Nogomet

KOMENTAR: Chelseajev Sarri že zelo blizu izgube delovnega mesta

London, 18. 03. 2019 11.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Matjaž Ambrožič
Komentarji
7

31. krog v angleški Premier League je bil le polovičen. Razpored tekem je sovpadal s četrtfinalnimi obračuni v pokalu. Liverpool je z novo zmago – ob odigrani tekmi več – na tabeli spet prvi. Chelsea pa si je s porazom prav v Liverpoolu močno otežil možnosti za končno uvrstitev med prvo četverico. Jon Gorenc Stanković kljub odlični igri poraza svojega Huddersfielda na vratolomnem obračunu v Londonu ni uspel preprečiti.

Slavje Liverpoola
Slavje Liverpoola FOTO: AP

Spopad predzadnjega in drugega na premierligaški lestvici za stavničarje ni predstavljal posebnega izziva. Začelo se je po pričakovanjih, čeprav se je videlo, da ima Liverpool po odlični predstavi v Ligi prvakov v Münchnu namen domači Fulhamom odpraviti bolj na lahko. Spet se je podvizal Sadio Mane, ki je v zadnjem obdobju kot golgeter pri rdečih tako elegantno nadomestil kolega Moja Salaha oziroma njegov strelski post. Le minimalno vodstvo gostov po prvem delu je Fulhamu v nadaljevanju dalo krila. Četrt ure pred koncem je nastopil šok, kajti rezervist James Milner je s prvim dotikom žoge storil skoraj usodno napako. Namesto podaje naprej je okroglino nerodno brcnil nazaj. Tam sta se nato vzajemno zmedla Virgil Van Dijk in vratar Alisson, tako da je veteran Ryan Babel izid lahko izenačil. To je bil že četrti podoben nesporazum med Liverpoolovim centralnim branilcem in golmanom brazilske reprezentance v tej sezoni (proti Leicesteru, Manchester Unitedu in proti Crystal Palaceu). Nihče od teh na Liverpoolovo srečo kasneje ni povzročil točkovnega izpada. Tudi ta v nedeljo ga ni. Kajti Fulhamov vratar Sergio Rico je deset minut pred koncem tekme s prekrškom nad Manejem zagrešil 11-metrovko, ki pa je bila usodna. Kazenski strel, ki ga je v končni izid spreobrnil James Milner. Dobrovoljni Jürgen Klopp nas je po tekmi zabaval z domislico: "Dobro sem menjal, kajne. Milner je imel dejansko dvojni vpliv. Če ga ne bi poslal na igrišče, bi bil končni izid samo 0 : 1." Sledil je Nemčev prešeren smeh.

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp FOTO: AP

Chelsea je v gosteh pri Evertonu začel odlično, povsem je prevladoval, toda pest lepih priložnosti Londončani niso uspeli spremeniti v vodstvo. Eden Hazard je zadel tudi vratnico. To je bil že dvajseti tak primer v letošnji ligaški sezoni. Nobeno drugo moštvo v okvir nasprotnikovega gola ni sprožilo večkrat. Everton se je zbudil šele po odmoru. S Chelseajevega gledišča sta dve nesrečni situaciji v njihovem kazenskem prostoru botrovali zadetkoma za domačo ekipo, ki je tako po dolgih 781 dneh ali dobrih dveh letih dosegla svojo prvo zmago v dvobojih s šesterico najboljših ekip v ligi. S tem uspehom si je svoj stolček zagotovo rešil domači trener Marco Silva. Toda najbolj vpadljiv podatek za objektivno sodbo Chelseajeve tekmovalne mehkobe je ta, da moštvo Mauricia Sarrija kar na osmih tekmah v tem prvenstvu ni zadelo nasprotnikove mreže. Italijan je zdaj zelo blizu izgube delovnega mesta.

Mauricio Sarri in Eden Hazard
Mauricio Sarri in Eden Hazard FOTO: AP

Že v soboto sem bil na tekmi, ki bi jo pred dnevi lahko označili kot najmanj glamurozno med vsemi v 31. krogu. A izkazalo se je, da sta West Ham in Huddersfield priredila nepozabno dramo. Gostje so v vseh tridesetih dosedanjih obračunih skupno zabili le 15 zadetkov. A ko je na London Stadiumu tekla 65. minuta, so imeli na računu že tri več. Prav tako je bila uspešna Huddersfiedlova obramba. In to predvsem zaradi našega Jona Gorenca-Stankovića, ki je z dvema ključnima blokadama Westhamovce spravil na rob obupa. Stanković je imel kmalu po odmoru tudi lepo priložnost v napadu. A poslani predložek je bil kljub vsemu nekoliko previsok. Filmsko napet zaključek je v delirij spravil domače navijače ter v bes gostujočega trenerja Jana Siewerta. Po dveh značilnih zadetkih rezervista Javierja Chicharita Hernandeza se je končalo z izidom 4 : 3. Mehičan je prav vseh 52 golov v Premier League (37 še za Manchester United) dosegel s streli, sproženimi znotraj kazenskega prostora. Jon Gorenc-Stanković, ki med Huddersfieldovimi navijači že velja za malo legendo, je bil tisti, ki se je od teh poslovil zadnji in najbolj spoštljivo. Po tekmi mi je naš reprezentant in trenutno edini Slovenec, ki nastopa v ligi, zaupal, da je bila tekma zelo naporna: "Porabil sem vse moči. A za reprezentančna nastopa bom že nared. Ni problema, vse za Slovenijo, vedno!"

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ILoveGaming
18. 03. 2019 16.52
+1
Sarri ze od vsega zacetka ni bil pravi za Modre. Tudi Conte ne zal...nevem zakaj letijo na te Italijane skos. Nej najdejo nekoga mladega ki bo kos nalogi. Nekoga ki bo igral malo bolj odprto.
brodarko
18. 03. 2019 13.13
+5
...pest lepih priložnosti..poslani predložek...
ehjaehja
18. 03. 2019 13.11
-3
pridi HAZARD kraljevi klub in Zidane te pričakujejo:)
grozjak
18. 03. 2019 14.34
+2
to pa bo okrepitev... spet "eden" za posojo v juve.....
Papapappa
18. 03. 2019 13.02
-3
si bodo pa lahko vzeli vsaji čas, da pravega najdejo 😂
Papapappa
18. 03. 2019 11.32
+10
Chelsea nujno rabi trenerja, ki je priprqvljen delati z mladini, še bolj nujno pa rabi športnega direktorja, ki bo sposoben opraviti prestope igralcev v roku tedna dni, ne pa mesec, ki ga rabi Marina, poleg tega pa pripelje tiste, ki so ji ušeč in ne tiste, ki jih klub potrebuje.
DaDo77
18. 03. 2019 12.11
+15
Chealsea itak zdej 2 prestopna roka ne sme kupovat tko da jim ne pomaga noben športni direktor