Nogomet

KOMENTAR: 'Islandci že sanjajo o velikih stvareh'

Pariz, 29. 06. 2016 10.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Tomaž Lukač
Komentarji
80

Islandci so hit EURA 2016! Otoški mediji bi se zagotovo strinjali z ugotovitvijo, da bi bila katera koli, ki bi ji žreb namenil Anglijo. Nemoč tako opevanih zvezdnikov iz premiershipa je bila opazna že v skupinskem delu, v izločilnih bojih pa je kulminirala na tekmi, na kateri so Islandci spisali novo poglavje svoje zgodovine.

Islandci tudi po tekmi osmine finala proti Angležem ostajajo na EP.
Islandci tudi po tekmi osmine finala proti Angležem ostajajo na EP. FOTO: AP
Kot se za velika tekmovanja spodobi, smo tudi tokrat dočakali prvovrstno senzacijo. Favorizirane Angleže se na pol anonimni nogometaši z Islandije poslali nazaj na Otok.
Sodniški komite UEFA je na četrtfinalno tekmo EP med Walesom in Belgijo delegiral slovenske sodnike na čelu z Damirjem Skomino. Potem, ko so naši sodniki na prvenstvu že sodili tekmi skupinskega dela med Rusijo in Slovaško ter med Francijo in Švico ter tekmo osmine finala med Anglijo in Islandijo jih čaka še četrta tekma na prvenstvu.
Disciplina in zagnanost, boj in srčnost, kakovost in telesna pripravljenost…. Vse to in še več je krasilo Islandce, ki so zavoljo podviga zasenčili vse ostale udeležence evropskega prvenstva. Odslej, podobno kot Valižani, sanjajo o veliki stvareh. Mar lahko na evropskem prestolu celo nasledijo Španijo? Najbrž ne, zagotovo pa se bo o njihovi junaški zmagi še dolgo govorilo. Podobno kot o angleških težavah, ki se vlečejo že vse od prvenstva leta 1996, ki so ga gostili. Ob Islandiji je prijetno presenetila Italija. Takšno je vsaj mnenje strokovnjakov, ki so ocenili, da "azzurri"' tokrat niso konkurenčni. Ampak tudi naši zahodni sosedje so z bojevitostjo nadoknadili navidezni primanjkljaj v kakovosti. Italija postaja eden najresnejših kandidatov za uvrstitev v veliki finale. Tam se že vidijo domačini.

Ante Čačić
Ante Čačić FOTO: AP
Čeprav so jim Islandci z zmago proti Angležem poslali jasno opozorilo, da so lahko še kako nevarni, so 'galski petelini' prepričani, da morajo opraviti le še lažjo nalogo na poti do polfinala.
Islandija, ki ima vsega skupaj le 330.000 prebivalcev z le 100 registriranimi profesionalnimi nogometaši je bila pred turnirjem v Franciji med najnižje uvrščenimi reprezentancami na svetovni lestvici, sedaj pa je udeleženec četrtfinala.
Izločilni boji so med drugim vnovič dokazali, da na podobnih turnirjih vtis iz skupine ne pomeni ničesar. Največji osmoljenci prvenstva Hrvati se tega zavedajo prepozno. Zlasti hrvaška javnost je svoje junake že videla na zaključni tekmi, toda Portugalci so unovčili izkušnje in kakovost, kaznovali so tekmečevo lahkomiselnost in slabost trenerja. Izkazalo se je, da Ante Čačić vendarle ni mož za velike zadeve. Lutka v rokah predsednika Davorja Šukerja in "bossa" Zdravka Mamića je bila v odločilnem trenutku preslabo vodena. S prepričljivima predstavama in učinkovitostjo sta se izkazali Nemčija in Belgija. "Elf" je popravil bled vtis iz skupinskega dela. Nemci spet postajajo eni izmed najresnejših kandidatov za svojitev evropske krone.

Olivier Giroud in Antoine Griezmann. Se bodo proti vročim Islandcem opekli tudi Francozi?
Olivier Giroud in Antoine Griezmann. Se bodo proti vročim Islandcem opekli tudi Francozi? FOTO: AP
Belgijci so blizu. Imajo najmočnejšo ofenzivno linijo vezistov. Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Yannick Carasco in Dries Mertens so nogometaši, ki znajo bliskovito preiti iz obrambe v protinapad. Najbrž se ostali udeleženci četrtfinala že ubadajo z vprašanjem, kako jih zaustaviti. Jasno je že, da bomo med polfinalisti imelo vsaj enega presenetljivega udeleženca. Eden izmed četrtfinalnih parov je namreč Portugalska – Poljska. Ne enih ne drugih najbrž nihče ni pričakoval med štirimi najboljšimi.
Znanih je osem reprezentanc, ki bo turnir nadaljevalo v četrtfinalu. To so Poljska, Portugalska, Wales, Belgija, Nemčija, Italija, Francija in Islandija.
Glede na to, da so Portugalci najbrž že izkoristili svoj bonus sreče, ne bi bilo nič čudnega, če bi Lewandowski, čigar forma očitno ni vrhunska, in druščina pridružili ostalim trem v zaključni fazi tekmovanja. Sploh zato, ker smo se na tem prvenstvu tolikokrat prepričali, da ne igrajo imena, ampak srčnost, bojevitost in ekipni duh. V nasprotnem primeru bi bili med osmimi najboljšimi vsaj še Španci, ki so povsem odpovedali. Očitno se v evropskem nogometu začenja novo obdobje. Klubski ostaja v domeni klubov iz Primere, miselnost Michela Platinija pa je pisana na kožo manjšim nogometnim narodom, med katere se uvrščamo tu mi. Žal nas ni zraven…
Cristiana Ronalda s Portugalci čaka Poljska.
Cristiana Ronalda s Portugalci čaka Poljska. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (80)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
29. 06. 2016 17.09
Kopiram post od enega formurasa z drugega portala.Lepo in realno napisano glede Italijanov.rokers # 29.06.2016 ob 00:52 Prijavi neprimerno vsebino Italija ima po mojem kljub pokazanem eno slabših ekip v zadnjih dvajsetih letih, kar ne pomeni, da niso dobri oz da so slabši kot na drugih tekmovanjih pred leti. Celo v Braziliji so imeli veliko boljšo ekipo, a pač ni bilo tiste energije in tudi nekaj sreče, kot jo imajo sedaj. In ne nakladat, da so Italijani usranci, ker naštej s prve velikansko nesrečo Italijanov, seveda kdor zares spremlja nogomet in ne posluša naših novinarjev.. Italijanski bunker je kot da bi rekel, da smo slovenci skijaši...ja je blo res, a se z leti stvari spreminjajo.. Da na kratko obnovim nesrečo na velikih tekmovanjih v zadnjih dveh desetletjih in pol: Italija 90: izpade v polfinalu po 11m proti Argentini (veliko jih meni, da je bila Ita takrat boljša) Usa 94: Italija res usrano pride do finala, a tam ponovno izgubi po 11m Francija 98: verjetno najmočnejša Italijanska ekipa odkar spremljam nogomet, v napadu boljši celo kot Brazilci (Vieri, Totti, Del Piero, Inzaghi,Baggio), nezasluženo izpadejo po 11m proti kasnejšim prvakom - že 3 SP zapored! Euro2000: Italija ponovno srečno pride do finala, a tam je bistveno boljša od Francije, a izgubi po podaljških (Trezeget izenačil v zadnji minuti nezasluženo) Korejo 2002: ŠKANDAL v četrtfinalu z domačini - remember Byron Moreno Euro2004: ponovno škandal in piškotek Skandinavcev, še prej neverjetni gol Ibre v zadnji minuti proti njim - brez tega čudeža, bi lahko Italijani s tisto ekipo prišli zelo daleć SP2006: le finale slabše, čeprav 11m za francoze je bila zelo sporna, do tam pa suvereno - kako so zlomili domnačine nemce v polfinalu nepozabno (Nemčija je takrat igrala bunker v podaljških) Euro 2008: izpad proti kasnejšim prvakom špancem po 11m (spet) SP2010: malo prevzetnosti, nekaj nesreče in izpad Euro 2012 : zasluženo do finala in poraz proti res vrhunski Španiji (v skupini je bil remi) SP 2014: ponovno izpad v skupini, a imeli so daleč najtežjo skupino ((isto letos),ter obilo nesreče in obupno sojenje proti Urugvaju (izključen Marchisio, grizli Suarez pa ne) letos spet ena najtežjih skupin, a zasluženo naprej, do kje? in ne pozabimo ITalija je imela že kvalifikacijsko skupino težko (Hrvate), sedaj za SP pa zopet Špance... No kar dela Conte s to postavo je čudež, ja on je en italijanski Katanec, z nekaj sreče, stavi bolj na bojevnike, kot na ase, a ima proti našemu šarlatanu veliko več pojma o taktiki- izbira igralce pa podobnem kriteriju (namesto T Motte in Sturara, bi veliko rajši videli Bonaventuro in Jorginha, namesto Immobileja, Tottija ali Pavolettija. celo Pirla in Giovinca je pustil doma), a vseeno mu gre...vsa čast. Forza azzuri!
MM?
29. 06. 2016 18.07
-1
Materazzi je imel srečo, da ga Zidane ni zadel v brado. Sicer pa, Italijani so taktično izredno podkovani in klub morebitno slabši ekipi, to nadoknadijo. So pa pravi provokatorji, zato jih veliko ljudi ne mara. Moram pa priznati, da nikoli nisem imel občutka, da nimajo sreče, imam pa ta občutek za Argentino.
CURVANORD Zanetti
29. 06. 2016 19.00
Morda pa jih karma tepe zaradi bozje roke:-)
JJZGEODPRASKAKATJO
29. 06. 2016 15.35
+0
PO OSVOJITVI EVROPSKEGA PRVENSTVA Z HRAVASKO GRE BAJE ANTE CACIC V REAL KJER BO ZAMENJAL ZIZUJA
CURVANORD Zanetti
29. 06. 2016 16.05
+0
Dominator pa se bo vrnil iz Rima in postal kapetan Reala
JJZGEODPRASKAKATJO
29. 06. 2016 16.11
+0
CURVANORD Zanetti
29. 06. 2016 14.13
-1
uh da se zgodi podobna tekma kot leta 2006 med Nemčjio in Italijo bi bilo super.
deltex
29. 06. 2016 13.08
+11
Moja tašča pravi, da bo evropski prvak Brazilija, ker zanjo igra Messi....uf, naj gre raje vrtnarit, to zna v nulo.
Symbolic
29. 06. 2016 13.24
+3
tekač
29. 06. 2016 14.58
+2
Symbolic
29. 06. 2016 13.06
+2
POL-POR: Felix Brych, WAL-BEL: Damir Skomina (BRAVO!)... za ostala 2 para kot kaže še ni podatkov...
CURVANORD Zanetti
29. 06. 2016 17.05
-1
Nas skomina je prilezel do cetrt finala.Ne vem ce si kdaj opazil kadar sodi mostvu kjer igra Ronaldo ima vec gela kot Ronaldo,drugace pa si uredi frizuro v mejah normale.=)
Trend01
29. 06. 2016 13.01
-2
A mi lahko, prosim, nekdo ta stavek razloži: "Otoški mediji bi se zagotovo strinjali z ugotovitvijo, da bi bila katera koli, ki bi ji žreb namenil Anglijo."
Barca17 1
29. 06. 2016 13.13
+0
deltex
29. 06. 2016 13.26
+0
Trend, ne morem, uredništvo, popravite, ne delajti si sramote.
tayi177
29. 06. 2016 13.29
+0
SEJBOBOL
29. 06. 2016 13.55
-1
Trend01
29. 06. 2016 14.23
-2
idiu3krasne
29. 06. 2016 14.31
+1
Dejansko ni za razumet...je pa za debatirat in filozofirat.
Symbolic
29. 06. 2016 15.19
+2
Bolj smiselno: "Otoški mediji bi se zagotovo strinjali z ugotovitvijo, da bi bila katera koli (reprezentanca), ki bi žreb namenil Angliji." Malo "frizeraja" in se smisel ugane...
BayernGomez
29. 06. 2016 12.28
-2
No upam da Nemčija premaga Italijo. Tole bo težka tekma. Makaronarji igrajo bunker. Je pa res da Nemčija še ni prejela gola ampk tudi po zaslugi Neuerja. Pa tudi Boateng in Hummels sta odlična. Problem bo v napadu. Müller Özil in Götze nikakor ne morejo zadeti. Je pa zato boljša sredina. Kroos je pa zame najboljši igralec Nemčije na tem prvenstvu. No kar se tiče pa Islandcev ali kot bi rekel dr. Stare Islandčanov pa upam da premagajo Francoze čeprav bo to "misija nemogoče". No sm imel pa srečo na nostradamusu. Belgija pa je proti Walesu favorit ampk "Balesu" bi privoščil uvrstitev v polfinale. Upam pa da Poljaki premagajo Portugalce zato ker igra za Poljsko Lewandowski ki pa na tem evropskem prvenstvu ni v strelski formi in bi mu privoščil zadetek. Pa tudi Ronalda ne maram. In še kakšnega drugega Portugalca. Res je da za Portugalsko igra Sanches ki je podpisal za Bayern in tudi on se še ni izkazal npr. proti Hrvaški veliko izgubljenih žog ampk bi raje privoščil Poljski pa še na tem portalu bi bilo mogoče manj člankov o Ronaldu do konca prvenstva.
Trend01
29. 06. 2016 12.32
-1
Zdaj imaš eno dilemo. Verjetno bi si ti tudi želel teoretični finale "underdog" ekip Wales - Islandija, a ti potem Nemčija pade. Komu bi torej bolj privoščil?
BayernGomez
29. 06. 2016 12.47
-1
Logično da Nemčiji. Sej proti Walesu nimam nič in upam da izločijo Belgijo ampk bi v finalu raje videl Islandijo. Torej finale Nemčija-Islandija. Ampk mislim da je malo možnosti da Islandija izloči Francijo in Wales Belgijo. Nemcem pa tudi ne bo lahko.
Trend01
29. 06. 2016 12.53
-1
Vsekakor so tako sestavljene tekme, da bodo vse v nulo taktične. Italijani, Islandci, Portugalci, delno Wales, so dokazali, da s taktiko lahko daleč prideš. Nemci so bili in bodo vedno garači, a imajo tudi genialne posameznike. Medtem, ko sta Belgija in Francija tipični ekipi navdiha. Kot Brazilija svoje čase. Poljake pa ne vem kam bi jih dal.
BayernGomez
29. 06. 2016 13.04
-2
Francozi pa niso letos prepričljivi glede na to kakšno ekipo imajo. Pa tudi ta njihov selektor je slab. Za Italijane pa značilno da igrajo pod Contejem bunker. No Islandci so pa borci čeprav mislim da proti ne prepričljivi Franciji nimajo možnosti a bi jim privoščil.
Trend01
29. 06. 2016 13.21
+0
Jp. Francoze rešuje trenutni navdih. Ali Griezmanna ali Payeta. Tudi Pogbaja na momente. Če pa še Giroud slučajno kaj doda, so pa "smrtno" nevarni. No, Nemci, Italijani se jih ne bi ustrašili. In imajo kakovost. Tudi Belgijci.
BayernGomez
29. 06. 2016 13.45
+1
Pogba? Prav on je tisti od katerega se je veliko pričakovalo in prav on je tisti ki je najbolj razočaral.
BayernGomez
29. 06. 2016 13.47
+1
Giroud je pa itak hlod. Lazarette bi bil precej boljša izbira. Ali pa Gameiro.
Trend01
29. 06. 2016 13.55
+0
Zadnjo tekmo je dobro odigral. Se dviguje. Prve tekme pač katastrofalno. Ja, Giroud zna zadeti nemogoče, a še večkrat vse zgrešiti. Ni on tip za pojem "konstantnosti"
MM?
29. 06. 2016 15.27
+1
Fantje, Nemčija in Islandija ne bosta igrali v finalu, niti slučajno ne, ker ne moreta. Drugače imam pa občutek, da bi Wales lahko naredil nekaj velikega, morda me pa občutek le vara. Portugalska mora nujno v polfinale, da bo zanimivo, le kdo bo gledal Poljake. Islandija bo pa prej ali slej kanon futer eni od večjih reprezentanc, Franciji, ter nato Nemčiji ali Italiji.
BayernGomez
29. 06. 2016 16.27
+1
@Trend bomo videli kako bo odigral naslednje tekme ampk do sedaj ni bil prepričljiv. Za Girouda pa dvomim da se bo na naslednjih tekmah izkazal. @MMČ nihče ni rekel da bosta v finalu igrali Nemčija in Islandija napisal sm samo da si želim da bi igrali. Po čem sklepaš da je Portugalska boljša od Poljske?
MM?
29. 06. 2016 17.18
Bayern, glede na napisano bi ti moral brati misli, da bi te razumel ali pa se sedaj "vadiš". Ne trdim, da je Portugalska boljša, je pa definitivno atraktivnejša.
Trend01
29. 06. 2016 17.36
-2
@bayern - ti boš več vedel. Kako, da se, poleg vseh CB-jev, ki jih imajo, zanimajo še za Varana. Pa še nekaj o Ćorluki je @mario omenjal. Kje je logika?
BayernGomez
29. 06. 2016 19.20
@MMČ ok nisi napisal da je Portugalska boljša samo napisal si da naj Portugalska pride v polfinale da bo zanimivo pa sm te narobe razumel. No ni važno. @Trend jz nism nič napisal o tem da se Bayern ne bi zanimal za kakšnega branilca jz sm samo rekel da ga ne potrebujemo. No potem sm opazil da naj bi Benatia bil blizu prestopa v Juve. Če je to res potem je to pametna poteza da pripeljejo še enega osrednjega branilca več jih pa Bayern ne potrebuje. Bi pa raje Varana videl v Bayernu kot pa Čorluko toda ali se bo Varane sprijaznil s tem da bo v vlogi rezervista je pa drufa zgodba. Edino na RB menjavo za Lahma ker Rafinha je slab.
Symbolic
29. 06. 2016 12.04
+5
Za koga v četrt finalu? Jasno kot dan: za Poljsko, Walse, Italijo in Islandijo! Normalno...
Trend01
29. 06. 2016 12.28
-1
Hmm, OK. Štekam. Portugalci - ne zaradi Ronalda. Wales, ker je "underdog" proti všečni Belgiji. Italija raje kot Nemčija? Tudi prav. Vsak ima svoj okus. Islandija - no, tu pa sploh ni debate.
Symbolic
29. 06. 2016 12.35
-2
Nič ne štekaš: NIKDAR se ne postavljam ob boku močnejšega! To je odlika mehkužcev...Navijal bom za njih, sicer moja prognoza za finale je: Por (Bel) - FR (Nem, It)... navijam pa za kerga JAZ hočem, jasno?
Trend01
29. 06. 2016 12.46
-3
hehe. Torej si vedno proti Barceloni. Štekam. Aja, tisto je pa druga. No, saj si napisal. Za kogar TI hočeš. To je lepo v demokraciji.... hehe
Barca17 1
29. 06. 2016 12.57
+1
trend, a se ti ne zdi, da VČASIH malo preveč filozofiraš ? :-)
Symbolic
29. 06. 2016 13.13
-1
VČASIH? Ne, samo takrat, kadar je "ogrožen" njegov EGO...Ja, napuh je hudičeva zadeva...odnesel je Hrvate in tudi Angleže... in če si umišljaš, da si naj-naj... potem je padec zelo boleč!
MM?
29. 06. 2016 15.29
-1
Symbolic, moj tip pa je Portugalska, Wales, Nemčija in Francija, ker želim v polfinalu Nemčija-Francija.
Symbolic
29. 06. 2016 16.37
+2
Trend, spet si falil: Barcelona je nad tem kriterijem in tu ni debate! Sploh, ne vem kaj tu mešaš Barcelono... No, ja, to je tvoj sistem: "z neba, pa u rebra", tudi, če je brez veze!
Symbolic
29. 06. 2016 16.47
-1
MMČ: v moji prognozi (zgoraj), je možna tudi tvoja varianta... Je pa to le napoved, navijal pa bom kot sem zgoraj napisal: za "nefavorite"... Koliko pa bo to trajalo (ena ali 2 tekmi) ni važno!
MM?
29. 06. 2016 17.19
Možne so vse variante, ki so pač možne, bistvena je napoved in želje.
MaunelNeuer
29. 06. 2016 21.50
Trend01
29. 06. 2016 12.04
-1
No, Lukač, malce si ga pa pihnil. Se ti ne zdi? Poglejmo: "KOMENTAR: 'Islandci že sanjajo o velikih stvareh'". Kako veš? Če dejansko o tem razmišljajo, bodo izgubili naslednjo tekmo. Gladko. Če bi tako razmišljali, bi izgubili tudi že s Portugalci. A pač žoga ni šla v gol. Islandci mi bolj delujejo kot ekipa, ki gre od tekme do tekme in ne razmišlja kje bodo končali. NAPREJ. ..."da so lahko še kako nevarni, so 'galski petelini' prepričani, da morajo opraviti le še lažjo nalogo na poti do polfinala." Ne poznam niti ene izjave Francozov, ki bi to potrjevale. Ali, če le povzamem Lukačevo mišljenje o Islandcih ter Italijanih. "Italijani, tudi prijetno presenečenje EP, so z bojevitostjo nadoknadili navidezni primanjkljaj v kakovosti" - torej Italijani so bojeviti in brez posebne kakovosti in Islandci: "Disciplina in zagnanost, boj in srčnost, kakovost in telesna pripravljenost…. A ti pa so kakovostni? Bolj kot Italijani? Čudno je tole Lukač skupaj spisal.
Trend01
29. 06. 2016 12.13
-1
P.s. - Če bo Francozi tako razmišljali, bodo ponovili napako Anglije. In vemo kako se je končalo.
MM?
29. 06. 2016 15.31
-1
Nihče ne bo neumno razmišljal, niti Francozi niti Islandci. Francozi bodo šli na polno, Islandci pa na polno po svojih močeh.
bema1201
29. 06. 2016 11.44
+9
Vesel bi bil da gredo naprej Poljska, Wales, Islandija in Italija. Najbolj pa si želim izpada Portugalske.Super finale bi bil Wales in Islandija. Gledali bi nogomet brez računice in taktiziranja, borben in ogorčen boj za vsako žogo.Samo to je skoraj nemogoče.
Trend01
29. 06. 2016 12.15
+4
Brez taktike? Islandci imajo eno najboljših taktik na prvenstvu. Podobno tudi Italija ter 1x Portugalska (vs. Hrvaška). Neskončna borba na sredini in brez popuščanja.
AceMcCloud
29. 06. 2016 11.41
+3
Ronaldota bi dal js igrat rugby (tistega pravega ko so brez čelad pa ščitnikov).
BayernGomez
29. 06. 2016 12.56
+0
Ali pa rokomet sodeč po posnetku ko je novinarju vzel mikrofon in ga vrgel v vodo ker zadnje čase mu nogomet ne gre glede na to da še iz penala ne more zadet. Košarko pa ne bi mogel igrati saj je prenizek.
Janša je naš
29. 06. 2016 11.20
+4
Na pol anonimni?
deltex
29. 06. 2016 13.24
+1
Huda ja. Seveda niso anonimni, ker so se vsi pokazali in vsi imajo imena in priimke. Anonimen si, ali pa nisi. Na pol ne moreš biti. Lukač bi lahko mirno uporabil, recimo, "večinoma manj znani"...ali kaj podobnega.
Symbolic
29. 06. 2016 18.53
Verjetno bi bolj pasalo "na pol amaterji"... kar pa je tudi res! Poglejte: zdravniška ekipa (skupaj s fizioterapevtom) šteje le 2 osebi, masser-terapevt in "vodonosec" - tudi 2 osebi... poslovni menadžment reprezentance -skupno 7 ljudi! Pa še to: zaposleni v bolnišnicah, policiji in gasilstvu: 564 oseb, zaposleni za reševanje pri potresih in vulkanskimi izbruhi: 478 oseb...
CURVANORD Zanetti
29. 06. 2016 19.29
ddolores
29. 06. 2016 11.19
+1
Tale Čačič je pa kot uni Tanko od SDS - saj ni čudno, da je luzer!
vectron
29. 06. 2016 11.18
-4
BayernGomez
29. 06. 2016 12.08
-1
MM?
29. 06. 2016 15.33
-1
MaunelNeuer
29. 06. 2016 15.44
-2
JJZGEODPRASKAKATJO
29. 06. 2016 11.09
-6
HRVATJE V POLFINALU ZE CAKAJO BELGIJCE
mariomandzukic
29. 06. 2016 11.03
-7
hrvat vedran corluka je novi nogometas bayerna iz minhena
kemuri
29. 06. 2016 11.28
+5
Ja, zdaj ko so na poti k evropskemu naslovi se bodo vsi Hrvati dobro prodali, nimaš kaj ;) .
JJZGEODPRASKAKATJO
29. 06. 2016 11.32
-1
BayernGomez
29. 06. 2016 12.04
+0
Ja naj bi šel v Bayern. Samo ne vem če je to res. Sploh pa ne vem kaj bodo pri Bayernu z njim. Boateng Badstuber Hummels Benatia Javi Martinez Kimmich.
BayernGomez
29. 06. 2016 12.08
+0
No upam da ne pride ker Bayern ga ne rabi. Edino če bo vodonoša tako kot dominator pri Realu.
Trend01
29. 06. 2016 12.29
-2
Dominator je toliko vode znesel in se tega res odlično naučil, da ga bodo dali še v Rim. Tam tudi potrebujejo svežo vodo.... :)
BayernGomez
29. 06. 2016 12.52
+0
Kdo bo sedaj v Realu vodonoša? Ni vsak dominator!
Trend01
29. 06. 2016 12.54
-2
Težka bo. Zato Zidane še noče povedati kaj bodo kupili. Morda prebirajo prošnje za vodonošo. James ima za funkcijo vodonoše vseeno nekoliko previsoko plačo.
BayernGomez
29. 06. 2016 13.05
James je nula proti Hrvatom. Mandžukić bi bil odlična izbira za vodonošo.
CURVANORD Zanetti
29. 06. 2016 14.20
@MARIO kot sem ti napisal pred prvenstom ,lukita dve tekmi dobro pol pa grejo hrvati domov.Nekako podobno seje zgodilo.Bil si pameten po prvi tekmi ko sem te zezal z dominatorjem, tvoj odgovor če ti obsedi Igralec Reala pol veš da si jak. Zgodilo se je to da je lukita jokal ,Ronaldo pa ga je tolažil.Tvoj dominator pa trga na klopcah na vseh frontah,dominacija=)
MM?
29. 06. 2016 17.29
Trend, visoka plača, bo pač veliko vode prinesel.
kemuri
29. 06. 2016 10.46
+2
Kako pa Hrvati, kaj mislite, kako jim bo šlo proti Poljakom na poti do finala ?
JJZGEODPRASKAKATJO
29. 06. 2016 10.53
+2
BAJE SO HRVATJE NEPREMAGLJIVI POLSKO BOJO POJEDL VASJ Z 3 GOLI RAZLIKE
kemuri
29. 06. 2016 11.09
+4
Jaz tudi mislim da jih nihče ne bo ustavil do finala..kot so napovedali po tekmi s Španiji..." lako čemo " . Nimaš kaj, dobri so.
JJZGEODPRASKAKATJO
29. 06. 2016 11.20
+0
MANDZO RAKETA MODRIC TO SO NEPREMAGLIJIVI IDEMO VATRENI DO KONCA
kemuri
29. 06. 2016 10.45
+26
Islandci so lahko za vzor našim nogometašem, ki nikoli ne vedo obdržat vodstva proti močnejšim ekipam, lahko so za vzor kako lahko s samozavestjo podiraš gore .
Symbolic
29. 06. 2016 11.12
+12
Pa ne samo našim, ampak vsem "profi-nogometašem"! Hmmm... ne vem, ampak mi nekako bolj zveni: "profiT-nogometašem"... :))
kemuri
29. 06. 2016 11.30
+6
To je eno, da se samo gleda na denar, pa menedžerji vsiljujejo določene igralce, da bi jih potem lažje prodali, četudi niso talenti, lep primer je naša reprezentanca . Kot drugo pa je tudi jasno da je velika večina reprezentantov Islandije, domačinov, torej po rodu Isladncev tako je temu primeren tudi boj za državni grb.