Nogomet

Katanec: Moram narediti analizo, trenutno z določenimi stvarmi nisem zadovoljen ...

Ljubljana, 19. 11. 2014 15.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska nogometna reprezentanca je nastope v letošnjem letu končala s torkovim porazom z 0:1 v Stožicah na prijateljski tekmi proti Kolumbiji. Izbranci Srečka Katanca so skupaj igrali osem tekem, od tega dvakrat zmagali, šestkrat pa izgubili.

Srečko Katanec
Srečko Katanec FOTO: Damjan Žibert

Slovenija ima v kvalifikacijski skupini E šest točk, toliko kot Švica in Litva, ter šest manj od vodilne Anglije. Estonija ima štiri točke, San Marino pa eno. Položaj je torej ugoden, na EP 2016 se bosta uvrstili po dve najboljši ekipi iz vsake skupine ter najboljša tretjeuvrščena, preostale tretjeuvrščene pa bodo igrale dodatne kvalifikacije. Slovencem v prid govori dejstvo, da bodo v letu 2015 zgolj dvakrat igrali v gosteh, in sicer proti San Marinu in Švici, doma pa jih čakajo obračuni s San Marinom, Estonijo, Litvo in Anglijo.

Če je Slovenija točkovno približno tam, kjer si je želela biti, pa mnogi opozarjajo na ne ravno prepričljivo igro. "Najtežji del kvalifikacij je za nami. Od štirih tekem smo igrali tri v gosteh, tudi z neposrednimi tekmeci za tretje mesto. Številka ena in dve sta še vedno Švica in Anglija. Mi smo v dobrem položaju, tudi zato, ker je Estonija remizirala s San Marinom, premagali smo Litvo, tako da smo objektivno, pošteno in po kakovosti tam, kamor sodimo. Nisem pa zadovoljen z določenimi stvarmi. Odkar sem selektor, sem ves čas nekaj poudarjal, pa se ni nič premaknilo. Govorim predvsem o fizični pripravljenosti. Bomo videli, kaj se bo dogajalo," je dejal Katanec.

Selektor je nato javnost malce presenetil z dvoumnim razmišljanjem o prihodnosti. "Sam bom naredil določene analize. Mogoče sam nisem oziroma v danem trenutku ne bom zadovoljen z določenimi stvarmi. Moram razmisliti, kaj in kako naprej. Bomo videli," je izjavil Katanec in se ozrl tudi na samo tekmo s Kolumbijo. Na njej je igral s precej prevetreno postavo, v kateri so praktično polne tribune stožiškega stadiona videle nekatere novince in tiste, ki so doslej le poredko nosili reprezentančni dres.

"Fantje so odigrali dobro. Videli smo veliko stvari. Vidi se, kdo lahko, kdo ne more. To se vidi takoj, tako v fizičnem kot v tehnično-taktičnem smislu. Je pa par fantov zanimivih. O konkretnih imenih ne bom govoril. Tako ali tako pa bomo morali počasi začeti menjavati določene igralce, ker čas dela svoje. Selekcija bo morala priti že sama po sebi zaradi starosti," je pojasnil Katanec, ki pogreša določene elemente v igri svoje vrste.

Proti Kolumbiji je nastopila precej spremenjena začetna postava.
Proti Kolumbiji je nastopila precej spremenjena začetna postava. FOTO: Damjan Žibert

"Nisem zadovoljen z igro naprej, v napad. Nimamo takih igralcev, kot jih ima Kolumbija ali katera druga ekipa. Mi moramo garati in biti kompaktni. Janu Oblaku ni bilo treba na tekmi obraniti praktično niti enega strela, tako da je obramba odlična. V napadalni fazi pa nam nekaj manjka. Tudi individualne sposobnosti. Preigrati igralca, doseči gol s prostega strela, to so stvari dnevne forme, kakovosti igralca ... Vsega po malem. Mi pa nimamo tega, ampak nič zato. Delati moramo naprej," pravi Katanec, ki ga je razveselil tudi obisk v Stožicah.

"Vesel sem, da je bil stadion tako poln in da so imeli ljudje kaj videti. Tudi v naši reprezentanci. Videli so krasne igralce. Videli pa smo tudi to, kako so igralci, ki imajo nek ugled, sodniško zaščiteni. Ko igramo proti boljšim reprezentancam, v tem pogledu nismo nikoli v enakem položaju. Tega se moramo zavedati," je zaključil selektor.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LeonidasPapadopoulos
19. 11. 2014 23.11
+1
Ja podarjenemu konju se ne gleda v zobe.
Uporabnik487511
19. 11. 2014 23.07
+6
Hotel je povedat, da nimajo Zahoviča, zaradi katerega je Katanec zdaj sploh "znan".
+6
hja pa ja de,a da je zdaj čas za analizo, srečko 1 namig če bereš :LOSAJ SE STARČKOV!!!
luciluk
19. 11. 2014 18.26
+3
kaj a kape pa ne bo dal dol???
juwel
19. 11. 2014 17.56
+1
reprezentaco dat štajercem pod okrilje, znajo vsaj delat z fuzbalom...
tedoDANB3medo
19. 11. 2014 19.26
+0
Primož Roži? 1
19. 11. 2014 17.30
+0
je cajt,da spokaš kufre...Zaho je mel še kako prav....!!!!
šmajser1
19. 11. 2014 16.58
+3
SPET ENA IN ISTO GOVORI.....PONAVLJA SE V ENO!!!FIZICNA PRIPRAVLHENOST??????????MENI SE ZDI,DA MORAJO VADIT NATANCNOST PODAJ IN PA PIDTAVITEV IGRALCEV....TOREJ TAKTIKA...ZA TI DVE STVARI PA ODGOVARJA SELEKTOR!ME PRAV ZANIMA,CE BO DRZALO TO V NASLEDNJEM CIKLUSU,KO JE REKEL,DA CAS DELA SVOJE ZA NEKATERE IGRALCE....TOREJ SRECKO ZSMENJAT JIH MORAS ENIH PAR,NE PA ENEGA!BOMO VIDELI,CE BOS DRZAL BESEDO!TO BI BILO EDINO PRAVILNO!PRIHAJAJO MLADI,ZELJNI DOKAZOVANJA...
Mamuth
19. 11. 2014 16.34
-9
Odstopi in prepusti mesto Keku pa boš zadovoljen ti in še veliko drugih.
cokli
19. 11. 2014 16.44
-1
Pejd na tvojo Šmarno goro in tam meditiraj.Pust nogomet,ker ga ne razumeš,šee manj pa kako potegnt maximum od igralcev.Povozil te je čas.
Jani Prešern
19. 11. 2014 19.09
+16
Ni denarja ki bi Keka pripeljal iz Rijeke nazaj k nam.. Dol ga navijači in nasploh ljudje po celem mestu nosijo kot carja, vabijo ga v svoje domove, dajo za jest, pit. Mentaliteta je drugačna kot pri nas. Poleg vsega se je naučil perfektno hrvaško in mislim da človek uživa kolikor se da. In mu je za privoščit.
azzoo
19. 11. 2014 22.08
+4
ti samo analiziraj ko boš pa vse zafural boš pa odstopil tak kot stojanovič