Liga Evropa

Mourinho za remi ni oprostil niti Ibrahimoviću: 'Ljudje, ki bi morali ubiti tekmo, je niso ...'

Bruselj, 14. 04. 2017 08.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ko je Jose Mourinho zares jezen, srdu trenerja Manchester Uniteda ne uide niti nedotakljivi Zlatan Ibrahimović. Ta se na eni redkih tekem v tej sezoni v četrtek ni izkazal in Unitedu je uspelo le remizirati na tekmi četrtfinala Lige Evropa z Anderlechtom (1:1), portugalski trener rdečih vragov pa ni skoparil s kritikami na račun svojih napadalcev.

Jose Mourinho je za četrtkov remi Manchester Uniteda okrivil neučinkovit napad rdečih vragov, ki je Anderlechtu dovolil priti do relativno ugodnega rezultata pred povratno tekmo četrtfinala na Old Traffordu. Portugalski strateg je spet govoril o "ubijalskem instinktu", ki ga po njegovih ocenah nima praktično nihče v trenutnem moštvu, razen seveda prvega strelca Zlatana Ibrahimovića, a Šveda tokat ni bilo med strelci v Bruslju, kjer so gostje povedli z golom Armenca Henrika Mkhitarjana v prvem polčasu, nato pa je v zaključku dvoboja Leander Dendoncker presenetil najtrofejnejšo angleško ekipo za remi. Ta strel je bil edini, ki ga je Anderlecht zmogel usmeriti v okvir Unitedovih vrat, zato je bil Mourinho toliko bolj nezadovoljen z razpletom in s kritikami, predvsem na račun napadalcev ni skoparil. "Moramo 'ubiti' tekme," je takoj po tekmi nekdanji trener Porta, Chelseaja, Internazionaleja in Real Madrida dejal za BT Sport.

"Imeli smo priložnosti, nadzor (nad igro), a ... Ne dosegamo golov ... Tvegamo. Veliko prostora je bilo, da bi 'ubili' dobre priložnosti. Veliko priložnosti, ki jih nismo dobili zaradi slabega dotika, površnega dotika, 'frcanja', slabe odločitve v zadnji tretjini igrišča. To je bila ekipa z dobro organiziranostjo zadaj, a ena napaka in bili smo kaznovani. V moji slabi angleščini ne morem najti boljše besede (kot je površno, op. a.). Igrati moraš resneje. Če daš skupaj predstave dveh ali treh naših napadalno usmerjenih igralcev, iz njih ne bi mogel iztisniti veliko soka. (Marcus) Rashford, (Jesse) Lingard, (Zlatan) Ibrahimović, (Anthony) Martial. Vsi so bili zelo podobni. A ljudje zadaj so bili zelo čvrsti, zelo zbrani. Branilci so opravili resno delo, a ljudje, ki bi morali 'ubiti' tekmo, je niso. Tekmo na Old Traffordu začenjamo v prednosti, a imeli smo vse pogoje, da tekmo 'ubijemo'."

Belgijci so se veselili odmevnega izida po zaslugi poznega gola Dendonckerja.
Belgijci so se veselili odmevnega izida po zaslugi poznega gola Dendonckerja. FOTO: AP

To je bil že 14. remi za rdeče vrage v sezoni, Mourinho je precej nezadovoljno nadaljeval, da bi lahko tudi njegovi branilci zlili kaj žolča nad neučinkovite strelce. "Rezultat je pozitiven," je nadaljeval na novinarski konferenci. "Igrati doma s prednostjo, začeti tekmo s prednostjo, pomeni, da je rezultat dober v vsakem primeru. A mislim, da bi moral biti veliko boljši in lahko krivimo le sami sebe, saj nas je čakala lahka tekma v drugem polčasu, mi pa v napadu nismo igrali s tistim instinktom. Prevečkrat smo lahko izgubili žogo, ustavili smo naše protinapade zaradi površnih dotikov, površnih odločitev. Nato pa smo jim ponudili priložnost, da pridejo do nekaj protinapadov in na srečo so bili naši branilci še zelo osredotočeni na tekmo in razrešili vse te težave. A če bi bil jaz branilec Manchester Uniteda, bi bil zelo jezen nad napadalci, ker morajo 'ubiti' tekmo, a je niso." Na vprašanje, kaj lahko stori glede slabih zaključkov svojega moštva, je bil Mourinho kratek. "Dobro vprašanje, težek odgovor," je bil odrezav Portugalec, ki je nedavno dejal, da ne razume, zakaj je klub, ko ga je vodil še Nizozemec Louis van Gaal, prodal napadalca Javierja Hernandeza "Chicharita". Mehičan bi v letošnji sezoni zabil vsaj 20 golov, je odmevno pred časom dejal Mourinho, in z njegovo oceno tekme se je strinjal tudi vezist Michael Carrick.

"Frustrirajoče je, a tako zelo smo nadzirali igro v prvem polčasu, nato pa postali površni," je za BT Sport povedal nekdanji angleški reprezentant. "Moramo 'ubiti' ekipe in nadzirali smo tekmo, tega pa vseeno nismo storili. To te frustrira, a tega nismo storili, tekmo bi morali zanesljivo dobiti. Pravzaprav sem popolnoma razočaran. Morali bi biti bolj neusmiljeni in končati reči, tako preprosto je to. Preveč udobno je to. Na trenutke je bilo skorajda prelahko in postali smo površni ter izgubljali posest. To je eden od rezultatov, po katerih je nevarno. Ko gledamo rezultat, to, jasno, ni konec sveta za nas, še vedno smo v dobrem položaju pred povratnim dvobojem, a frustrirajoče je in boljši smo od tega. Ostajamo pozitivni in gledamo naprej proti naslednji tekmi, če pa bomo igrali dobro, bomo napredovali. Dominirali smo. Bilo je veliko dobrih reči. Ni lahko priti v goste na evropskih tekmah in prevladovati na tekmah."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
14. 04. 2017 18.12
+1
Končno se je Joža spravil delat, jezi se na njih, oderi jih in tako naprej, naj se spravijo k sebi.
ggargamell
14. 04. 2017 13.09
+6
ibrahimović rabi soigralce ki bi razmišljali na igrišču kot on potem bi bilo vse veliko lažje tako pa ima same bumbarje ukol in težko kaj pametnega odigra s kom
Prodanekure
14. 04. 2017 11.13
+3
A s tem jim dviguje moralo v ekipi?
slovenc59
14. 04. 2017 11.03
+1
Zgleda, da mourinjo ne ve , da je nogomet kolektivna igra in da en sam igralec ne more doti narest, če drugi stojijo in opazujejo, če bo mogoče padel gol z neba....
sodelujem
14. 04. 2017 10.47
Ja, zmeraj ne gre na silo....
Ka pa mislis
14. 04. 2017 10.18
-3
Se en dokaz kk mocna je ang liga
drimtim
14. 04. 2017 10.21
-10
španska je daleč najmočnejša in igraje opravi z angleškimi klubi
Chelsea1991
14. 04. 2017 11.34
+11
Chelsea1991
14. 04. 2017 11.34
+7
atleti (vrednost ekipe 500+mil) - leicester (vrednost ekipe manj kot 100mil€) 1:0 s podarjenim penalom ROFL
Chelsea1991
14. 04. 2017 11.44
+3
united bo izločil doma gladko belgijskega prvaka medtem ko bo supermočni klub iz supermočne lige izpadel na gosotvanju od Genka ki je v belgijski ligi šele 8. hahaha
HouseBeatz
14. 04. 2017 12.50
+1
Pep guardiola je odličen dokaz, koliko je Angleška liga fizično in psihično zahtevnejša kot vse ostale lige.
SAF1
14. 04. 2017 18.10
+2
Bayern 8 : Barca 3 Jap res je namočnejša LMAO xD
dajno
14. 04. 2017 10.16
+0
Od zmagovalcev do Luzerjev