Nogomet

Kljub krizi Mikel Arteta ne popušča: Stal jim bom ob strani in jih podpiral

London, 08. 01. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Arsenal je po odličnem začetku sezone in vodstvu v Premier ligi začel občutno popuščati. Po lanskem drugem mestu v angleškem prvenstvu in bogatem vložku v igralski kader preteklo poletje so pričakovanja zrasla, po treh zaporednih porazih pa je samozavest na stadionu Emirates občutno padla. Izpad iz pokalnega tekmovanja proti Liverpoolu (2:0) je povečal dvome v zmožnost Mikela Artete in njegovih varovancev, da letos končno osvojijo eno izmed velikih lovorik.

Arsenal je po natanko polovici sezone, na božični dan, zasedal prvo mesto v Premier ligi. Dva poraza pozneje (proti Fulhamu in West Hamu) se je ena točka prednosti spremenila v pet točk zaostanka za vodilnim Liverpoolom. Prav vodilno moštvo v ligi je Londončanom v nedeljo zadalo tretji zaporedni poraz (2:0) in rdeče-bele pahnilo v krizo. Resnici na ljubo je Arsenal na začetku pokalnega obračuna imel številne priložnosti, ki jih še enkrat znova ni izkoristil. Potratne predstave napadalcev so v preteklih tednih postale nekaj vsakdanjega, a glavni trener Mikel Arteta verjame, da se bo njegovo moštvo pobralo.

Najdražji nogometaš v zgodovini Arsenala Declan Rice in njegov trener Mikel Arteta
Najdražji nogometaš v zgodovini Arsenala Declan Rice in njegov trener Mikel Arteta FOTO: AP

"Ta trenutek je zelo težek, a če bi nas nasprotniki 'razbijali' ali mi ne bi igrali dobro in si ne bi zaslužili zmage, bi bil veliko bolj zaskrbljen. Zaskrbljen sem, ker rad zmagujem, moramo pa zmagovati pogosteje. Trenutno moramo to spremeniti. Verjetno se moramo 'resetirati', tukaj zgoraj (v glavi)," je predstave svojih varovancev v decembru lanskega in uvodnih dneh novega leta ocenil Španec.

Kljub rezultatski krizi očitno ne verjame, da so za uspešnejše rezultate potrebne drastične spremembe. "Nismo izkoristili priložnosti. V zadnjih šestih mesecih nisem videl moštva, ki bi proti njim (Liverpoolu) ustvarilo več priložnosti, kot smo jih mi danes, ampak jih ne izkoriščamo. Zato ne zmagujemo. Kar se tiče predstave na igrišču in delavnosti, vanje ne dvomim, ampak rezultat na koncu tekme pove drugo zgodbo. Kaj lahko storim, ko moje moštvo igra s takim odnosom, s takim pogumom in željo proti verjetno najboljšemu moštvu v Evropi v tem trenutku? Stal bom za njimi in jih podpiral."

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

+0
Implozija se je v tej sezoni začela rahlo prej kot ponavadi...
Bigbadjohn
08. 01. 2024 14.37
Mogoče bi bilo bolje, če bi stal ob njih, kot za njimi?
Pablo1119
08. 01. 2024 08.05
+3
Še ena sezona brez lovorik
Malo_sutra
08. 01. 2024 08.23
-2
kot vedno, nikoli niso bili klub. bli so bolj kot ne znano zaradi tistega malega igrisca ki so imeli.
Malo_sutra
08. 01. 2024 08.04
+2
Koliko krize in neuspehov je imel tisti “strućnjak” Arsen Venger in je ostal živ, tko da ne sekiraj se ti alibi igrač…
Trend01
08. 01. 2024 09.04
+1
Wenger je delal čudeže. Brez nakupov top igrlacev. Z igralci z najnižjimi plačami v ligi. Štadion brez pufov... na rovaš ekipe. Ja, to je Wenger.
Malo_sutra
08. 01. 2024 09.20
+1