Nogomet

Kavčič izbral pomočnike, z Avstrijo spomladi v Celovcu

Ljubljana, 09. 01. 2018 15.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tomaž Kavčič je dober mesec dni po prevzemu selektorskega položaja naše nogometne izbrane vrste izbral najtesnejše sodelavce, ki mu bodo pomagali pri uresničevanju začrtanega cilja - uvrstitve na evropsko prvenstvo leta 2020. Ob tem pa je znano tudi, da bodo naši reprezentanti prvo (prijateljsko) tekmo v novem letu odigrali spomladi proti Avstriji v Celovcu.

Prvo tekmo v novem koledarskem letu 2018 bo slovenska nogometna izbrana vrsta pod vodstvom novega selektorja Tomaža Kavčiča odigrala 23. marca proti Avstriji v Celovcu.

Slovenska nogometna reprezentanca bo 23. marca v Celovcu odigrala prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Avstrije, trenutno 29. reprezentanco na mednarodni lestvici Fife. Na slovenski klopi bo debitiral selektor Tomaž Kavčič, pri Avstrijcih pa se bo premierno predstavil Franco Foda. Obračun bo potekal na stadionu Wörthersee, ki sprejme dobrih 30.000 gledalcev.

Izbrani vrsti Slovenije in Avstrije sta se doslej pomerili le enkrat. 18. marca 1997 je v Linzu na prijateljski tekmi z 2:0 slavila Slovenija, potem ko sta se med strelce vpisala Primož Gliha in Ermin Šiljak.

Selektor slovenske nogometne izbrane vrste Tomaž Kavčič je
Selektor slovenske nogometne izbrane vrste Tomaž Kavčič je FOTO: Damjan Žibert

Pomočnika Englaro in Benedejčič, za vratarje bo skrbel Mavrič 
Slovenija se bo v Celovcu predstavila tudi z novim strokovnim vodstvom reprezentance. Vlogo pomočnika selektorja bosta opravljala Robert Englaro in Igor Benedejčič, medtem ko je Borut Mavrič postal novi trener vratarjev slovenske nogometne reprezentance.

Robert Englaro in Borut Mavrič sta s Tomažem Kavčičem sodelovala že pri mladi reprezentanci Slovenije, Igor Benedejčič pa se je izkazal z odličnim delom v mlajših reprezentančnih selekcijah, kjer se je s kadetsko reprezentanco Slovenije uvrstil na evropsko prvenstvo U17 2015.
 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tron3
09. 01. 2018 17.26
-2
Tale Kavčič, bo gledal Evropsko nogometno prvenstvo kr iz svojega domačega fotelja.
tedoVV2HCmedo
09. 01. 2018 17.09
+0
Še manj uspešen bo kot Katanec. Za vsak problem ga bo klical.
KROAT
09. 01. 2018 16.21
+3
Čudno da ni ostal ritoliznik Čeh kot pomočnik