VIDEO in FOTO: Čeferin: Katanec ni najdražji selektor doslej

Na novinarski konferenci Nogometne zveze Slovenije (NZS) so Srečka Katanca tudi uradno predstavili kot novega selektorja reprezentance. Strateg, ki je Slovenijo popeljal na evropsko in svetovno prvenstvo, je podpisal pogodbo do 30. 11. 2015.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (7)

  • Srečko Katanec in Aleksander Čeferin - 1
  • Srečko Katanec in Aleksander Čeferin - 2
  • Srečko Katanec in Aleksander Čeferin - 3
  • Srečko Katanec in Aleksander Čeferin - 4
  • Srečko Katanec in Aleksander Čeferin - 5
  • Srečko Katanec in Aleksander Čeferin - 6
  • Srečko Katanec in Aleksander Čeferin - 7

Po slovesu Slaviše Stojanovića s klopi članske slovenske nogometne reprezentance je predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin ponudbo za selektorski stolček ponudil Srečku Katancu. Slednji je po številnih pogovorih s prvim človekom NZS ponudbo sprejel na zadnji dan leta 2012, 31. decembra. Katanca, ki se na klop slovenske izbrane vrste po velikih uspehih iz prvega obdobja vrača z novimi izzivi, čaka težko delo v kvalifikacijah za SP leta 2014. Katanca je za novega selektorja soglasno potrdil izvršni odbor NZS, reprezentanco pa bo vodil do 30. 11. 2015.

"Srce mi bije, kot da sem znova prvič selektor slovenske reprezentance," je za uvod zbranim predstavnikom medijev povedal Katanec in dodal, da želi, da se nekoliko na stranski tir postavijo uspehi, ki jih je z reprezentanco dosegel v svojem prvem mandatu. Popolnoma pa njegovega prvega vodenja reprezentance ni mogoče pozabiti, tako da se je Katanec v enem izmed odgovorov dotaknil tudi "turbulentnega" odnosa s sedanjim športnim direktorjem Maribora Zlatkom Zahovičem: "Ni mi čestital, ampak z Zlatkom nimam problemov in tudi on jih nima z menoj."

Srečko Katanec in Aleksander Čeferin - 5

Srečko Katanec in Aleksander Čeferin (Foto: Aljoša Kravanja)

Seveda je bilo veliko zanimanja glede igralskega kadra in nekaterih že odpisanih nogometašev, ki so bili ključni del moštva, ki se je leta 2010 uvrstilo na svetovno prvenstvo. Katanec je dejal, da ga zanimajo vsi najboljši igralci, "pa naj so stari 20 ali 40 let." Med kandidati naj bi bila tako znova odpisana Milivoje Novaković in Robert Koren. "Koren in Novaković? Sem povedal, da me zanimajo vsi najboljši slovenski nogometaši," je dejal 49-letni strokovnjak, ki je spregovoril tudi o statusu prvega zvezdnika reprezentance Samirja Handanovića: "S Samirjem Handanovićem se še nisem slišal. Mislim pa, da ne bo težav z njim. Če kdo ne bo želel spoštovati pravil igre, pa ga ne bo zraven."

Pred uradno potrditvijo selektorja je veliko prahu dvignil podatek, da naj bi Katanec za vrnitev na selektorski stolček zahteval pol milijona evrov. Novi-stari selektor je kaj takšnega odločno zanikal, med vrsticami pa je njegove besede potrdil tudi predsednik NZS Aleksander Čeferin: "Številke ne morem povedati, lahko vam pa povem, da Srečko ni naš najdražji selektor do sedaj. Mislim, da to pove vse." Katanec je na novinarski konferenci potrdil, da bodo njegov strokovni štab sestavljali Željko Milinović, Aleš Čeh in Nihad Pejković.

Srečko Katanec in Aleksander Čeferin - 4

Predsednik NZS Aleksander Čeferin (Foto: Aljoša Kravanja)

Katanec, ki je julija dopolnil 49 let, je imel za seboj izjemno bogato igralsko kariero, zelo dobro pa se je znašel tudi na selektorskem stolčku Slovenije. Trenersko kariero je začel v izbrani vrsti do 21 let, nato je sledilo krajše obdobje pri Gorici, leta 1998 pa je prvič prevzel člansko izbrano vrsto Slovenije. Nasledil je Bojana Prašnikarja, Slovenijo pa na 47 tekmah vodil do 18 zmag, 16 neodločenih izidov in 13 porazov. Katančevo obdobje velja za najuspešnejše doslej v zgodovini slovenskega reprezentančnega nogometa, saj je ne nazadnje reprezentanca igrala na EP leta 2000 in nato še na SP leta 2002. Katanec bo slovensko izbrano vrsto prvič v novem mandatu vodil 6. februarja v Kopru na prijateljski tekmi z reprezentanco Bosne in Hercegovine. V video prispevkih si lahko ogledate mnenje nekdanjega slovenskega selektorja Branka Oblaka in spomine na veselje ob uvrstitvi na EURO 2000, ki je potekalo v Belgiji in na Nizozemskem.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 329
neymar11messi10 03.02.2013 11:37:56
PA AJ
Več komentarjev