Nogomet

Katanec: Škoda, da ne bo Suareza ...

Montevideo, 04. 06. 2014 07.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska nogometna reprezentanca je na precej zastarelem stadionu Centenario v Montevideu opravila zadnji trening pred prijateljsko tekmo z Urugvajem. Na njej zagotovo ne bo igral vratar Jan Oblak, ki zaradi težav s mišico in kolenom ni vadil.

Srečko Katanec
Srečko Katanec FOTO: Damjan Žibert

"Priprave so minile v redu, nihče ni na novo poškodovan. Izjema je Jan Oblak, tako da on ne bo kandidiral za obračun z Urugvajem. Kako bo za Argentino, pa bomo videli," je na novinarski konferenci po treningu povedal selektor Srečko Katanec. Ta je še enkrat poudaril, da je Urugvaj resna in izkušena ekipa. "Vemo, kje igrajo njihovi igralci. Škoda zanje, da ne bo Luisa Suareza. Sicer pa jim najprej želim vso srečo na SP, upam tudi, da bo Suarez zdrav, saj zanje veliko pomeni," je Katanec tekmecem zaželel uspešen mundial v Braziliji.

Nato pa se je malce razgovoril tudi o sami pripravi na obračun z dvakratnimi svetovnimi prvaki. "Normalno, malo se prilagajamo igri urugvajske vrste, ampak predvsem mislimo nase, saj vemo, da določenih igralcev ni in iz teh, ki jih imam na razpolago, bom skušal narediti nekaj spodobnega, nekaj, za kar mislim, da bi lahko funkcioniralo tako proti Urugvaju kot Argentini," pojasnjuje Katanec in napoveduje, kako se bodo lotili obračuna.

"Urugvajci imajo močan napad, Edinson Cavani in Diego Forlan sta spoštovanja vredna dvojica, imajo pa še druge fante na takšni ravni. Mi bomo poskušali biti predvsem v zvezni vrsti zgoščeni, kolikor se bo pač dalo. Veste namreč, kakšne težave imamo, tudi nekateri, ki so tukaj, niso veliko igrali v zadnjem času. Je, kar je. Tekme niso hec, upam, da bo vse v najlepšem redu. Vseeno pa gre za prijateljsko tekmo. Upam, da bo lepa, da ne bo poškodb, kar je pomembno tako zanje kot za nas," še pravi selektor.

Luis Suarez zaradi poškodbe ne bo igral.
Luis Suarez zaradi poškodbe ne bo igral. FOTO: Reuters

Ta bo bržčas v začetno enajsterico uvrstil vsaj večinoma preizkušene fante. Med vratnicama bo stal Samir Handanović, v obrambi bodo Mišo Brečko, Branko Ilić (Miral Samardžić), Boštjan Cesar in Bojan Jokić, v zvezni vrsti bodo Jasmin Kurtić, Dalibor Stevanović, Andraž Kirm, Nejc Pečnik ter Josip Iličić, v napadu pa Milivoje Novaković, ki je na trenutke malce šepal, a opravil cel trening.

Sicer pa je bilo že veliko besed povedanih o ne najboljših vadbenih zelenicah v Buenos Airesu kot tudi v Montevideu. Nič boljša ni niti ta na Centenariu. "Lepo je videti tudi to njihovo nogometno realnost. Šele zdaj se zavedamo, koliko mi jokamo, kakšne pogoje imamo ... Mi imamo fantastične pogoje, v 20 letih pa smo ustvarili res malo nogometašev. Kako njim uspe poslati toliko kakovostnih igralcev v tujino? Verjetno moraš biti res 'lačen', da prideš do določene ravni," je zaključil Katanec.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

EvelinaHana
05. 06. 2014 09.05
+2
Bravo Srečko!! Eden redkih, ki je sposoben realno gledati na življenje in seveda tudi na nogometno realnost v Sloveniji in to tudi pošteno in direktno povedati. Brez filozofiranja in nakladanja. Želim jim dobro tekmo, predvsem pa brez poškodb ... Je pa res - moraš v tujino, da vidiš kako živijo drugje, pa da potem ceniš, kaj imaš doma in to dobesedno. No, potem te pa še bolj pojezi, ko veš, da bi lahko živeli v neke vrste raju, pa ti politiki grenijo življenje ...
lovesosa
04. 06. 2014 17.10
+5
suarez je najboljši striker na svcetu trenutno, ampak mislim da ma urugvaj še vedno IZJEMNO močan napad
devede
04. 06. 2014 15.25
+1
Eh,ze vnaprej smo se predali.....
EvelinaHana
05. 06. 2014 09.08
Ne - samo realni, je pa res, da lahko pride do presenečenj :D
kill_m_polo
04. 06. 2014 11.19
+26
Tezav Z mišico!!!! Kako si lahko dovolite, da novinarji ne poznate osnov (otroci se tega ucijo v drugem razredu) in napišete s mišico? Pa ne se izgovarjati na lapsus ali tipkarso napako ...... to je neznanje. Sedi šus, pa mama naj v solo pride!!!
bokasana
04. 06. 2014 11.44
+4
Slovenec-slovencu=pes
04. 06. 2014 10.29
+15
"Lepo je videti tudi to njihovo nogometno realnost. Šele zdaj se zavedamo, koliko mi jokamo, kakšne pogoje imamo ... Mi imamo fantastične pogoje," Fantastična izjava Katanca. Mi vemo samo jokati. Skorajda že na vseh ravneh našega življenja. Da bi pa izkoristili dane možnosti pa ne. V športu je slovenija fenomen. Na vseh področjih. Na število prebivalcev dosegamo v vseh disciplinah fantastične rezultate. Včasih je v določenih disciplinah tudi 30 mesto fantastičen dosežek. Samo kaj ko pri nas tega ne razumemo in moremo preko vsega in vsakogar samo pljuvati in kritizirati. Če bi obstajalo svetovno prvenstvo v disciplini "kreganje in pljuvanje" bi bili svetovni prvaki brez konkurence. Pa živela slowenistanska država.
klarkec
04. 06. 2014 14.30
-2
In pravkar si popljuval vse okoli sebe - bravo prvak
KOPITES
04. 06. 2014 10.29
-2
Lejga tega,kaksna skoda??se sreca da ga nebo,ce ne bi pokasiral hrpu golova
fghfhfhfhf
04. 06. 2014 16.43
+0