Nogomet

Legendarni Cantona: Mourinho lahko prinese Unitedu lovorike, a ne igre, ki bi jo navijači vzljubili

Manchester, 25. 05. 2016 11.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji član Manchester United Eric Cantona ne verjame, da je Jose Mourinho prava izbira za moštvo iz Old Trafforda. Legendarni Francoz se je med vrsticami kar sam ponudil za trenersko mesto pri rdečih vragih.

Jose Mourinho je pred vrati Manchester Uniteda.
Jose Mourinho je pred vrati Manchester Uniteda. FOTO: AP
Vodstvo Manchester Uniteda je v torek sporočijo, da se je leto pred iztekom njegove pogodbe razšlo s trenerjem Louisom van Gaalom. To je še podkrepilo namigovanja, da bo na vročo klop rdečih vragov sedel Jose Mourinho. A karizmatični Portugalec po mnenju Erica Cantonaja ni najboljša izbira. "Rad imam Joseja Mourinha, a slog nogometa, ki ga goji, mislim, da ni primeren za Manchester United. Všeč mi je njegova osebnost, strast do igre, njegov humor. Je zelo inteligenten, vseskozi od svojih igralcev zahteva, da dajo vse od sebe. Seveda tudi osvaja lovorike. A njegov slog nogomet ni takšen, da bi ga navijači Manchester Uniteda lahko vzljubili, tudi če bo prinašal zmage. Seveda lahko zmaguje z Manchester Unitedom. A navijači kljub temu pričakujejo dober nogomet? Mislim, da ne," je v svojem slogu brez dlake na jeziku za The Guardian svoje mnenje o Mourinhu podal Cantona.

Nekdanji izjemni napadalec je prepričan, da bi bil za United veliko boljša izbira strokovnjak, ki se seli na drugo stran Manchestra … "Morali bi izbrati Pepa Guardiolo. On je duhovni sin Johana Cruyffa. Rad bi videl Guardiolo pri Unitedu. Je edini, ki bi lahko spremenil to moštvo. Sicer je v Manchestru, a v napačnem moštvu," pravi Cantona, ki trenutno uživa v življenju, a bi z veseljem sedel na klop Manchester Uniteda. Še več. Prepričan je, da bi bil boljša izbira od Mourinha: "Počnem veliko stvari, sem zelo srečen. Če bi me vprašali, ali želim postati menedžer Manchester Uniteda, bi ponudbo seveda sprejel. Guardiola je v Manchester Cityu, jaz pa lahko Unitedu prinesem trofeje s čudovitim nogometom."

Eric Cantona je prepričan, da bi bil primernejša izbira za Manchester United od Joseja Mourinha.
Eric Cantona je prepričan, da bi bil primernejša izbira za Manchester United od Joseja Mourinha. FOTO: AP

Ko ga je novinar vprašal, ali je resen, je Francoz, ki je prav na dan, ko je United odpustil Van Gaala dopolnil 50 let, odgovoril tako, kot zna le on: "Seveda sem resen. To je skoraj tako, kot bi bil v pubu ali kakšnem klubu. Ko rečeš, da te ne zanimajo, si te vse punce želijo. Morda, če rečem, da me (mesto trenerja pri Unitedu, op. a.) ne zanima, mi bodo službo ponudili. Če bi mi službo ponudili, bi seveda zelo trdo garal."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
25. 05. 2016 14.19
+5
bo kar držalo kar je rekel ....
PošteniSlovenec
25. 05. 2016 13.58
-6
Mourinhu lahko prinese Unitedu lovorike, a ne igre, ki bi jo navijači vzljubili. Za navdušenje navijačev bo moral Manchester United globoko seči v blagajno in pripeljati klasnega trenerja tipa Rudolfo Vanoli ali darko Milanič.
Uporabnik981904
25. 05. 2016 13.11
+6
Ko rečeš, da te ne zanimajo, si te vse punce želijo. HAHA filozofi in teoretiki so mu mala malica. Spotoma in z levo roko. Lepota je v preprostih stvareh. Tudi pri nogometu
georgebest7
25. 05. 2016 12.14
+6
OOOOO AAHHHH CANTONA
GeorgeBest1968
25. 05. 2016 11.56
+12