Nogomet

Klopp se brani pred kritikami, za 'ščit' pa je uporabil ... Jana Oblaka in sto milijonov!

Charlotte, 27. 07. 2018 11.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nemški trener Liverpoola Jürgen Klopp je med pripravami na novo sezono v Združenih državah Amerike spregovoril tudi o slovenskemu vratarju madridskega Atletica Jana Oblaka. Škofjeločana so pred prihodom Alissona Beckerja na Anfield povezovali tudi z liverpoolskimi rdečimi, ki so za Brazilca nato odšteli rekordnih 75 milijonov evrov.

Jan Oblak (v zelenem dresu) je z Atleticom letos osvojil naslov v Ligi Evropa.
Jan Oblak (v zelenem dresu) je z Atleticom letos osvojil naslov v Ligi Evropa. FOTO: AP

Jürgen Klopp je še pred kratkim trdil, da sam nikoli ne bi plačeval visokih odškodnin v slogu velikega rivala Manchester Uniteda in ostalih velikanov. "Jaz to počnem drugače," je trdil Nemec, ki pa so se mu v zadnjih mesecih besede vrnile kot bumerang. Rdeči imajo namreč zdaj v svojih vrstah najdražjega branilca in vratarja na svetu, Virgila van Dijka in Alissona Beckerja, Klopp pa je med pripravami v Združenih državah Amerike moral že večkrat braniti svoje poteze na nogometni tržnici.

Za ESPN FC je spregovoril o prihodu Alissona, brazilski reprezentant je ob prihodu iz AS Rome stal 75 milijonov evrov, Klopp pa je ob upravičevanju prestopa slednjega primerjal s ceno Jana Oblaka, ki bi Liverpoolčane po Kloppovih besedah stal še veliko več. S tem je, hote ali ne, najverjetneje tudi javno priznal, da se je klub z Anfielda zanimal za slovenskega reprezentanta.

Tako lepa klavzula ...
"Vsi mislijo, da gre za veliko denarja. To je veliko denarja. A lahko bi odšel za noro količino denarja," je za ESPN FC dejal Klopp. "Klavzula za Oblaka je, na primer, sto milijonov evrov, tako lepa! To pa je to za letošnje leto, ko se je pri nas, jasno, zgodilo nekaj stvari na vratarskem položaju," je nadaljeval Klopp, ki je po finalu Lige prvakov, v katerem je Liverpool izgubil z madridskim Realom (1:3), zatrjeval, da bo še naprej zaupal Lorisu Kariusu.

Jürgen Klopp.
Jürgen Klopp. FOTO: AP

"To je del službe, da poskušaš pripeljati najboljše igralce, ki jih lahko dobiš," še pravi Klopp. "Vratarsko tržišče je drugačno, ker igralci niso na voljo vsako leto in takšne reči ... Nismo točno vedeli, če bo Alisson na voljo ali ne, toda od specifičnega trenutka smo, jasno, izvedeli, da je na voljo. In v tistem trenutku smo se odločili, da gremo ponj."

Ne gre le za dogodke iz finala
Zdaj je prihodnost Kariusa, tako kot tista Simona Mignoleta, pod velikim vprašajem, a nemški trener trdi, da v rojaka in Belgijca še naprej povsem zaupa, saj v njima vidi "kakovost najvišje ravni".

"Res je vse v najlepšem redu z našimi vratarji," dodaja Klopp. "Zato ni dvoma, da Simon Mignolet predstavlja veliko kakovost, absolutno kakovost najvišje ravni v Premier League, Loris Karius prav tako. Da, vsi vemo, kaj se je zgodilo v finalu (Lige prvakov, op. a.), a tudi vemo, zakaj ne gre le za to. To ni razlog. Res smo si želeli pripeljati igralca, ki ga prej nismo imeli, če smo povsem pošteni, to pa se je zgodilo z Alissonom."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

reusgotze
27. 07. 2018 22.56
-1
gosenica111
27. 07. 2018 21.24
to je naš Slovenski klub,druga ali trtja liga je šele maribor pohebani
gosenica111
27. 07. 2018 21.23
ne fantazirat čez Bayern Munchen,
Žac
27. 07. 2018 19.17
+8
Oblak je za te Kreliuse,Alisone in podobne,doktor. Tako da o tem brez veze zgubljati časa. Takšni se rojevajo redko. Živimo v Oblakovem času,in to je privilegij. Daj Bog da bo zdrav in bo najdražji vratar vseh časov. Trenutno si to zasluži.
ehjaehja
27. 07. 2018 18.28
+3
naslednji golmanski rekord bo Ziher postavil oblak v to sem prepričan.
Lion power
27. 07. 2018 14.54
-19
1 miljarda za nakupe pa 0 premier league naslovov. 3 leta na klopi looserpola pa nič trofej. Dame in gospodje največji poden od kluba da o navijačih ne zgubljamo besed.
er0nixx
27. 07. 2018 20.34
+3
kaj takega lahko izjavi samo razočaran simpatizer uniteda. kateri so še več zapravli in še imajo manj za pokazat
PassionFruit
27. 07. 2018 13.01
+13
Lepo bi bilo videti Oblaka v Liverpoolu. :)
Franci Luzar
27. 07. 2018 13.08
+14
NisteResni
27. 07. 2018 16.21
-1
najbol da gre v švabsko ligo kjer konkurenco predstavlja Bayern sam sebi, isto k da gre v PSG