Nogomet

Hrvatje do zmage nad Ukrajinci, k španski zmagi gol prispeval tudi Costa, Italijanov niso ustavili niti albanski huligani

Tbilisi, Istanbul, Dunaj, Zagreb, Palermo, Dublin, 24. 03. 2017 18.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
J.K./N.A.
Komentarji
8

Kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo, ki bo naslednje leto v Rusiji so poskrbele za zadovoljstvo velikanov, v skupini G je Španija nadigrala Izrael (4:1), Italija pa je opravila z Albanci (2:0). Skupina D je postregla z obračunom med Irsko in Walesom (0:0). V skupini I pa so Hrvatje proti Ukrajini le iztržili tri točke (1:0).

Na polnem zagrebškem Maksimirju sta si naproti stali reprezentanci Hrvaške in Ukrajine, prav gostje pa so pričakovano narekovali ritem igre na zelenici. Lepo priložnost za vodstvo je že v začetku zapravil Milan Badelj, medtem ko je Mario Manđukić zadel zgolj prečko. Hrvatom se je trud vendarle obrestoval pred koncem polčasa, ko se je med strelce po podaji Ivana Rakitića vpisal Nikola Kalinić. V drugem delu tekme so se razživeli Ukrajinci, tako so Hrvatje do prve prave priložnosti prišli šele v 88.minuti, ko je strel Luke Modrića končal v rokah Andrija Pyatova. Hrvatje so si po končnem sodnikovem žvižgu pošteno oddahnili ter se veselili novih treh točk.

Diego Costa
Diego Costa FOTO: AP

Gijon je gostil obračun med špansko in izraelsko izbrano vrsto, četa Julena Lopeteguija pa je kaj kmalu po začetku pokazala, da presenečenja ne pridejo v poštev. Čeprav je izjemen strel Thiaga Alcantare zadel prečko, to Špancev ni zaustavilo in sedem minut kasneje se je med strelce španske izbrane vrste vpisal David Silva. Slednji je izkoristil lepo podajo soigralcev in z nizkim strelom premagal ukrajinskega vratarja. Čeprav so bili Španci na zelenici nevarnejši, pa tudi gostje niso ostali brez priložnosti. Pred koncem polčasa se je s fantastično obrambo moral izkazati tudi David de Gea, ko je z natančnim strelom poskušal Lior Refaelov, domači pa so se maščevali že dve minuti za tem, ko je mrežo gostujočega moštva zatresel Victor Vitolo. Premoč španske izbrane vrste je po začetku drugega dela potrdil Diego Costa, ki je po strelu iz kota z glavo premagal izraelskega vratarja, nato pa so zobe pokazali tudi gostje, mrežo Špancev je zatresel Refaelov. Ko je že kazalo, da bo rezultat ostal nespremenjen vse do konca obračuna, pa je za veselje domačih navijačev poskrbel Isco, ki je z zadetkom postavil piko na i obračuna proti Izraelu.

Italija je v Palermu gostila reprezentanco Albanije, ki je presenetila navijače na stadionu Renza Barbere in nevarneje zaplula v obračun. V drugi minuti je bil nevaren Sokol Cikalleshi, za tem pa se je s strelom z dolge razdalje izkazal še Odise Roshi. Italijani niso ostali dolžni in v 11.minuti so povedli po dosojeni enajstmetrovki, goste je kaznoval Daniel De Rossi. Igra na zelenici se je nato umirila in šele proti koncu prvega polčasa sta se pokazali dve lepši priložnosti, prvo za Italijo je Ciru Immobilu preprečil albanski čuvaj mreže, na drugi strani pa je bil nenatančen Roshi. V drugem delu tekme so Italijani še povišali vodstvo, z glavo je zadel Immobile in poskrbel za končne številke na semaforju(2:0).

Razpoloženi Mario Arnautović.
Razpoloženi Mario Arnautović. FOTO: AP

V avstrijski prestolnici sta se pomerili izbrani vrsti Avstrije in Moldavije, med domačimi pa je prav zagotovo najbolj izstopal Marko Arnautović, ki je sprva poskušal s prostim strelom v 43. minuti pa celo zatresel mrežo gostov, vendar je sodnik zadetek razveljavil. Napadalec Stoke Citya je poskušal tudi v v drugem polčasu, ko je zaposlil Marcela Sabitzerja, ta pa je povedel naše severne sosede v vodstvo. Bolgari niso uspeli izkoristiti lepe priložnosti Igora Bugaeva pred koncem tekme pa je vodstvo Avstrije še povišal Martin Harnik, ki je s tem postavil končni rezultat (2:0).

V Vaduzu je makedonska izbrana vrsta z golom Bobana Nikolova in dvema zadetkoma Ilije Nesterovskega premagala domači Lihtenštajna, medtem ko je na Kosovu z dvema zadetkoma Bjorna Sigurdarsona slavila reprezentanca Islandije, čast domačih pa je z edinim zadetkom skušal ubraniti Atdhe Nuhiu. Irci in Valižani so se razšli brez zadetkov, lepo priložnost je zapravil Gareth Bale, domači pa so se kljub igralcu več na zelenici morali zadovoljiti s točko.

Dušan Tadić je z enajstmetrovko pričel preobrat v Tbilisiju.
Dušan Tadić je z enajstmetrovko pričel preobrat v Tbilisiju. FOTO: AP

Četa Slavoljuba Muslina je gostovala v Gruziji, kjer so Srbi že v uvodnih minutah doživeli hladen šok. V 6.minuti je za vodstvo domačih poskrbel Nika Katcharava, ki je izkoristil veliko napako srbske obrambe. Gruzijci so si v prvem polčasu priigrali še eno lepo priložnost, ki pa je ostala neizkoriščena, kar so pred odhodom v slačilnico kaznovali gostje. V sodnikovem podaljšku je iz enajstmetrovke zadel Dušan Tadić. V drugem polčasu so na zelenici prevladovali gostje, tako je v 64.minuti zadel Aleksandar Mitrović, v zadnjih izdihljajih obračuna pa je po podaji Tadića končni rezultat 1:3 postavil Mijat Gačinović. Turška reprezentanca je v Antalyi gostila Fince, ki jim očitno toplejše razmere niso bile pisane na kožo. Domači so namreč povedli že v deveti minuti, ko se je z izjemno podajo med strelce vpisal Cenk Tosun, slednji pa je štiri minute kasneje vodstvo še povišal.Turki so narekovali ritem prvega polčasa, medtem ko so se v drugem prebudili Finci, ki so kar nekajkrat nevarno zapretili vratom domačih, vendar niso uspeli zatresti mreže domače izbrane vrste, tako je rezultat vse do konca ostal nespremenjen (2:0).

Izidi:

Hrvaška ‒ Ukrajina 1:0 (1:0)

Španija ‒ Izrael 4:1 (2:0)

Avstrija ‒ Moldavija 2:0 (1:0)

Irska ‒ Wales 0:0 (0:0)

Italija ‒ Albanija 2:0 (1:0)

Kosovo ‒ Islandija 1:2 (0:2)

Lihtenštajn ‒ Makedonija 0:3 (0:1)

Avstrija ‒ Moldavija 2:0 (0:0)

Gruzija ‒ Srbija 1:3 (1:1)

Turčija ‒ Finska 2:0 (2:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
25. 03. 2017 10.04
+1
ni cudn da nas kliceju europski brazil,kr tale akcija za gol je bila brazilska.modric povlece 15 metrov,poda rakiticu,playmaker barce z peto sam mal oplazi zogo,ta pride do kalinica,ki iz obrata zadeva raslje.neobranljivo za golmana.res svaka cast,nase kvalifikacije se koncujejo,kajti mi smo ze v Rusiji.cestitke tud Dariu Saricu ki je z vcerajsnjimi 32 kosi sam potrdil nagrado za Rockiea leta,edini europejec z to nagrado zraven Paula Gasola
walter2
26. 03. 2017 12.58
+1
Ne trosi traparij.......akcija za gol in priložnost Mandžukiča je bila edino,kar ste spacali,a Ukrajinci so vam bili povsem enakovredni celo tekmo,a žal niso izkoristili svojih priložnosti!
Iniesta
25. 03. 2017 08.20
+6
Popolna dominacija nasih juznih sosedov! Prava poezija nogometa ...
PadliAngel
25. 03. 2017 08.53
-3
Poezija pri ena nula? Kaj ti je nutela naškodila navsezgodaj?
Diavolo 666
25. 03. 2017 09.00
-2
mariomandzukic
25. 03. 2017 10.04
+4
lahk bi ze po prvih 15 min bilo 3-0 za nas.ukrajinci nisu imeli niti najmanjsih sans
acim
25. 03. 2017 11.17
+4
Albančki so ljubčki mednarodne skupnosti in lahko prekinjajo tekme v Beogradu,Palermu in kjer koli hočejo.
walter2
26. 03. 2017 12.59