Nogomet

Kriza Bayerna v Freiburgu dobila novo poglavje

Freiburg, 01. 03. 2024 22.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Bayerna iz Münchna in Freiburga so se za začetek 24. kroga nemškega prvenstva razšli brez zmagovalca z 2:2. Bayer Leverkusen bo imel v nedeljo priložnost, da se Bavarcem na vrhu razpredelnice odlepi za ogromnih deset točk.

Freiburg - Bayern
Freiburg - Bayern FOTO: Sofascore.com

Freiburg je na domači zelenici povedel v 12. minuti, ko je najprej Manuel Neuer dvakrat sijajno posredoval, v tretje pa je bil po strelu Christiana Günterja z roba kazenskega prostora brez moči. Bavarci so izenačili v 35. minuti, ko je lepo z roba kazenskega prostora zadel tudi Mathys Tel.

V drugem delu je Bayern prevladoval, premoč pa kronal v 75. minuti, ko je po lepi samostojni akciji iz zahtevnega položaja zadel Jamal Musiala. Domači so v 87. minuti po lepi akciji iz avta in sijajnem strelu Lucasa Hölerja izenačili.

Bavarci se bodo v torek na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov pomerili z Laziem. Prenos bo na Kanalu A in VOYO. 

Bayern je na drugem mestu lestvice s 54 točkami. Pred svojo nedeljsko tekmo v gosteh pri Kölnu je na vrhu Bayer Leverkusen z 61 točkami. Za Bayernom so Stuttgart (47), Borussia Dortmund (41) in Leipzig (40), ki jih tekme 24. kroga čakajo v soboto.

Leipzig slovenskih nogometašev Benjamina Šeška in Kevina Kampla bo gostoval pri Bochumu, Dortmundčane čaka gostovanje pri Unionu iz Berlina, Stuttgart pa bo igral pri Wolfsburgu.

V soboto bodo še tekme Darmstadt - Augsburg, Mainz - Borussia Mönchengladbach in Heidenheim - Eintracht Frankfurt, v nedeljo pa Hoffenheim - Werder Bremen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
02. 03. 2024 09.30
-1
Ni Bayern v hudi krizi...problem je xabijev Leverkusen...mislim da so se pri bayernu zaceli zavedat da je izgubljeno prvenstvo po porazu z leverkusnom par krogov nazaj...leverkusen gre letos po naslov bundeslige in po naslov lige evropa...v kolikor bi xavi ostal se eno sezono pri leverkusenu bi tudi v ligi prvakov naslednjo sezono mešali štrene velikim...jaz upam da ostane pri leverkusenu pa čeprav si gs zeli praktično vsak top klub...
cripstoned
02. 03. 2024 09.31
-2
zapiramvamustaaa
02. 03. 2024 12.53
+1