Nogomet

Angleško prvenstvo: Modri z glavo Morate utišali United, lahko kdo zaustavi sinje modri torpedo?

Manchester, London, 05. 11. 2017 16.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

V 11. krogu angleškega prvenstva so bili navijači priča kar dvema nogometnima poslasticama. Chelsea je na domači zelenici z minimalno zmago ugnal Manchester United (1:0), v tej sezoni še neporaženi Manchester City pa je na derbiju proti Arsenalu še utrdil svoj primat na vrhu angleške Premier League (3:1).

Jose Mourinho se je v 11. krogu angleške Premier League vrnil na Stamford Bridge, kjer je še nekaj let nazaj nizal uspehe in se veselil lovorik. Potem ko je v minuli sezoni spremljal veliko zmagoslavje Chelsea, ki se je veselil naslova angleškega prvaka, se v tej tudi sam želi polastiti bleščečega naslova.

Chelsea je z zmago le še točko oddaljen od Uniteda in Tottenhama.
Chelsea je z zmago le še točko oddaljen od Uniteda in Tottenhama. FOTO: AP

Z zmago nad modrimi bi se lahko približal mestnemu tekmecu Cityju, ki kraljuje na prvem mestu angleškega prvenstva, vendar pa se vse le ni izteklo po Portugalčevih načrtih. Po poškodbi se je v vrste rdečih vragov vrnil Marouane Fellaini, ki pa je tekmo pričel na klopi, medtem ko so se v štabu domačih razveselili vrnitve N'Gola Kanteja.  

Prav francoski reprezentant si je že v samem začetku tekme zagotovil lepo priložnost za hitro vodstvo, vendar pa je David de Gea prepoznal njegovo namero in preprečil veselje domačih. Vragi so se odzvali z nevarnim strelom Marcusa Rashforda, ki pa je romal čez vrata varovancev Antonia Conteja. Gostje so tudi v nadaljevanju pokazali veliko željo po zadetku, blizu je bil Romelu Lukaku, vendar pa je njegovo veselje še pravočasno preprečil Thibaut Courtois.

Po tej priložnosti vragov se je tehtnica prevesila na stran modrih. Po lepi samostojni akciji je bil nevaren Eden Hazard, za tem pa je bil blizu tudi Cesc Fabregas, ki pa je zadel le zunanjo stran mreže.

Eden Hazard in Alvaro Morat
Eden Hazard in Alvaro Morat FOTO: AP

V drugem polčasu so nevarneje krenili vragi, vendar pa akcija Rashforda ni obrodila sadov. Kmalu zatem so pobudo na zelenici v svoje noge spet prevzeli modri, eno najnevarnejših priložnosti si je prislužil Eden Hazard, čigar strel pa je končal v rokah gostujočega čuvaja mreže.

Vendar pa domačim ni bilo treba čakati dolgo, že v naslednjem napadu je podajo pred vrata de Gee izkoristil Alvaro Morata, ki je s čudovitim strelom z glavo v zgornji desni kot dvignil na noge Stamford Bridge. Zadetek je zbudil speči United, ki si do tedaj ni priigral večjih priložnosti, vendar pritisk vragov ni trajal dolgo. Chelsea bi namreč v 76. minuti lahko prednost še povišal, ko je s čudovitim volejem vrata de Gea ogrozil Hazard.

Rdeči vragi so v izdihljajih tekme izpustili možnost za izenačenje, z volejem je poskušal Rashford, vendar pa je žoga zletela mimo vrat Courtoisa. Prav mladi angleški reprezentant je bil eden izmed najnevarnejših nogometašev v postavi vragov, blizu zadetka je bil tudi po prostem strelu z roba kazenskega prostora.

Domači so se tako veselili novih treh točk, medtem ko se je United še oddaljil od prvega mesta, ki ga zaseda City. Ta je v 11. krogu gostil Arsenal, ki je v evropskem tekmovanju oddal točko Crveni zvezdi. 

Kevin de Bruyne
Kevin de Bruyne FOTO: AP

Sinjemodri so kmalu po začetnem sodnikovem žvižgu dokazali svoj primat, že v 2. minuti je bil po podaji Kevina De Bruyneja nevaren Sergio Aguero, ki pa je bil za malenkost nenatančen in strel je romal desno mimo vratnice Petra Cecha. Nekaj sreče je varovancem Pepa Guardiole zmanjkalo tudi deset minut po tem, ko je Leroy Sane z lepo podajo zaposlil Raheema Strelinga, ki pa je bila za kanček prekratek, da bi žogo potisnil v  mrežo.

Domači so še stopnjevali pritisk na vrata topničarjev, kar se je obrestovalo v 19. minuti, ko se je sreča nasmehnila prav De Bruyneju. Strel Belgijca je sprva ubranil češki vratar, vendar pa so sinjemodri uspeli stkati novo akcijo, ki jo je iz zahtevnega položaja s strelom zaključil belgijski reprezentant.

City se ni zadovoljil le z enim zadetkom in je še naprej držal žogo na nasprotnikovi strani zelenice, čeprav si je tudi četa Arsena Wengerja v tem času zagotovila nekaj obetajočih priložnosti, ki pa jih je še pravočasno zaustavila domača obramba. Vse do konca prvega polčasa sta poskušali obe ekipi, vendar si ne topničarji in ne sinjemodri niso uspeli zagotoviti nevarnejše priložnosti.

City je nekoliko umiril ritem igre, zaradi česar sta na račun prišla tudi Alexis Sanchez in Aaron Ramsey, vendar slednji ni uspel izkoristiti lepe priložnosti v izdihljajih prvega polčasa, ki se je končal z minimalno prednostjo domačih.

Manchester City je z zmago še povečal svoj primat na angleški lestvici.
Manchester City je z zmago še povečal svoj primat na angleški lestvici. FOTO: AP

Že v samem začetku drugega polčasa pa so sinjemodri povišali svojo prednost, in sicer po napaki Nacha Montreala, ki je pred vrati gostujočega čuvaja mreže na nedovoljen način zaustavil Sterlinga.

Usodo sinjemodrih je v svoje roke prevzel Aguero, ki je sprožil močan strel v okvir vrat, od koder se je žoga odbila naravno v mrežo Cecha. Strateg topničarjev se je zatem odločil v ogenj poslati Alexandra Lacazetteja, ki je zamenjal Francisa Coquelina. Menjava se je obrestovala v 65. minuti, ko je Francoz po podaji Ramseyja žogo poslal za hrbet Edersona

Domači so se na prejeti zadetek odzvali deset minut kasneje, ko se je med strelce z natančnim in močnim strelom vpisal še Gabriel Jesus, ki je tako postavil končni rezultat 3:1. Sinjemodri so z zmago še utrdili svoj primat na angleški lestvici, ob porazu mestnega tekmeca Uniteda pa so svojo prednost še povišali na osem točk.

Chelsea – Manchester United 1:0 (0:0)
Morata 55.

Manchester City – Arsenal 3:1 (1:0)
de Bruyne 19., Aguero 50., Jesus 75.; Lacazette 65.

Tottenham - Crystal Palace 1:0 (0:0)
Son Heung-Min 64.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TvojPrijatelj
05. 11. 2017 22.23
+2
... eh, sem zbrisal, ne bom komentiral. Škoda živcev.
Lion power
05. 11. 2017 21.09
+12
Modri z volejem Morate utišali United, lahko kdo zaustavi sinje modri torpedo? Ahahahaha ker lapsus se greste. Morata je dal gol z glavo. Kaj je Murči dans pa neč prsta na usta da nja bomo tiho? Nič hvaljenja vaših strokovnjakov kako je Matič boljši od Bakayoka? Bakayoko je danes pojedel Matiča in mu dal jasno vedeti zakaj nima več mesta pri modrih.
walter2
05. 11. 2017 20.34
-8
Roma jim je dala vetra v CL!Pisec članka ima zelo kratek spomin!
kor22
06. 11. 2017 10.16
+2
ja z okrnjeno zasedbo, pa gole so oni tudi take dali ko hitro več ne.
Le vkup uboga gmajna
06. 11. 2017 12.45
Roma je premagala Chelsea, sinjemodri so pa igralci Manchester City-a.
Trend01
05. 11. 2017 20.13
+0
City ima samo en problem. In ta je De Bruyne. Vsa, popolnoma vsa igra, vse zamisli; vse gre preko njega. Ko ga ni, so izgubljeni in igrajo na silo.
Gambi
05. 11. 2017 20.08
+9
Modri z volejem???? Kdo vas plača šalabajzerji!!!!
chepps
05. 11. 2017 21.05
-1
KOPITES
05. 11. 2017 20.07
-4
City z lahkoto
Iniesta
05. 11. 2017 19.27
+0
Letos bo pep osvojil prvenstvo, v Champions League pa zna tudi dalec priti ...
fihner
05. 11. 2017 19.54
-3
Lion power
05. 11. 2017 21.10
-2
Znalca a po 11 krogih vesta že prvaka? Dajta še eurojackpot številke napovedat. Znalca pa taka ja.
kor22
06. 11. 2017 10.14
drimtim
05. 11. 2017 19.23
-6
neustavljivo do naslova drvijo sinjemodri
jurci275
05. 11. 2017 19.00
+3
opet ti sodniki...
blef
05. 11. 2017 18.52
-2
Škoda MC je zmagal na lahek način. Po moje enajstmetrovka bolj ne kot ja in tretji gol iz prepovedanega položaja. Škoda tekma je izgubila čar.