Nogomet

Legendi rdečih vragov kritizirata okrepitve v zadnjih letih, Giggs pravi: Svetoval sem Mbappeja in Jesusa, toda ...

Manchester, 22. 12. 2017 12.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nepozabni član Manchester Uniteda Ryan Giggs se je skupaj z nekdanjim soigralcem Garyjem Nevillom lotil neuspešne klubske politike zadnjih sezon, po zaslugi katere so United zapustili številni obetavni nogometaši, ki so jih po mnenju Giggsa in Nevilla oslabili moštvo Joseja Mourinha.

Ryan Giggs, ki je dolga leta navduševal v dresu Manchester Uniteda, nato pa bil pomočnik trenerjema Davidu Moyesu in Louisu van Gaalu, je razkril, da je nekdanjim delodajalcem večkrat svetoval nakup Kyliana Mbappeja in Gabriela Jesusa. A Valižanove želje niso bile uslišane, Mbappe se je po tem, ko je zablestel pri AS Monacu, odmevno preselil v Paris Saint-Germain in z 19 leti niza navdušujoče predstave, medtem ko Jesus "v soseščini" ostaja nepremagan v tej sezoni kot član Manchester Cityja. Giggs je v času, ko je moštvo Uniteda vodil Van Gaal, večkrat spremljal predstave Jesusa in Mbappeja, a se je prvi kot član Palmeirasa kasneje odločil prestopiti k sinje modrim, Mbappe pa je ostal v domovini.

Tudi okrepitve v času Joseja Mourinha (na fotografiji) še niso najbolj prepričale.
Tudi okrepitve v času Joseja Mourinha (na fotografiji) še niso najbolj prepričale. FOTO: AP

"Gledal sem tekmo Gabriela Jesusa pred tremi leti. Eno leto sem gledal Mbappeja. Spremljal sem ju z oglednikom in ni bilo dvoma. Bilo je kot: 'Vzemite ju!' Cena bi znašala pet milijonov funtov (5,65 milijona evrov, op. a.) ali nekaj takega," se je v pogovoru za The Times spomnil Giggs. "Vzemite ju, posodite ju nazaj. V tem primeru bi rekrutiranje igralcev lahko bilo boljše." 

Rdeči vragi so za 22 nogometašev vse od odhoda Sira Alexa Fergusona leta 2013 zapravili že več kot 677 milijonov evrov, osvojili pa niso niti enega državnega naslova. Po tem, ko je nedeljsko ligaško tekmo z West Bromwich Albionom Mourinho odigral s sedmimi igralci, ki so bili člani kluba še pod Fergusonom, se je s kritikami na račun klubske politike prodajanja oziroma kupovanja igralcev oglasil tudi Gary Neville, medtem ko Giggs opozarja, da Van Gaal ne bi smel prodati napadalca Dannyja Welbecka in branilcev Jonnyja Evansa ter Rafaela da Silve. Evansa po selitvi k West Bromwich Albionu zdaj povezujejo z več kot 33 milijonov evrov vredno selitvijo k mestnemu tekmecu Man. Cityju, Welbeck ob številnih težavah s poškodbami vse od svoje selitve leta 2014 ni stalni član prve postave Arsenala, Rafael pa je leto po Welbecku zapustil vrage in okrepil Lyon.

Dve legendi, ena fotografija: Giggs (desno) in Ronaldinho med obiskom Pakistana.
Dve legendi, ena fotografija: Giggs (desno) in Ronaldinho med obiskom Pakistana. FOTO: AP

"Težko je bilo, ker je imel Louis svoje lastne ideje, to pa si moral spoštovati. Toda, da, nekajkrat sva se sporekla. Razumel je, ker sem igral s temi fanti, a enostavno niso bili primerni zanj," je dodal Giggs. "Nekateri, kot denimo Welbeck, so si želeli rednejšega igranja, Jonny pa je imel v tistem času kar nekaj poškodb, zato si to lahko razumel, toda ... Ne gre za to, da zdaj gledamo nazaj, a politika pridobivanja igralcev bi lahko bilo boljše."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.