveh zadetkih Isca vknjižili svojo četrto zmago  za trenutno 5. mesto na prvenstveni razpredelnici.

Isco je bil tokrat dvakratni strelec za madridski Real, ki je z 2:0 ugnal moštvo Espanyola.
Isco je bil tokrat dvakratni strelec za madridski Real, ki je z 2:0 ugnal moštvo Espanyola. FOTO: AP

Varovanci Zinedina Zidana so bili večji del srečanja podjetnejši in na splošno v vseh segmentih nogometne igre boljši tekmec. Uvodni napadi (še) niso obrodili sadov. Moštvo 'galaktikov' se je še kako dobro zavedalo strelskega posta svoje prve violine Cristiana Ronalda, ki se je skozi celotno srečanje veliko trudil, da bi dosegel tisti zadetek 'odrešitve', a mu je tokrat šlo bore malo od nog. Zato pa se je v vlogi strelca odlično znašel zelo nadarjeni Isco, ki je najprej v 30. minuti imenitno globinsko podajo 32-letnega portugalskega superzvezdnika spremenil v vodilni zadetek Reala, v drugem delu srečanja, natančneje v 71. minuti, je bil tokrat v vlogi podajalca Marco Asensio, že prej omenjeni Isco pa je z mojstrskim strelom s približno 11 metrov neubranljivo zadel desni spodnji kot Espanyolovih vrat za končno zmago Madridčanov z 2:0.

Real ima po 7 odigranih tekmah na 5. mestu 14 točk, vodilna in obenem neporažena Barcelona (21) pa svojemu večnemu rivalu na vodilnem položaju zaostaja za velikih 7 točk.


Izidi 7. kroga La Lige:

Barcelona - Las Palmas 3:0 (0:0)
Busquets 49., Messi 70., 77.

Real Madrid - Espanyol 2:0 (1:0)
Strelec: 1:0 - Isco (30.), 2:0 - Isco (71.).

Real Sociedad - Betis 4:4 (2:2)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (80)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
02. 10. 2017 23.26
-3
MADRID JE BIU GLAVNI IN BO OSTAU PRAV ZATO SE KATALONIJA ODCEPUJE KER VEDO DA JIH NE BOJO NIKOLI PREMAGALI NITI ZGODOVINSKO KAJ ŠELE U SEDANJSOTI ŠPORTNO IN POLITIČNO KATALONIJA NEMORE PROTI GLAVNEM MESTU ŠPANIJE PIKA AMEN
fafajonka
05. 10. 2017 21.00
+1
DOKAZAL SI, DA JE ŠE NEKAJ KAR JE BOLJ NESKONČNO OD VESOLJA.
Johnny_J
02. 10. 2017 17.08
+3
Čudna tekma pred praznimi tribunami,že gledati jo je bilo srhljivo,kako je bilo šele igralcem. Prvega polčasa nisem gledal,toda po statistiki sodeč,je bil izenačen,v drugem je pa na sceno stopil kdo drug kot Messi. Najprej me je nasmejal busquets,ki je po doseženem golu tekel proti tribunami z dvignjenimi rokami,kot,da so polne do zadnjega sedeža. Nevem a ni opazil,da ni nikogar :-). Potem pa mojstrovina Messija. Kako je osmešil golmana,ki se je metal po kolenih,kot,da je iskal štiri peresno deteljico. Nato je šlo vse po pričakovanjih. Suarez...kaj je s tem tipom? Gledal sem tudi reala od 64min dalje in glede videnega,so jo zelo dobro odnesli. Espanyol je bil oškodovan za penal,po igri z roko ramosa. Ronaldo se samo še pritožuje od njega pa nič. Sam ne naredi nič,rad bi pa vse. Isco briljantna igra in škoda je fanta za gretje klopi. Realova obramba je zelo šibek člen trenutno,največji krivec pa kapetan ramos,ki je očitno lansko sezono odigral najbolje v karieri,sedaj bo šlo pa le še navzdol. Sicer všečna igra reala,hitra,toda imeli so tudi ogromno sreče,vsaj kar sem jaz videl. Cripstoned,ne komentiraš senkanega penala za real? Sedaj je 2:1 za vaše!
dark horse
02. 10. 2017 16.57
+0
Upam da je krispiju in podobnim somišljenikom kaj bolj jasno kako je Real v preteklosti pod vladavino Franka prišel do mnogočesa kar danes tako radi poudarjajo kako je Real največji klub koliko naslovov itd. Sramota da je ni,kot je bila včasih,Real ni tu ni kaj veliko kriv le izkoristil je kar mu je bilo v preteklosti dovoljeno,ker ostali niso smeli.
cripstoned
02. 10. 2017 11.26
-20
res je da se ne mesa politike v sport ampak vprasal bi kaj vam kot slovencem pomeni odcepitev katalonije? ...enako je bilo z kosovom in zdaj bo enako tudi z katalonci, baski....potem so tu se kurdi, ceceni itd. ce dovolijo kataloniji odcepitev potem se bodo hoteli vsi odcepiti....verizna reakcija....kosovo je dobilo svojo (srbsko zemljo) drzavo in koliko jih danes dejansko tam zivi? vsi so po sloveniji, avstriji in nemciji.... sicer je pa spanija kraljeva monarhija dolgo casa nazaj je bila zdruzena na silo z okoli desetimi republikami...ce se katalonija odcepi ji bodo sledili vsi omenjeni in to ne prinasa nic dobrega....mi slovenci bi se morali ukvarjati z svojimi problemi ki jih imamo dejansko vec kot pa spanci....ampak kot je znano smo ovce ki se ne brigamo za sebe ampak za vse ostale in tako je tudi zdaj...meeeeee ovceeee sloveeenske
dugi159
02. 10. 2017 11.44
+17
Se fuzbal je zate prezahteven , tko da se politike raje izogibaj. Zgleda da niamo vsi taki junaki kot ti ? Smo vsi ovce. Za racunalnikom se je lahko delat heroja , revse bogo
cripstoned
02. 10. 2017 11.46
-18
prvi ki sem mu stopil na zulj z svojim komentarjem....kje boli? to da si ovca? hahahaha
dugi159
02. 10. 2017 13.15
+7
Za racunalnikom kjer si ti heroj mogoce res nisem tak junak k ti
Symbolic
02. 10. 2017 14.19
+5
Johnny_J
02. 10. 2017 14.35
+4
Sej po eni strani ima prav,ko je Slovenija rekla zbogom Jugoslaviji,vemo potem vsi kaj se je dogajalo kasneje in kje smo zdaj. Cilj človeštva,če hoče stati inu obstati,je da se meje brišejo,religije in vse ostale dejavnike,ki povečujejo sovraštvo med ljudmi,bo bilo treba zatreti,saj pod kožo smo vsi krvavi,po dnk zapisu,smo vsi bratje in sestre,zato neenakosti nebi smelo biti,ampak to je že zgodba za sebe.
modelx
02. 10. 2017 16.25
+2
kaj pa je vatikanu pomenila odcepitev slovenije? pa še ne vem kakšna država niso. no, razen za ropanje drugih. kaj nam pomeni? ja, so narod, ki ima daljšo zgodovino od kastiljcev. vedno so bili bogatejši. vedno so imeli veliko samostojnost, tudi,ko jim je bila svoboda odvzeta. vsak narod ima pravico do samoodločbe. tudi če v ustavi španije piše, da noben narod znotraj tega nima, taka ustava ne more preprečiti odcepitve naroda na podlagi samoodločbe. če bi bilo tako, potem ne bi imeli zda (ko so se odcepili od britancev), pa nemčije (tam so se odločali za združevanje - torej samoodločba je tudi združevanje in ne le odcepljanje), tudi sz ne bi razpadla (tu se kaže dvoličnost zahodnih demokracij - ko je potrebno razbiti nasprotnika so jih velika usta pravice do samoodločbe, ko pa gre za njih, pa vpijejo na vse pretege, da to za njihove dele držav ne velja),... in sedaj vidite tele demokratične zahodnjake - sama dvoličnost
nikajzadodat
02. 10. 2017 18.40
+2
Genialca svoje (pod)vrste crips in zapiralni....sta res nekaj 'posebnega'...
FAUSTOS1
02. 10. 2017 11.26
+11
po objavljeni statistiki je RONALDO najslabši napadalec primiere saj je od 22 strelov na gol zadel čisto ničlo-barca pa je morala odigrati tekmo saj v nasprotnem bi ji odvzeli točke plus kazen,
cripstoned
02. 10. 2017 11.29
-15
clovek ima odigrane dve tekme ti pa ze po statistiki....kje ste obozevalci statistike na koncu sezone? se en hejter vec ki bo prizadet ko bo ronaldo dvignil se svojo 5zlato zogo z dvema razlcinima kluboma s katerima je osvojil tudi ligo prvakov....pa se na reprezentanco ne pozabi....kako nepomemben podatek si objavil hahahaha
+4
Kake dve tekme..ze skoraj cetrtina tekem mimo...ronaldo pa se gola ni dau v prvenstvu...za napadalca je to zelo slabo...
CURVANORD Zanetti
02. 10. 2017 16.16
-2
Ronado je bil kaznovan in v spanski ligi je letos odigrav vceraj drugo tekmo
nikajzadodat
02. 10. 2017 18.06
Odigral je 3 tekmo. In potem pričakujete, da boste resno obravnavani.
apodgraj
02. 10. 2017 08.32
+7
To je moderna civiliizirana evropska država . Ko pride do take situacije in ,ko se vmeša policija , se vedno pokaže , kako represiven je ta organ . Namesto ,da bi ščitil svoje ljudi , jih neusmiljeno , brutalno pretepa . Torej ni to problem samo manj civilizirahih avtokratskih držav. To je modern svet in tega se lahko boljimo
mmickica
02. 10. 2017 08.20
+12
Tekma je pravzaprav izgubila svoj smisel v luči ostalega dogajanja. Sramota za "demokratično" Španijo, enostavno nimam besed!
JbmTiMt
02. 10. 2017 07.07
+3
kaj pa je s suarezo. da raztrgal barcin dres.
mmickica
02. 10. 2017 08.18
+5
To tudi mene zanima... A ima mogoče to kak globlji pomen?
apodgraj
02. 10. 2017 08.40
+8
Preprosto izbruh notranjega bes, ki je posledica njegove slabe igre Suarez velja po mojem za manj inteligentnega igralca , ki zelo težko kroti svoja čustva . Nogomet ni samo nabijanj po žogi je nekaj več .
mmickica
02. 10. 2017 09.01
+6
apodgraj, upam da imaš prav, ker bi sicer v luči včerajšnjega dogajanja lahko to dejanje imelo tudi drugačen pomen! Mora biti pa zares pošteno "inteligenten", da gre na tak dan trgat dres!
Machetekills007
01. 10. 2017 23.37
-55
fuj kantalonci fuj vaša mama je kura!!! bliža se el clasiko, pripravite se na poraz !biitchez! HALA MADRID!!!
StarDeluxe
02. 10. 2017 10.37
+11
Preveč steroidov štala madritčan, prveč steroidov.
idiu3krasne
02. 10. 2017 11.15
+9
A si se spet pasel pr sosedu ...smo ti rekli da ne hodi v koruzo ker ma ta še kaj drugega vmes posajeno...ti ti...
Spalec
02. 10. 2017 14.31
+3
grevid
01. 10. 2017 23.05
+11
To početje z strsni ŠPANIJE je sramotno in nečloveško. Sploh pa ne demokratično. To dokazuje, da je "duh" Franka še kako živ. Res grozljivo kar se dogaja. Nedolžni ljudje trpijo in trepetajo....žalostno pa je tudi to, da je z tem še kako povezan tudi nogomet. Roko na srce, sedaj se vidi kakšno podporo ima Real Madrid v nasproti z FC Barcelono. Vse skupaj je skrajno resno in nedopustno. Upam, da bodo ukrepale tudi druge države. Vse skupaj lahko vodi v državno vojno!
grozjak
01. 10. 2017 22.00
+9
tradicionalni način špancev reševanja političnih zagat, ne kaže na nič dobrega....po nekaj letih krvi in solz, zopet nihče ne bo vedel, kdo je pravzaprav začel vse skupaj......osebno mi postavljanje mej ne gre v koncept enotne evrope, pa naj to počno katalonci špancem, ali pa mi hrvatom in obratno. Žalostno, res žalostno početje razvitih družb.......
grozjak
01. 10. 2017 22.01
+5
tekma je bila pa prav srhljiva za gledanje.....
dugi159
01. 10. 2017 21.30
+14
V spaniji je se vedno zivi franco duh pa se nekateri temu posmehujejo
alien8potnik
01. 10. 2017 21.32
+24
na žalost. fašizem in diktatura. naj jih katalonci brcnejo v rit. grozno, res.
grozjak
01. 10. 2017 22.06
+7
čile, argentina, honduras, kuba , venezuela, nikaragua, panama, pravzaprav tričetrt južne in srednje amerike............same demokracije z špansko govorečimi generali na oblasti, sedaj ali v preteklosti.....tam je zrcalo španije, očitno tudi tiste, ta moderne?
Trend01
01. 10. 2017 22.57
-7
Tam se vsaj imenujejo generali. V Evropi so gospe, pa gospodje... Je kaj drugače v ostalem delu Evrope? Morda malenkost bolj intelektno, a to je vse.
apodgraj
02. 10. 2017 08.50
+2
Kakšna je razlika med generali in med gospemi in gospodi . Ni nobene razlike . Generali običajno uporabljajo vojsko, druga stran pa policijo . Oba reporesivna organa izvršujeta ukaze in v svojih ravnanjih ni nobene razlike. Včerajšni posnetki so lep primer , kako delajo gospodje civilizirane države. V tej luči Španija pokazal svoj pravi obraz , ki ni nič drugačen ob drugih totalitarnih držav.
Symbolic
02. 10. 2017 14.30
+1
Pih... kot, da je to važno kako se imenujejo... Samo, da se nekaj napiše... Vsi vladajoči so istega kova: nihče noče dol s stolčka ...
CURVANORD Zanetti
01. 10. 2017 21.10
+1
A gleda kdo kaj francosko ligo,tako za info Mario danes spet zadel
grozjak
01. 10. 2017 22.11
+2
včeraj sem gledal psg, pa mi nejmar in cavani nista izgledala skregana........vse skup novinarske traparije....
Opazovalec2020
01. 10. 2017 21.09
+10
alien danes si me pozitivno presenetil..imas moj poklon. vsa cast!
ehjaehja
01. 10. 2017 20.15
-39
karma prihaja po njih gotofi so zdej pa njihovo podporo policija tepe kot psa hehehehe
alien8potnik
01. 10. 2017 20.52
+37
hm, to pa ni niti malo smešno. to je grozljivo fašistično nasilje in posmeh demokraciji. bravo barsa danes! zelo se mi je zamerila španska politika. bom imel kar problem zdajle s srcem ostati pri rm, ker, hočeš nočeš, politika je del tega spektakla. na žalost. SOLIDARNOST S KATALONIJO!
dugi159
01. 10. 2017 21.28
+8
Frustracija je zahebana zadeva , 10 let si trpel zdaj pa ze pendriki po narodu zadovoljujejo , revse bogo
ehjaehja
01. 10. 2017 23.22
-20
real madrid kot klub tu sigurno ne igrajo vloge igralci in perez sigurno niso to nardili tako da ti malo preveč mešaš politiko z žogo,to pa da nebos navijau za real madrid je pa hujša senzacija kot tej ki so bli tepeni s penderki IZDAJALEC!
mmickica
02. 10. 2017 08.25
+7
alien, te povsem razumem. Zares škoda, ampak ta situacija nam bo vsem vzela veselje do spremljanja španske lige - sigurno vsaj nekaj časa, če sploh kdaj, ne bo več tako, kot je bilo.
apodgraj
02. 10. 2017 08.58
+9
zapiramvam usta : tebi bi moral nekdo po hitrem postopku za vedno zakleniti usta .Namesto tipkovnice v rokah, bi mora držati kramp ali lopato .
Kollerik
07. 10. 2017 19.45
ha, ha...ker stravmatiziran osebek tale zapiragobec... :))...alien pa +++++....
ehjaehja
01. 10. 2017 19.59
-39
gledau tekmo las palmas zlahka do kazenskega od barce se vidi da jih je barca podkupla, da bi biu to drug klub bi barca fasala petardo
BBarca
01. 10. 2017 20.05
+10
Ja, ja. Saj vemo. Vsako tekmo je isto. Glede na to, kake so razmere tam, so bili čist ok. PS: A ti je ''caps lock'' odpovedal?
Symbolic
01. 10. 2017 20.37
+8
Zdaj, si me zbegal, ne vem ... a je možno, da je človek takšen panglu! ( Ne BB, ni mu odpovedal, šel je na dodaten tečaj za uporabo tipkovnice na gsm-u...)
ehjaehja
01. 10. 2017 20.40
-17
zbegan si ti kot tej ki jih policaji tepejo hahahaha
modelx
01. 10. 2017 21.24
+4
a smo gledal isto tekmo? kar sem gledal so komaj čez pol prišli, njavečkrat pa do visšine kazenskega prostora - svojega seveda in govorim o kanarčkih
mackon08
01. 10. 2017 19.45
+25
Las Palmas so navadni podkupljenci Madrida, sramota s kakšnimi dresi so prišli igrat. Škoda da jih Barcelona ni nabila še z večjo razliko.
Symbolic
01. 10. 2017 20.08
-3
Sorry, ne razumem kaj je bilo narobe z rumenimi dresi LP-ja?
BBarca
01. 10. 2017 20.20
+17
@Symbolic Posebej za danes, so imeli poleg znaka od sponzorja dresa našite male španske zastave. Drugače jih ni. Torej je šlo za provokacijo.
alien8potnik
01. 10. 2017 20.53
+12
Kollerik
01. 10. 2017 21.06
+7
.....zato pa so jo fasali tri komade, bravo Barsa
mmickica
02. 10. 2017 09.05
+3
No tu se pa jaz ne bi strinjala z vami, fantje! Sramota je, kar dela španska vlada, ampak Španci imajo pa za moje pojme, prav tako kot Katalonci, pravico izražati svoje mnenje na miren način in to so Las palmovci tudi storili, nič več. Poudarjam, na MIREN NAČIN!
Symbolic
02. 10. 2017 11.19
+3
Tega sploh nisem opazil... BB, hvala za odgovor!
Symbolic
02. 10. 2017 11.33
+1
den456
01. 10. 2017 18.32
+6
Al prav se piše metla ali medla? Novinar preberi slovenski pravopis!
Symbolic
01. 10. 2017 19.35
+5
Zgleda, da je avtor članka imel obe varianti v glavi: meDli igri je Barca pomeTla s Las palmasom... (hec)
Symbolic
01. 10. 2017 20.10
+1
alien8potnik
01. 10. 2017 18.29
+51
bravo, barsa! svaka čast. poklon za tole zmago pod strašljivimi pogoji. grozljivo. dejansko je v španiji situacija kot bi oživel duh franca. čisti f ašizem. diktatura. solidarnost s katalonci! upam, da se to ne sprevrže v državljansko vojno. samo poglejte posnetke, kakšno brutalno nasilje izvaja policija, poslana iz madrida. držite se!
kameltrajbar
01. 10. 2017 18.39
+20
fihner
01. 10. 2017 19.14
+12
Symbolic
01. 10. 2017 19.40
+13
idiu3krasne
01. 10. 2017 21.44
+9
Bravo Alien se popolnoma strinjam...politika nebi smela imet nič skupnrga z nogometom...
mmickica
02. 10. 2017 09.06
+2
alien8potnik
01. 10. 2017 18.28
+39
BRAVO BARSA! smrt fašizmu, svoboda kataloniji!
Kollerik
01. 10. 2017 19.14
+10
++++++++++, lepo da si z njimi. Pravica je na njihovi strani.
Symbolic
01. 10. 2017 19.50
+15
BDP na prebivalca: v Španiji: 29.875 US $; v Kataloniji pa 43.837 US $, torej za 46,7% večji... Vse jasno, a ne?
alien8potnik
01. 10. 2017 20.55
+14
jasno kot beli dan. naj pade fašistična španska vlada. fuj!