Nogomet

Parižani v skrbeh zaradi Neymarja: Real skrbno spremlja (morebitne) znake nezadovoljstva

Pariz, 24. 01. 2018 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vodilni možje najbogatejšega francoskega kluba Paris Saint-Germaina so v skrbeh zaradi dogodkov, ki so se vse od prestopa iz Barcelone zvrstili okoli njihovega najdražjega nogometaša Neymarja. Brazilca si odkrito želi madridski Real, morebitno nezadovoljstvo pa bi južnoameriškega asa še približalo izhodnim vratom Parka princev.

Reči se za tabor Paris Saint-Germaina pred derbijema z Real Madridom v osmini finala Lige prvakov naglo zapletajo. Na zadnji tekmi se je poškodoval Kylian Mbappe, ki naj bi zaradi udarca v glavo po trku z nasprotnim vratarjem počival kar nekaj časa. PSG je sicer zanikal, da bo moral talentirani Francoz izpustiti obe tekmi z Realom, ki si ju boste lahko 14. februarja in 6. marca ogledali na Kanalu A in VOYO.

Dnevnik Le Parisien, ki je zelo blizu vodstvenemu kadru Paris Saint-Germaina, se je razpisal o zaskrbljenosti, ki naj bi vladala na hodnikih pariškega stadiona Park princev. Tam so navijači PSG nazadnje namenili žvižge najdražjemu nogometašu na svetu Neymarju, ki je sicer na tekmi z Dijonom zabil kar štiri gole, a ni želel prepustiti najstrožje kazni kolegu iz napada Edinsonu Cavaniju.

Le Parisien trdi, da vodilne pri PSG skrbi, da bi imeli dogodki z omenjene tekme lahko še velike posledice. Velja dodati, da Brazilec sive lase v Parizu trenutno povzroča tudi zaradi poškodbe, ki mu je preprečila nastop na nedavnem obračunu z Lyonom (1:2). Francoski podprvaki so pri Olympiqeu utrpeli tretji poraz v vseh tekmovanjih, a še vedno precej zanesljivo vodijo na vrhu lestvice Ligue 1.

Trener PSG Unai Emery (desno) z napadalcem Neymarjem.
Trener PSG Unai Emery (desno) z napadalcem Neymarjem. FOTO: AP

A sezona se bo bržkone "lomila" sredi februarja oziroma na začetku marca, ko Parižane čakata zvezdniška derbija z madridskim Realom v osmini finala Lige prvakov. Ta je za katarske lastnike kluba vse od prihoda v Francijo nekakšen sveti gral, ki se mu zaenkrat še niso resneje približali, saj je PSG praviloma izpadal v četrtfinalih. 

Emery: Navijači imajo radi vse igralce
Tudi zato je trenutna situacija z Neymarjem razlog za skrb, saj po ocenah nekaterih visokih predstavnikov kluba v slačilnico vnaša nepotreben nemir. Takoj po odmevni selitvi iz Barcelone za rekordnih 222 milijonov evrov so v francoski prestolnici na vsa usta hvalili, da se je Neymar odlično prilagodil na novo okolje: to je bilo vidno tudi skozi njegove predstave, a je celoten vtis pokvarilo kar nekaj nesoglasij s soigralci oziroma trenerjem Unaijem Emeryjem. Cavaniju že na začetku sezone ni dovolil izvesti ene od najstrožjih kazni, medtem ko naj bi imel kar nekaj pripomb tudi na račun dela španskega stratega.

"Žvižgi? Moramo jih uvrstiti v kontekst trenutka, navijači imajo radi vse igralce in so inteligentni. Gotovo bo lahko, ko bo naslednjič na igrišču, računal na njihovo podporo," je svojega varovanca na nedavni novinarski konferenci branil Emery, medtem ko so Brazilcu podporo izrazili tudi nekateri velikani francoskega nogometa, denimo Emmanuel Petit. "Je bilo res vredno žvižgati Neymarju po spektaklu, ki nam ga je pripravil? Menim, da ne," je bil jasen nekdanji francoski reprezentant. "Če bo videl, da bodo tribune do njega hladne, bi bil to za navijače kot strel v koleno: že naslednji dan bi lahko Neymar zahteval odhod. Nato pa bi vsi skupaj jokali."

Po poročanju španskih medijev na to računa Real Madrid, ki podrobno spremlja situacijo. Glede na to, da je Brazilec stara želja predsednika Florentina Pereza, Perez pa je z odkritim dvorjenjem Južnoameričanu tvegal tudi srd Cristiana Ronalda, se zdi, da je možno prav vse. Sploh ker je Ronaldo zaenkrat odločen, da že poleti zapusti Madrid, vse pa bo odvisno od pogovorov s predsednikom PSG Naserjem Al-Kelaifi, piše dnevnik AS. Neymar naj v pogodbi namreč ne bi imel zapisane odkupne klavzule, zato lahko Pariz zapusti le takrat, ko mu bo to dovolil Al-Kelaifi. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmmmmmmnnnnnnmmm
25. 01. 2018 19.05
kaj b te v realu če je za njih prevarant padavičar geymar..to so navijači reala ..hahaha..pa še španci ga vlačili po sodišču za veliko majn denarja kot je ga dolžen ronaldo..pa ga ne vlačijo po časopisu in po sodišču toliko..to je klub real smadrid..hehehehe
Machetekills007
24. 01. 2018 22.48
-2
pridi ney v real, najboljši klub.
kronx9
24. 01. 2018 23.24
+2
a to je ta najboljsi klub ki je pravkar izpadu proti leganesu v pokalu😂
Robert Flisar
24. 01. 2018 18.38
-8
Saj je bila prva opcija Real,pred Barco,ampak mickica vedi Florentina Pereza se ne izsiljuje,in ko je Perez videl,komu vse mora nakazat denar {saj veš kak je bilo z njim pri Barci},je Perez odstopil od posla.Naj še enkrat povem Pereza se ne da izsiljevat..to se je tudi zgodilo z Ronaldom,ko je Barca Messiju povišala plačo,je Ronaldo takoj hotel večjo,in Perez o tem ni hotel slišati nič,če ti zdigne plačo ti bo,in samo če bo on hotel,ne pa z izsiljevanjem...In če ga je kdo izsiljeval,je po hitrem postoku letel iz Reala,tako je bilo tudi recimo z Valdanom,da ostale ne bom omenjal..Zdaj pa še o Neymarju..Neymar bo slej kot prej,končal v Realu...Ker ga Perez hoče..in koga Perez hoče tudi ga dobi....Zelo dober pogajalec je..Neymar ve,da ga Perez hoče,kar je tudi Perez javno povedal...Neymar,je tudi že uvidel,da če hoče na dolgi rok osvajat zlato žogo,bo mogel igrat v klubu ki ima renome..in to je Real...Vejetno boste na ta sedaj se vprašali,zakaj je odšel iz Barce,to pa zato,ker je uvidel,da dokler bo pri Barci Messi,on nikoli ne bo osvojil zlate žoge,in Messi bo še igral pri Barci,saj še 4 leta,in čez štiri leta koliko bo star Neymar,in biti druga violina pri nekem klubu..ni za to Neymar,in zaradi tega je tudi odšel..a sedaj počasi uvideva,da je izbral napačen klub...Da nima odkupne klavzule,je po eni strani še boljše,kot da bi imel recimo 500 milijonov odkupne klavzule...Boljše nezadovoljnega igralca prodat,kot pa ga imet na klopi in mu letno dajat 40 milijonov plače,in to za igralca,ki noče igrat za klub..ker hoče odit..Verjetno boste sedaj rekli to lahko PSG privošči..saj lahko,,ampak maloverjetno da bo...
User513426
27. 01. 2018 10.48
+1
imaš prav v realu ima leta in leta zagotovljeno zlato žogo. bo dobil sicer nekaj manjšo plačo saj bo moral perez zlato žogo kupiti kot jo je kupoval do sedaj
MaunelNeuer
24. 01. 2018 16.33
-2
nimajo kaj bit v skrbeh, ded zadeva
RUBEŽ
24. 01. 2018 15.26
+1
Je vse to okrog Neya vnaprej dogovorjena igra PSG in REALA? Kdo bi vedel. Korist bi imeli vsi. Pustimo se presenetiti.
blazter
24. 01. 2018 15.18
+1
Pa tale Nemar ni tak slab no.
Nucky10
24. 01. 2018 15.14
-2
Neymar še minimalno 2-3 leta ne bo šel nikamor, če sploh. Perez pa tudi ni ubrisan, da bi dajal take vsote zanj, ker iskreno ni tega denarja vreden. Pustimo igre v Ligue 1, ki je tak švoh liga
Johnny_J
24. 01. 2018 12.11
+17
Neymar je naredil Barceloni težave,ko je prestopil iz Santosa,njegovemu pohlepnemu očetu,je pa bilo treba dati milijone pod mizo. Potem jim je naredil težave z nenadnim odhodom v psg,ker so morali na silo kupiti dembeleja za veliko več,kot je vreden. Sedaj bi pa rad šel k barcinemu največjemu rivalu....na camp nou-u te ne čaka nič prijetnega,če boš prišel z realom tja. Bilo je za pričakovati,da bo šel v real,ampak da bo to poizkušal že tako hitro izsiliti,si pa tudi nisem mislil. Zakaj ni že takoj iz Santosa šel v real,če si je res tako želel iti in bi tam delal zdrahe skupaj z Ronaldom. V barci pa itak nisi naredil nekega presežka,če že kaj,si nam živce paral s svojim carinjenjem žoge. Slabo sliko si delaš neymar.
mmickica
24. 01. 2018 14.12
+6
Ni ravno čisto tako po moje. Kolikor vem, vsaj tako je govoril že na začetku, je že kot otrok navijal za Barco, Messi pa je bil njegov idol. Na začetku je bil tudi srečen v Barci, dokler ni ugotovil, da ga tukaj Messi pravzaprav ovira. Kljub temu, da sta (baje) dobra prijatelja, je Neymar očitno začutil svojo priložnost in ker mu je postalo jasno, da v Barceloni še nekaj let ne bo mogel biti No1, se je odločil za odhod tja, kjer bo to lahko. Dokler je v Realu Ronaldo, mu seveda tudi tam ne bi uspelo, zato je bila odlična med-postaja PSG. Ker pa je Ronaldo starejši od Messija, je jasno tudi to, da bo v Realu veliko prej prostor zanj, kot bi bil pri Barceloni in kot kaže bo to že to sezono. Sicer ne odobravam načina njegovega odhoda iz Barce, pa tudi določenih njegovih egoističnih potez ne, vendar pa ga na nek način razumem, ko se želi izkazati in dokazati, saj je zares vrhunski nogometaš, tega mu ne gre oporekati!
Maxx365
24. 01. 2018 15.42
-1
Ni vse od njega odvisno, pravzaprav ima sam zelo malo besede pri morebitnem prestopu, ker ima petletno pogodbo s PSG. Prepričati bo treba šejke, ki pa ga niso kupili za 222 mio zato, da ga bodo Realu po pol leta prodali. Ney nima odkupne klavzule, zato bodo šejki še kako navili njegovo ceno, ko ga bodo imeli namen prodati, kar pa ne verjamem, da bi se zgodilo kmalu.
Robert Flisar
24. 01. 2018 18.37
Saj je bila prva opcija Real,pred Barco,ampak mickica vedi Florentina Pereza se ne izsiljuje,in ko je Perez videl,komu vse mora nakazat denar {saj veš kak je bilo z njim pri Barci},je Perez odstopil od posla.Naj še enkrat povem Pereza se ne da izsiljevat..to se je tudi zgodilo z Ronaldom,ko je Barca Messiju povišala plačo,je Ronaldo takoj hotel večjo,in Perez o tem ni hotel slišati nič,če ti zdigne plačo ti bo,in samo če bo on hotel,ne pa z izsiljevanjem...In če ga je kdo izsiljeval,je po hitrem postoku letel iz Reala,tako je bilo tudi recimo z Valdanom,da ostale ne bom omenjal..Zdaj pa še o Neymarju..Neymar bo slej kot prej,končal v Realu...Ker ga Perez hoče..in koga Perez hoče tudi ga dobi....Zelo dober pogajalec je..Neymar ve,da ga Perez hoče,kar je tudi Perez javno povedal...Neymar,je tudi že uvidel,da če hoče na dolgi rok osvajat zlato žogo,bo mogel igrat v klubu ki ima renome..in to je Real...Vejetno boste na ta sedaj se vprašali,zakaj je odšel iz Barce,to pa zato,ker je uvidel,da dokler bo pri Barci Messi,on nikoli ne bo osvojil zlate žoge,in Messi bo še igral pri Barci,saj še 4 leta,in čez štiri leta koliko bo star Neymar,in biti druga violina pri nekem klubu..ni za to Neymar,in zaradi tega je tudi odšel..a sedaj počasi uvideva,da je izbral napačen klub...Da nima odkupne klavzule,je po eni strani še boljše,kot da bi imel recimo 500 milijonov odkupne klavzule...Boljše nezadovoljnega igralca prodat,kot pa ga imet na klopi in mu letno dajat 40 milijonov plače,in to za igralca,ki noče igrat za klub..ker hoče odit..Verjetno boste sedaj rekli to lahko PSG privošči..saj lahko,,ampak maloverjetno da bo...
P21K
24. 01. 2018 11.01
+10
pa naj gre u real, naj pride na camp nou špilat da bojo celi praiči leteli ne sam svinjske glave... VAMOS BARCA !!!!!!!!!!!!!!!!!
peresni
24. 01. 2018 10.01
+6
Neymar je povsem poglrešljiva roba...nikoli ni bil in ne bo močan igralec za odločanje tekem in karakterja ekipe...bog ne daj njega!
malizeleni666
24. 01. 2018 13.37
+2
Sem navijač Barcelone in nisem sicer nek ljubitelj Neymarja, ampak je kar nekaj tekem, ki jih je on odločil: Barca-PSG, povratna in še nekaj tekem z začetka prejšnje sezone, ko je imel Messi poškodovano koleno. Se pa strinjam, da nima karakterja za ekipo.
peresni
25. 01. 2018 10.18
ob toliko tekmah in takšnih soigralcih..da sploh ne omenim Messija pa res ni problem odločiti kako tekmo...ko se ti ponujajo priložnosti in ti tudi ekipa da prostor za kako potezo z utrujanjem in redčnjem obrambe. Kar se tega tiče je tudi Roberto odločil že kar nekaj tekem..celo Tellio.
cripstoned
24. 01. 2018 10.00
-3
real ima vinicusa...se eno vzhajajoco zvezdo iz brazilije....kaksen neymar...naj ostane v parizu
Burt
24. 01. 2018 10.27
+11
P21K
24. 01. 2018 10.58
+7
cripstoned
24. 01. 2018 11.17
+0
kobon...na vsake toliko se opeces ....vinicus je dokazana kvaliteta v braziliji....tako nekako kot je bil neymar...se sam ronaldinho se cudi talentu viniciusa
Johnny_J
24. 01. 2018 11.49
+3
nikajzadodat
24. 01. 2018 12.03
+1
Brez dobrih mentorjev npr. Ronaldinho Messiju, Messi Neymarju,...Ko zvezdniki ekipe tekmujejo z mladimi za minutazo, tam potem ni pricakovati preboja in uveljavitve mladih
Nucky10
24. 01. 2018 15.13
cripstoned kakšna dokazana kvaliteta, če tip za prvo ekipo tudi 10 tekem ni odigral. Ko ga je Real kupil še 5 tekem v članski ekipi ni imel
MaunelNeuer
29. 01. 2018 12.11
ki je pa messi dokazana vrednost? samo v barci
nikajzadodat
24. 01. 2018 09.05
+21
V Barci je igral ali ne, ni bilo bistvene razlike. V psg pa postaja nepogresljiv in se tudi tako nosi. Zacel je z razdorom med igralci, zdaj bi izsiljeval se navijace, da mu samo se ploskajo. Drugace bo sel v Real in tam ne bo nic drugace.
peresni
24. 01. 2018 10.04
+6
premehak igralec brez moškosti" v igri. Nadomesti ga lahko kdorkoli izmed 300 top igralcev Evrope.
apodgra
24. 01. 2018 08.14
+15
Ne vem zakaj toliko ropotanja okrog Neymarja , saj ni on edini najpomembnejši nogometni igralec na tem svetu . Mediji so ga na umeten način dvignili med zvezde , tako kot so Ronalda. Danes vidimo rezultate vsega tega medijskega cirkusa .
Kollerik
24. 01. 2018 08.15
+4
.... rezultat v nogometu je eno, v biznisu drugo. In ronči jim nosi zlata jajca, zaenkrat.
krnekilojz
24. 01. 2018 08.32
+7
fafajonka
24. 01. 2018 09.11
+4
Kollerik
24. 01. 2018 09.23
+1
Kollerik
24. 01. 2018 09.24
+2
fantom, preveč razmišljaš o digićih... to bi te moralo skrbeti... :)
fafajonka
24. 01. 2018 10.58
+1
kolerik, zdaj ko že nekaj časa razmišljam o tvojem komentarju, moram priznati, da me je začelo močno skrbeti.......:-D
Kollerik
24. 01. 2018 12.13
+1
MaunelNeuer
24. 01. 2018 16.36
-4
apodgra, Ney je vsaj dokazal da ne rabi barce da zadeva
nikajzadodat
24. 01. 2018 18.17
+5
Rabi pa 2. Evropsko ligo, kar francoska je... ;)
MaunelNeuer
29. 01. 2018 12.10
po čem to sklepaš? zadeval bo kjerkoli, kar je že dokazal