Liga Evropa

Angleški mediji spet udarili, tik pred tekmo Manchester Uniteda o Oblaku kot nasledniku De Gee

Vigo, Manchester, 04. 05. 2017 17.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Manchester United se bo nocoj (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.55) na prvi tekmi polfinala Lige Evropa udaril s Celto iz Viga. Priprave na dvoboj rdečih vragov s sinje modrimi so zaznamovale poškodbe, zdaj pa tudi prihodnost prvega vratarja Davida de Gee, ki bi ga lahko na Old Traffordu nasledil nihče drug kot Jan Oblak.

De Gea je prav tako nekdanji član Atletica, ki ga je zapustil leta 2011.
De Gea je prav tako nekdanji član Atletica, ki ga je zapustil leta 2011. FOTO: AP
V Madridu bi lahko United "lovil" tudi napadalca, ki bo moral v novi sezoni nadomestiti izpad zadetkov zaradi odsotnosti težje poškodovanega Zlatana Ibrahimovića. Mourinho pogleduje v vrste svojega nekdanjega kluba Real Madrida, kjer si novega delodajalca zaradi pomanjkanja minut na zelenici išče Alvaro Morata. Španec se je na veliko sceno v taboru Reala uspel prebiti ravno v času, ko je bil trener članov Mourinho.

Jose Mourinho se je po poročanju dnevnika The Independent že pogovarjal s svojim prvim vratarjem pri Manchester Unitedu Davidom de Geo, ki ga poleti ne želi izgubiti, če bo za Špancem spet začel pogledovati Real Madrid. Ima pa United pripravljene rešitve v primeru, da biDe Gea res zapustil sever Anglije, čemur je bil izjemno blizu že pred dvema sezonama, a je takrat njegovo selitev k Realu ustavila administrativna napaka. Angleški mediji so za naslednika De Gee že večkrat izpostavili tudi Ljubljančana Samirja Handanovića, toda čuvaj mreže milanskega Internazionaleja je zdaj že preteklost, piše The Independent, ki se je osredotočil na številko ena slovenske reprezentance in Atletico Madrida Jana Oblaka. "Manchester United zdaj cilja na Atleticovega Jana Oblaka, ki bi postal njihov novi vratar, če bi se David de Gea na koncu poleti pridružil Real Madridu," je poročal otoški dnevnik, kjer omenjajo, da je United poleg Handanovića pogledoval tudi k Interjevemu mestnemu rivalu Milanu, kjer navdušuje 18-letni Gianluigi Donnarumma, a je šest let starejši Škofjeločan trenutno v prednosti pred italijanskim biserom.

"Joe Hart se prav tako ogreva za prestop, a naj ga Unitedovo vodstvo ne bi imelo za resno možnost, ki ostaja malo verjetna, razen v primeru, da Unitedu ne bi uspelo kupiti Slovenca," nadaljujejo angleški kolegi. "Oblak ima odkupno klavzulo 100 milijonov evrov, razvil pa se je v enega najbolj spoštovanih vratarjev v Evropi, potem ko je zamenjal Thibauta Courtoisa pri Atleticu leta 2014," dodajajo. Na Old Trafford bi se lahko poleti preselil tudi Oblakov soigralec, francoski napadalec Antoine Griezmann, poškodovanega Zlatana Ibrahimovića pa naj bi pomagal naslediti Torinov italijanski strelec Andrea Belotti, skupno bi omenjena prestopa rdeče vrage stala 200 milijonov evrov. Omenja se tudi Urugvajec Jose Maria Gimenez, še en član Atletica, ki naj bi bil Mourinhu zelo všeč zaradi bojevitega sloga igre v obrambi. Glede tega, kakšno vrednost bi lahko dosegel Oblakov prestop, dvomov ni: Atletico slovenskega reprezentanta ne bo izpustil za manj kot rekordni znesek, ko gre za prestope vratarjev v zgodovini nogometa. Gre za več kot 50 milijonov evrov, rekord še vedno drži italijanska legenda Juventusa Gianluigi Buffon.

Celta Vigo : Manchester United
Celta Vigo : Manchester United FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
04. 05. 2017 18.51
+2
Romero je dobra izbira zaenkrat, kaj se pa tiče prihodnosti pa bomo videli.
LocoBlanco
04. 05. 2017 18.44
-1
Zadnja novica, kar se tiče zamenjave De Gea-e je mladi golman Milana, Donnarumma! No še ena novica kar se tiče AtlM. je pa ta, da se je Griezman strinjal z ponujeno plačo, ki naj bi jo prejemal v ManUTD. in ta je 280k funtov na teden! Da takole 'razočaraš' klub s katerim še vedno igraš polfinale CL-a, pa je res zahrbtna poteza mladega francoza! Ko bi vsaj počakal da se CL konča in potem mislil na svojo prihodnost! To mislim, da je tudi vplivalo na njegovo predstavo v torek na SB...
SAF1
04. 05. 2017 18.52
+2
Kaj pa če so to vse samo bučke in od tega ni nič res? :)
LocoBlanco
04. 05. 2017 19.24
+1
Griezman bo odšel v ManUtd. to ni več nobena skrivnost! Kar se tiče pa De Gea-e pa je tudi on na izhodnih vratih. Tudi tu ni skrivnosti, da bi De Gea rad zaigral za RM in ManUtd. bo nujno potreboval vrhunskega golmana in tu lahko pride do prihoda Oblaka, Donnarumme. Mourinho je dolgoročna naložba ManUtd. in tudi sam je že večkrat povedal, da je njegova želja vrniti klub na stara pota slave in to mu bo uspelo samo, če bo vlagal v mlade igralce, ki bodo ostali na dolgi rok!
encylolek10
05. 05. 2017 19.39
to pa je seveda tu še pogba. predtsavljajte si pogba rooney lingard martial miki-mata potem pa napad rashford grizman beloti pa še ibra če beloti in grizi prideta bi tudi ibra zagotovo ostal še eno sezono saj ob griziju ali belotiji bi UTD potreboval skok in pa dolge krake ki se v zrak iztegnejo do 2,5m ;) ce veste kaj mislim seveda hehe
SAF1
06. 05. 2017 11.38
Mislim da je z Ibro konec, Igralec kot je Griezman pa res ne bo sedel na klopci, ker dedi hoče igrat. Če bi Rashford in Martial dobila več priložnosti, zdaj bi bila tole zelo uigrana in nevarna dvojica. Tko pa Rashford je bil na levi Ibra v napadu ali pa Rashford in Martial nista niti igrala kako treba in tako igralci gnijejo na klopci, medtem pa Ibra z 105-imi leti igra :/ hmmm človek se malo zamisli.