Nogomet

Koper z igralcem manj zapravil prednost iz Bakuja, Gorica se poslavlja z remijem

Koper, 24. 07. 2014 22.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Kopra se kljub zmagi v Bakuju z 2:1 poslavljajo od kvalifikacij za ligo Evropa. Na povratni tekmi na Bonifiki je namreč Nefči slavil z 2:1. Gorica je po porazu z 1:4 na povratni tekmi remizirala z Moldejem (1:1).

Koprčani so po zmagi na gostovanju v Bakuju na domačem igrišču izgubili z 0:2.
Koprčani so po zmagi na gostovanju v Bakuju na domačem igrišču izgubili z 0:2. FOTO: Miro Majcen
Na gostovanju v Bakuju so si Koprčani priborili zmago z 2:1 proti Nefčiju, na koprski Bonifiki pa klonili šele v 84. minuti, ko je drugič za goste zadel Carlos Cardoso in tako zapečatil usodo gostiteljev. Koprčani so od 51. minuti po napaki Jake Štromajerja, ki si je prislužil drugi rumeni karton in s tem predčasno pot v slačilnico, na igrišču ostali le z desetimi možmi, kar so znali izkušeni Azerbajdžanci izkoristiti. Koprski nogometaši so se iz Azerbajdžana vrnili zelo zadovoljni. Presenetili so domačo ekipo Nefčija in dosegli dva gola v gosteh. A osemkratni državni prvak Azerbajdžana je kanarčkom tokrat vsilil svojo igro, na čase tudi grobo. Kljub temu so imeli več težav s kartoni domači, francoski delivec pravice Benoit Millot pa je ob začetku drugega polčasa gostitelje še dodatno kaznoval in Štromajerju zaradi nespametnega prekrška podelil še drugi rumeni karton.

V 16. minuti je Araz Abduljajev zadel vratnico s kakšnih 20 metrov, tri minute kasneje po je po podaji slednjega poskusil še Ernest Nfor. Ekipa iz Azerbajdžana je povedla že v 21. minuti, ko je bil uspešen Mirhüseyin Sejidov. Ta je preigraval na robu kazenskega prostora in s strelom po tleh premagal Božidarja Radoševića. Edini resni poskus domačih je sledil v 31. minut, ko je Domen Črnigoj ujel odbito žogo, a je njegov močan strel Saša Stamenković z zadnjimi močmi odbil v kot.

A tudi hitro vodstvo gostov je Koprčanom še zagotavljalo napredovanje. Igralci Nefčija so imeli več od igre, še višje vodstvo pa je z nekaj lepimi obrambami v prvem delu tekme preprečeval domači vratar Radošević. Ključni trenutek je bila 51. minuta tekme, ko je Štromajer podrl Elvina Yunuszadeja ter dobil drugi rumeni karton, kar je Koprčanom dodatno otežilo nalogo. V 60. minuti je Črnigoj z roba kazenskega prostora žogo podal do Gorana Galešiča, a je Stamenković njegov strel ustavil. V 84. minuti je žoga v gneči prišla do Cardosa, ki jo je s strelom po tleh za 0:2 poslal za hrbet Radoševića. V zadnjih minutah so domači pritisnili, v 94. minuti je bil tako nevaren Matej Pučko z lobom, a je žoga zadela vratnico, Nefči pa si je priigral zasluženo napredovanje.

Alen Jogan je Gorici zagotovil Remi.
Alen Jogan je Gorici zagotovil Remi. FOTO: Miro Majcen

Goričani daleč od preobrata

Novogoriški nogometaši so vse možnosti za napredovanje zapravili pred tednom dni, ko so v Skandinaviji visoko izgubili z 1:4. Po tem hudem porazu so se izbranci domačega trenerja Luigija Apollonija na povratni tekmi trudili po najboljših močeh, navkljub aktivni predstavi pa jim kaj več od neodločenega izida ni uspelo iztržiti. Štirikratni slovenski državni in trikratni pokalni slovenski prvaki, ki so pred začetkom sezone precej prevetrili svoje vrste, so v prvem polčasu prikazali solidno predstavo in uprizorili nekaj obetavnih akcij, a sta bila najbolj aktivna Luka Majcen in njegov nigerijski soigralec Bede Amarachi Osuji v zaključnih strelih premalo konkretna, tako da se mreža gostujočega vratarja Orjana Haskjolda ni zatresla, za nameček pa je v izdihljajih prvega polčasa poškodovanega Osujija zamenjal komaj 19-letni Amel Džuzdanović.

Zavoljo visoke zmage na prvi tekmi dokaj samozavestni igralci norveške ekipe so strpno čakali na svoje priložnosti, v prvi polovici tekme pa so najlepšo zapravili v 26. minuti, ko se je po strelu Tommyja Hoilanda izkazal izkušeni domači vratar Vasja Simčič in preprečil skandinavsko vodstvo.

Nogometaši iz mesta vrtnic so v začetku drugega polčasa doživeli hladno prho, že v četrti minuti nadaljevanja je Brazilec Agnaldo izkoristil podajo Pera Egila Floja in iz neposredne bližine ukanil Simčiča za 0:1. Novogoričani so v nadaljevanju vendarle strnili svoje vrste, v 63. minuti pa je bil kapetan Alen Jogan - po podaji Džuzdanovića iz kota - najvišji v kazenskem strelu gostov in po strelu z glavo izenačil na 1:1. V zadnji tretjini tekme so gostitelji skušali doseči vsaj zmagoviti gol, a so bili neuspešni, za nameček pa je v 77. minuti "pordečel" še Amedej Vetrih.

Izida:

Koper – Nefči 0:2 (0:1) / 2:1*
Sejido (21.), Cardoso (84.)
RK: Štromajer (41./Koper)

Gorica – Molde 1:1 (0:0) / 1:4*
Jogan (63.); Agnaldo (49.)
RK: Vetrih (77./Gorica)

* izida prvih tekem

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AjdeMiPopuši
25. 07. 2014 13.36
+0
Še MB naj izpade
Timotej_16
25. 07. 2014 12.08
+3
¸Na povratni tekmi na Bonifiki je namreč Neftči slavil 2:1.....niso zmagali 2:1 ampak 2:0 jaoooo 24 ur
ticapas
25. 07. 2014 11.46
+5
Kako mi Koperska tekma smrdi... Tako izkušen igralec da naredi tako neumna prekrška...na sredini terena... dva prekrška na tekmi pa dva rumena... Za Draga Kosa malo da se pozanima.
Juzni
24. 07. 2014 23.45
+10
Mislim da bosta tudi letos v domacem prvenstvu vrh krojila Maribor in Koper. Ostale ekipe so zelo dalec od neke kvalitete.
MajklOp
25. 07. 2014 09.37
+0
Ne pozabi na Gorico.Res da je proti Moldeju visoko izgubila in potem še proti Domžalam,ampak na obeh tekmah so si priigrali zelo lepe priložnosti,ki jim je manjkala samo še pika na i,tako da še posebej proti Domžalam lahko rečem da je nezasluženo izgubila.Ekipa je nova in mlada,bodo rabili še nekaj časa,toda ni jih za odpisati.
Mariborrrrrrrrr
24. 07. 2014 23.19
+10
Kanarcki mojii skoda kot sem predvideval samo en klub lahko kaj naredi maribor sampion
mojcd
24. 07. 2014 22.52
-8
Stave stave stave!!
sergej20
24. 07. 2014 22.40
-5
goteborg je zbudil proti gyoru eto..na prvi tekmi so bili švedi boljši 3:0 dans pa so madžari zmagali s 1:0..dalje grejo švedi ki se bodo borili z rio ave
Klavdij Volk
24. 07. 2014 22.29
+0
KJE SO PA LANSKI ITALIJANI?
MajklOp
25. 07. 2014 09.38
+1
Preberi kakšno novico več pa boš vedel.Tipično za slovenske klube,kdor je dober odide.
MajklOp
24. 07. 2014 22.24
+15
BRAVO MLADENIČI IZ GORICE!!