Nogomet

Kek napovedal kazni: Bomo videli, kdo še ima mesto v zasedbi!

Reka, 27. 07. 2015 10.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Uspešni trener hrvaškega podprvaka Rijeke Matjaž Kek je po tretjem remiju v letošnji sezoni udaril po mizi. Zahteva kazni za posameznike, saj se je ekipi prevečkrat letos zgodilo, da je vsak strel proti njihovim vratom, končal v mreži.

Nogometaši hrvaškega prvoligaša Rijeke z uvodom v letošnjo sezono ne morejo biti zadovoljni. Kljub kakovostni zasedbi se četa Matjaža Keka še naprej muči s tekmeci, za nameček pa bodo morali na prvo zmago še počakati. V zadnjem krogu so na gostovanju v Zagrebu, po vodstvu z 2:0, ob koncu le remizirali, točko pa jim je v 78. minuti zagotovil slovenski napadalec Roman Bezjak.

Matjaž Kek
Matjaž Kek FOTO: Damjan Žibert

"Poseben komentar ni potreben. Dejstvo je, da smo zabili tri gole, kar smo prejeli pa smo pač prejeli. Koliko golov moramo doseči, da bi zmagali? Posamezniki so bili neodgovorni in igrali neodgovorno. Posamezniki so pokazali željo in voljo, ki jo pričakujem od vsej. Ob koncu je dobro že to, da smo rešili točko," je po dvoboju v hrvaški prestolnici besnel Kek. Očitno je ključna težava osredotočenost. "Poizkušali smo, zamenjali vratarja in branilce, a še vedno skoraj vsak strel proti našim vratom konča v golu. Mislili smo, da smo velika evropska zasedba, gole pa prejemamo prepoceni. To je nedopustno," je nadaljeval Mariborčan na reški klopi.

Očitno sledijo sankcije. "Do sedaj smo igralce branili. Jaz in predsednik. Še naprej je vse odvisno od njih. Naj se pogovorijo in poiščejo rešitve. To ni pošteno do naših navijačev. Stanje ni rožnato, a lahko se rešimo z delom in korektnim odnosom do dela. Naši igralci so dobro plačani. Tekmovalno leto smo začeli katastrofalno in tega se vsi zavedamo. Sledi resna analiza. Bomo videli, če je za posmeznike v naši zasedbi še prostor. Prejemamo preveč golov, tako, da veste na koga mislim," je napovedal poplačilo ’dolgov’ nekdanji slovenski selektor.

Spremembe v strokovnem štabu?
Prve spremembe pri reškem prvoligašu naj bi se v jutranjih urah že zgodile, a uradne potrditve iz kluba še ni. Pod stenami se je namreč odvijal povsem običajen ponedeljkov trening, a Kek je imel od pomočnikov ob sebi le kondicijskega trenerja Uga Maranzo in enega od pomočnikov Vjeka Miletića. Po poročanju Novega lista ni bilo trenerja vratarjev Siniše Ćalete ter pomočnikov Renata Pilipovića in Matjaža Florjnčiča. Predvidoma naj bi zasedli druge položaje v klubu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

catman
27. 07. 2015 11.58
+8
Kek, pusti Hrvate, pa pridi nazaj v Slovenijo.
rambek
27. 07. 2015 11.36
+10
Ti si tata mata za simundzo..
rambek
27. 07. 2015 11.33
+15
Zaho in Simundza vzgled si vzamita.. To je trener bravo kek. Ti si nas.
lesto18aM
27. 07. 2015 11.32
+9
Ko sem gledal gole iz prve tekme z Aberdeenom, je golman res posredoval katastrofalno slabo. Ne vem ali namerno ali je tako slab oziroma je hotel sesuti trenerja Keka!
dajno
27. 07. 2015 11.28
+8
Na koncu pa bo Kek odletel.