Nogomet

Lewandowski postaja Bayernov Ramos: Poljak v šesti minuti podaljška zadel za točko v Berlinu

Berlin, Dortmund, 18. 02. 2017 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Robert Lewandowski je, še zdaleč ne prvič v tej sezoni, z golom v enem zadnjih napadov rešil Bayern pred porazom v domačem prvenstvu in mu tokrat na derbiju s Hertho prinesel remi (1:1). Nov zdrs rdečih je izkoristila Borussia Dortmund, ki je kljub kazensko zaprti navijaški tribuni visoko ugnala Wolfsburg (3:0).

Lewandowski je po izvrstni predstavi proti Arsenalu, prispeval je gol in podajo, vnovič zablestel.
Lewandowski je po izvrstni predstavi proti Arsenalu, prispeval je gol in podajo, vnovič zablestel. FOTO: AP

Bayern je po navdušujoči predstavi v Ligi prvakov, kjer je bil v osmini finala na domači Allianz Areni s kar 5:1 boljši od Arsenala, veliko težje prišel do pozitivnega rezultata v 1. Bundesligi. Vodilno ekipo nemškega državnega prvenstva je šele v zadnjih sekundah rešil napadalec Robert Lewandowski, ki se je v tej sezoni že specializiral za podobne podvige. Hertha je dolgo časa vodila po zadetku bosansko-hercegovskega reprezentanta Vedada Ibiševića, ki je v 21. minuti v mrežo Manuela Neuerja preusmeril predložek Marvina Plattenhardta s prostega strela. Bavarci so v nadaljevanju stopili na plin in zasluženo izenačili, ko je že po izteku sodnikovega podaljška v 96. minuti uspel zadeti Lewandowski in užalostil navijače v prestolnici. Prosti strel z roba kazenskega prostora je izvajal Thiago Alcantara, a presenetil vse s podajo po tleh do osamljenega Arjena Robbna. Nizozemčev strel so Berlinčani na črti gola še uspeli blokirati, ne pa tudi Poljakovega, ki se je najbolje znašel v gneči.

Kljub vsemu bi Bayern lahko izgubil nekaj prednosti na vrhu lestvice, če bo RB Leipzigu v nedeljo uspelo premagati Borussio Mönchengladbach, njena soimenjakinja Borussia Dortmund pa je v soboto že izkoristila remi rdečih. Dortmund je zaostanek za največjimi rivali znižal na 13 točk z zmago nad Wolfsburgom (3:0), ki je minila v znamenju zaprte tribune stadiona Signal Iduna Park, kjer so ponavadi zbrani najbolj goreči navijači BVB. Te je Nemška nogometna zveza (DFB) po incidentih na nedavnem derbiju z drugouvrščenim Leipzigom kaznovala s prepovedjo vstopa na največjo tribuno s stojišči v Nemčiji, a se to črno-rumenim ni poznalo. Po avtogolu Jeffreyja Brume sredi prvega polčasa je Lukasz Piszczek kmalu po začetku nadaljevanja podvojil vodstvo BVB, volkove pa je pokončal Ousmane Dembele še pred začetkom 60. minute.

Izidi 21. kroga:

Borussia Dortmund ‒ Wolfsburg 3:0 (1:0)
Bruma 20./ag., Piszczek 48., Dembele 59.

Hertha Berlin ‒ Bayern München 1:1 (1:0)
Ibišević 21.; Lewandowski 90.

Hamburger SV ‒ Freiburg 2:2
Eintracht Frankfurt ‒ Ingolstadt 0:2
Hoffenheim ‒ Darmstadt 2:0
Mainz 05 ‒ Werder Bremen 0:2

Augsburg ‒ Bayer Leverkusen 1:3 (0:2)
Kohr 60.; Bellarabi 23., Hernandez 40., 65.
Kevin Kampl (Leverkusen) je odigral vso tekmo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
19. 02. 2017 20.21
-3
to sem že nekje videl...špilajmo dok ni gola...hehe
PIERREBRICE
18. 02. 2017 21.41
+8
Kako že gre tisti rek? Sreča spremlja ..... Ha,ha,ha! Mia san mia
rossonero.acm
19. 02. 2017 12.01
-5
Sej mi je vseen..ampak sodniška kraja..verjetn bi trajal dokler ne bo zadel..ajd