Nogomet

Klubsko SP: Mehičani pripravili polfinalni zmenek z Real Madridom, v polfinalu še Kašima

Osaka, Jokohama, 11. 12. 2016 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dva zadetka Silvia Romera sta odločila četrtfinalno tekmo klubskega svetovnega prvenstva v japonski Osaki, kjer je mehiški Club America ugnal južnokorejski Jeonbuk Motors (2:1).

Silvio Romero (v sredini) med proslavljanjem prvega zadetka v mreži prvaka Azije.
Silvio Romero (v sredini) med proslavljanjem prvega zadetka v mreži prvaka Azije. FOTO: AP

Osvajalci azijske Lige prvakov, južnokorejski Jeonbuk Motors, niso uspeli zadržati prednosti na tekmi četrtfinala klubskega svetovnega prvenstva, ki ga na Japonskem pripravlja Mednarodna nogometna zveza (Fifa). Kim Bo-Kyung je z zadetkom v prvem polčasu prinesel prednost Azijcem, a so njihovi mehiški nasprotniki iz Cluba Americe odgovorili v 58. minuti, ko je prvega od svojih dveh zadetkov zabil Silvio Romero. Omenjeni nogometaš je četrtfinale odločil v 74. minuti, ko se je njegov strel (ne)srečno odbil od dveh nasprotnikov in končal v mreži. Nagrada je polfinalni obračun z evropskim prvakom Real Madridom, ki je proti Japonski poletel takoj po dramatični ligaški zmagi nad Deportivom La Coruno (3:2).

Poleg Real Madrida ima mesto v polfinalu že zagotovljeno kolumbijski Atletico Nacional. Tekmeci Južnoameričanov bodo "domačimi" Kašma Antlers, ki so v drugem četrtfinalnem obračunu ugnali južnoafriški Mamelodi Sundowns. Japonci so se za preboj v četrtfinale namučili in po zaostanku premagali Auckland, tokrat pa so za vodstvo izkoristili napako vratarja tekmecev Denisa Onyanga, ki mu je žoga v 63. minuti po strelu Jasušija Enda ušla v gol, zmago domače zasedbe pa je potrdil Mu Kanazaki v 88. minuti. Kašima, sveži japonski prvak, se bo za vstop v finale pomerila z zmagovalci pokala Libertadores Atleticom Nacional, dvoboj bo na sporedu v sredo. Finale bo 18. decembra v Yokohami.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmmmmmmnnnnnnmmm
11. 12. 2016 21.33
+2
upam da jih polamajo ne premagajo..
Symbolic
11. 12. 2016 20.34
-2
Zasedba da "dol padeš": Atlético Nacional (Kolumbija), Jeonbuk Motors (R. Koreja), Mamelodi Sundowns (JAR), Kashima Antlers (Japan), América (Mexico)...
mmmmmmmnnnnnnmmm
11. 12. 2016 21.34
-2
+0
V finalu bi morali igrati s prejsnjim svetovnim prvakom...da bi prevzeli ta naslov..nazadnje je bila Barcelona ane..oz je se vedno..se par dni