Nogomet

Konopljanka po poteh kapetana Cokeja za (vsaj) eno leto v Schalke, Maksimović za srbski rekord v Napoli

Gelsenkirchen, 31. 08. 2016 11.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ukrajinski nogometni reprezentant Jevgen Konopljanka bo kariero nadaljeval pri nemškem Schalkeju. Porurski klub je sporočil, da se je z dosedanjim članom španske Seville dogovoril za enoletno sodelovanje, Ukrajinec bo v Nemčijo prispel kot posojen igralec.

Jevgen Konopljanka se vsaj za eno leto seli v Schalke.
Jevgen Konopljanka se vsaj za eno leto seli v Schalke. FOTO: AP
Jevgen Konopljanka je nov nogometaš, ki zapušča vrste serijske osvajalke Lige Evropa Seville. Andaluzijski klub, ki igra španski Primeri Division je za letošnjo sezono ostal brez velikega števila nosilcev igre, med drugimi je klub zapustil tudi kapetan Coke, ki se je prav tako preselil v Schalke, kjer bo za eno leto, kot posojen igralec, zaigral tudi Konopljanka. Sevillo je pred začetkom letošnje sezone zapustil tudi trener Unai Emery, ki se je preselil v Pariz in prevzel tamkajšnji PSG.

Kot rečeno bo Ukrajinec za nemškega bundesligaša nastopal kot posojen nogometaš, pozneje pa bo lahko klub iz Gelsenkirchna s 26-letnikom sklenil še dolgoročno sodelovanje, saj sta kluba v pogodbo zapisala možnost predkupnega podpisa. Schalke finančnih podrobnosti ni razkril, je pa Konopljanka pri modrih zamenjava za nemškega reprezentanta Leroya Saneja, ki je nedavno za predvidenih 48 milijonov evrov odšel v Manchester City.

Konopljanka je na mednarodni sceni zablestel leta 2015, ko je z domačim Dnipropetrovskom prišel do finala Lige Evropa, kjer je moral priznati premoč Sevilli, pozneje pa se je preselil prav v ta klub, s katerim je nato maja v finalu v Baslu premagal Liverpool in uspel dvigniti evropsko lovoriko. Za Sevillo je vezist, ki se dobro znajde tudi v napadalnejši vlogi, odigral 32 tekem in dosegel štiri gole, v Ligi Evropa pa je v 40 nastopih dosegel osem golov, je pa tudi stalni član ukrajinske reprezentance, za katero je v 56 nastopih dosegel 13 golov.

Je Aurelio De Laurentis znova odkril nogometni dragulj, katerega bo za velike vsote čez nekaj sezone prodal kateremu iz med nogometnih velikanov?
Je Aurelio De Laurentis znova odkril nogometni dragulj, katerega bo za velike vsote čez nekaj sezone prodal kateremu iz med nogometnih velikanov? FOTO: AP

Maksimović postal najdražji srbski nogometaš vseh časov
Nikola Maksimović je postal najdražji srbski nogometaš vseh časov, saj je, po pisanju italijanskih medijev, Napoli zanj plačal skupaj 29 milijonov evrov. Srbski obrambni igralec je od leta 2013 igral za Torino.

Po dogovoru med Torinom in Napolijem je v posel vključen tudi vezist Neapeljčanov Marko Valdifiori. Njegov prestop v Torino je bil ocenjen na 3,5 milijona evrov, preostali del zneska pa bo izplačan za Maksimovića, ki je na ta način zrušil rekorde Save Miloševića, Nemanje Matića in Lazarja Markovića. Njihovi prestopi so bili vredni 25 milijonov evrov. Nekdanji 24-letni nogometaš Crvene zvezde je z Napolijem podpisal petletno pogodbo, zanjo pa bo prejel skupaj šest milijonov evrov. Zanimivo je, da v zadnjih 14 dneh ni želel trenirati z ekipo Torina, ker je Urbano Cairo, predsednik kluba, zavrnil prvo ponudbo Napolija. Na koncu je Cairo vendarle popustil.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kemuri
31. 08. 2016 15.44
+0
Konopljanka je vrhunski igralec, prav užit ga je gledati na terenu, izvrsten tehničar, strelec, podajalec..itd..
Baletka
01. 09. 2016 16.02
+1
nono, dober je, vrhunski pa ni.. sploh pa je kot muha enodnevnica, odigral je 2-3sezone na dokaj vrhunskem nivoju, sploh pa so bila nihanja očitna,. vsaj ko je bil nasprotnik res vrhunski, se je pokazalo, da je on le povprečen igralec.
Bogomolka7
31. 08. 2016 13.07
+1
joe hart je šel za enoletno posojo v torino
Trend2
31. 08. 2016 10.56
+5
Ne vem zaka mu trener seville ni dal možnosti da bi igral v prvi 11-terici
kemuri
31. 08. 2016 15.45
-3
Saj nekaj tekem je, sploh na začetku..on je itak predober za Sevillo.