Nogomet

Bayern s hat-trickom Kana razbil Borussio, Leipzig znova izgubil

Mainz, 04. 11. 2023 20.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogmetaši Bayerna iz Münchna so v 10. krogu nemškega prvenstva v gosteh premagali Borussio Dortmund s 4:0 in se vodilnemu Bayerju iz Leverkusna, ki je s 3:2 ugnal Hoffenheim, znova približali na dve točki. Slovenska nogometaša Benjamin Šeško in Kevin Kampl pa sta z Leipzigom pri Mainzu izgubila z 0:2.

Težko pričakovani prvi ligaški "der klassiker" v sezoni je pripadel Bavarcem, ki so unovčili sijajen začetek dvoboja in odlično formo zvezdniškega napadalca Harryja Kana.

Že po štirih minutah so gosti povedli po golu z glavo Dayota Upamecana po podaji s kota. Pet minut kasneje so gosti izpeljali bliskovit protinapad, po katerem je zlahka pred vrati zaključil Harry Kane. Obakrat je podal Leroy Sane.

Obe ekipi sta imeli sicer še nekaj lepih priložnosti, a sta mreži do polčasa mirovali, v drugem pa je Bayern piko na i postavil v 72. in 93. minuti, ko je bil še dvakrat za "hat-trick" natančen Kane.

Harry Kane
Harry Kane FOTO: AP

Angleški napadalec je tako že pri 15 golih v sezoni, ob tem ima še pet podaj. S tem je na lestvici strelcev prehitel trenutno poškodovanega napadalca Stuttgarta Serhouja Guirassyja (14).

Statistika tekme Borussia Dortmund - Bayern München
Statistika tekme Borussia Dortmund - Bayern München FOTO: Sofascore.com

Statistika tekme Borussia Dortmund - Bayern München

Bayer z novo zmago trdno na vrhu

Lekarnarji iz Leverkusna so na tekmi v Hoffenheimu po golih Floriana Wirtza (9. minuta) in Alexa Grimalda (45.) že vodili z 2:0, a so domači v prvi tretjini drugega polčasa izenačili. Zadela sta Anton Stach (56.) in Wout Weghorst (58.). Za končnih 3:2 je v 70. minuti še drugič na tekmi zadel zadel Alejandro Grimaldo.

Na lestvici ima Bayer Leverkusen po desetih tekmah 28 točk, dve manj je zbral Bayern. Stuttgart (tekma manj) in Dortmund, ki je doživel prvi ligaški poraz to sezono, sta pri 21, eno manj pa ima Leipzig.

Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen FOTO: AP

Leipzig po izpadu v pokalu poražen v Mainzu

Medtem ko nogometaše Stuttgarta v nedeljo čaka obračun proti Heidenheimu, je Leipzig zapravil možnost, da bi se točkovno izenačil z Bayernom in ostal na petem mestu. Za Mainz je prvi gol dosegel Lee Jae-Sung v 76. minuti, štiri minute kasneje pa je za končnih 2:0 po pregledu posnetkov v sobi za Var zadel še Leandro Barreiro.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl je odigral 81 minut za Leipzig, zdajšnji reprezentančni napadalec Benjamin Šeško pa je v igro vstopil v 67. minuti, a si ni pripravil izrazite priložnosti za zadetek.

Xavi Simons
Xavi Simons FOTO: AP

Borussia Mönchengladbach je v gosteh pri Freiburgu že vodila s 3:1, a se je morala po enajstmetrovki globoko v sodnikovem dodatku drugega polčasa zadovoljiti z remijem 3:3. Köln in Augsburg sta se razšla brez zmagovalca (1:1).

Na edini preostali popoldanski tekmi je Eintracht Frankfurt nadaljeval dobre predstave in v gosteh ugnal Union Berlin s 3:0. Berlinčani, to sezono udeleženci skupinskega dela lige prvakov, so trenutno s šestimi točkami v coni izpada na 16. mestu tik pred Mainzem in Kölnom, ki je zadnji. Že v petek je Bochum v gosteh premagal Darmstadt z 2:1, v nedeljo pa bo še obračun Wolfsburga in Werderja iz Bremna.

Izidi 10. kroga nemške Bundeslige:

- petek, 3. november:

Darmstadt - Bochum                         1:2 (1:1)

- sobota, 4. november:

Köln - Augsburg                            1:1 (1:1)

Freiburg - Borussia Mönchengladbach        3:3 (1:3)

Hoffenheim - Bayer Leverkusen              2:3 (0:2)

Mainz - Leipzig                            2:0 (0:0)

(Kevin Kampl je odigral 81 minut za Leipzig)

(Benjamin Šeško je v igro vstopil v 67. minuti za Leipzig)

Union Berlin - Eintracht Frankfurt         0:3 (0:2)

Borussia Dortmund - Bayern München         0:4 (0:2)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
05. 11. 2023 08.39
Čeprav sem navijač Bayerna, škoda po eni strani da so zmagali. Ker tako si je Tuchel podaljšal sedenje na klopi. Ob porazu verjetno ne bi imeli več izgovorov za njegov odhod. Tako pa.... Res škoda. Ker ni kaliber za Bayern.
James Bond in tovariš Tito
04. 11. 2023 21.39
+1
...ČUDEŽEN DEČEK...BOMO MORALI ŠE POČAKAT...