Nogomet

Klubsko SP: Realu žreb namenil dvoboj s Clubom Americo ali zmagovalcem azijske Lige prvakov

Jokohama, 21. 09. 2016 15.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Real Madrid se bo v polfinalu svetovnega klubskega prvenstva decembra pomeril z ekipo Club America ali z zmagovalcem azijske Lige prvakov, je odločil žreb tekmovanja, ki ga bo pozimi gostila Japonska.

Karim Benzema in soigralci so prvič na klubskem SP slavili predlani v Maroku.
Karim Benzema in soigralci so prvič na klubskem SP slavili predlani v Maroku. FOTO: AP

Evropski klubski prvak oziroma osvajalec Lige prvakov Real Madrid se bo decembra mudil na tradicionalnem svetovnem klubskem prvenstvu, ki ga po kratkem gostovanju v Maroku od lani spet prireja Japonska. V sredo so opravili žreb turnirja, po katerem je jasno, da Real v polfinalu čaka zmagovalec dvoboja med mehiškim Clubom Americo in zmagovalcem azijske Lige prvakov, ki se še ni končala. Afriški klubski prvak se bo udaril z zmagovalcem japonske lige ali z novozelandskim Auckland Cityjem, ti pa se bodo v drugem polfinalu nato pomerili s kolumbijskim Atletico Nacionalom. Turnir se bo 8. decembra začel na mednarodnem stadionu v Jokohami, tam bo na sporedu tudi tekma za tretje mesto in finale, ki bo 18. decembra. Real je kljub bogati zgodovini le enkrat osvojil naslov svetovnega klubskega prvaka, leta 2014 so bili Madridčani boljši od argentinskega San Lorenza, so pa slavili v predhodniku svetovnega klubskega prvenstva, medcelinskem pokalu, v letih 1960, 1998 in 2002.

"Še manj kot trije meseci so ostali in že napeto pričakujemo odprtje turnirja," je izjavil Tašima Kohzo, predsednik Japonske nogometne zveze (JFA). "Upamo, da bomo videli najvišjo raven klubskega nogometa, in da bodo udeleženi klubi prikazali značilnosti svoje celine v njihovi igri. Kot država gostiteljica Fifa svetovnega klubskega prvenstva je velika čast, da bomo lahko izkusili veličastnost nogometa z navijači in podporniki z vsega sveta, dali pa bomo vse od sebe, da bomo kar najbolj pripravljeni."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
22. 09. 2016 09.22
To tekmovanje je en popoln nesmisel. Potovanje na Japonsko, da odigraš dve dodatni tekmi v tednu in se okitiš za najboljšega na svetu..... Brez zveze. To je tako kot bi moral zmagovalec NBA igrati še z zmagovalcem Oceanije in Evrope, da se dokažejo. Letos bodo prvenstva prekinjena kar 3x. To pomeni 3x dodatna potovanja po svetu in toliko več tekem in toliko več možnosti poškodb. In zdaj še ta trapast turnir. Za naslov svetovnega klubskega prvaka. Aja, in menda 8m € (nekateri pravijo 5m €).
Iniesta
21. 09. 2016 20.15
+0
Se ena lovorika za CRja, ki bo tako zmagoslavno sklenil imenitno sezono tako na klubski kot reprezentancni ravni. Ups, pa se na zlato zogo sem pozabil ...
fihner
22. 09. 2016 08.59
+2
Ups, a ni bilo govora, da je to tekmovanje brez veze....še lansko leto.....