Liga Evropa

Madridski rdeče-beli slavijo, Oblak se je izmikal baklam in vprašanjem o prihodnosti pri Atleticu

Lyon, Madrid, 17. 05. 2018 07.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
62

Medtem, ko navijači madridskega Atletica po zmagi v finalu Lige Evropa proslavljajo novo evropsko lovoriko, so se v taboru rdeče-belih že lotili veliko bolj perečih vprašanj. Usodi junakov finala Antoina Griezmanna in Jana Oblaka sta nejasni, tako francoski napadalec kot vratar, ki je na zelenici stadiona Parc OL proslavljal ovit v slovensko zastavo, sta ostala skrivnostna.

Več videovsebin
  • Slavje Jana Oblaka in soigralcev po zmagi v finalu Lige Evropa
    05:34
    Slavje Jana Oblaka in soigralcev po zmagi v finalu Lige Evropa
  • Navijači Atletica so finale spremljali tudi na domačem stadionu
    01:57
    Navijači Atletica so finale spremljali tudi na domačem stadionu
  • Finale Lige Evropa: Gabi za končni rezultat 3:0
    01:33
    Finale Lige Evropa: Gabi za končni rezultat 3:0
  • Finale Lige Evropa: zadetek Griezmanna za dvojno vodstvo Madridčanov 2:0
    01:27
    Finale Lige Evropa: zadetek Griezmanna za dvojno vodstvo Madridčanov 2:0
  • Finale Lige Evropa: zadetek Griezmanna za vodstvo Atletica z 1:0
    01:10
    Finale Lige Evropa: zadetek Griezmanna za vodstvo Atletica z 1:0
  • Iz 24UR: Jan Oblak na vrhu Evrope
    02:24
    Iz 24UR: Jan Oblak na vrhu Evrope
  • Iz 24UR: Jan Oblak z laskavo evropsko lovoriko
    02:18
    Iz 24UR: Jan Oblak z laskavo evropsko lovoriko

Za Jana Oblaka je šlo v tretje rado, ko gre za finalne tekme najelitnejših evropskih tekmovanj. Po tem, ko je z Benfico v Torinu izgubil finale Lige Evropa, nato pa z madridskim Atleticom v bližnjem Milanu še finale Lige prvakov, je imel Oblak z rdeče-belimi tokrat v Lyonu več sreče v tekmovanju, ki jim je zgodovinsko veliko bolj naklonjeno.

Oblak (v zelenem dresu) slavi s soigralci.
Oblak (v zelenem dresu) slavi s soigralci. FOTO: AP

Trener Diego Simeone je svoj osvajalski pohod v klubu, za katerega je nekoč nastopal tudi kot nogometaš, začel namreč ravno v Ligi Evropa, ki jo je Atletico zdaj osvojil že tretjič. A že med proslavljanjem sredinega uspeha so se začela porajati stara vprašanja: lahko Atletico pred finalom Lige prvakov, ki ga bo naslednje leto gostil njihov stadion Wanda Metropolitano, zadrži Oblaka in z dvema goloma junaka finala Antoina Griezmanna?

Razmišljam samo o nedelji
"Ljudje podajajo mnenja in govorijo reči. Jaz imam tukaj pogodbo (do leta 2021, op. a.) in ne vem, kaj se bo zgodilo v prihodnje. Ni odvisno od mene," je bil tudi v sredo skrivnosten Oblak, ki je naslov proslavljal s slovensko zastavo. "V tem trenutku sem tukaj in ne razmišljam o drugih rečeh kot o nedelji, ko potrebujemo točko, da bi si zagotovili drugo mesto. To je pomemben trenutek. Po dolgem času smo osvojili naslov in veseli smo, ker smo si naslov zaslužili. Bakle? Ja, res si nisem želel, da bi kakšno dobil v glavo ..."

Posebej toplo je predsednik Uefe Aleksander Čeferin čestital ravno rojaku Oblaku (oba na fotografiji desno).
Posebej toplo je predsednik Uefe Aleksander Čeferin čestital ravno rojaku Oblaku (oba na fotografiji desno). FOTO: AP
Trije ali štirje igralci niso bili stoodstotni. Škodovalo nam je, da smo izgubili (Dimitrija) Payeta. Atleticu nismo povzročali težav, branijo pa se izvrstno. V tej sezoni smo odigrali 61 tekem. Če bi bili telesno na višji ravni, potem bi lahko zverini, kakršna je Atletica, nudili boljši odpor. Veliko smo se naučili iz tega finala. Ponosen sem na igralce in ljudje Marseilla so lahko ponosni na svoje nogometaše. Rudi Garcia, trener Marseilla

S tem se je Oblak dotaknil vročekrvnih navijačev Marseilla, ki so med obračunom stadion zaradi številnih pirotehničnih sredstev zavili v gost dim. Za nameček so razočaranje po porazu stresli na ulicah Lyona, kjer je morala ob kaljenju javnega reda in miru (prevračanje in zažiganje smetnjakov, razbijanje izložb, ...) posredovati tudi lyonska policija.

Griezmann: Ni trenutek za govorjenje o prihodnosti
Povratek v domače kraje je bil veliko bolj prijeten za strelca dveh golov Griezmanna, ki je izkoristil svoji dve priložnosti in hitro pokopal vse upe rojakov, za katere je stiskal pesti kot otrok. Marseille je tekmo sicer začel bolje, nato pa sta vratar Steve Mandanda in vezist Andre-Frank Zambo Anguissa sredi prvega polčasa "zakuhala" prvi gol, po katerem se pristaniško moštvo skupaj s poškodbo kapetana in prvega zvezdnika Dimitrija Payeta ni več pobralo.

"Ko sem zapustil dom s 14 leti, sem to storil zato, da bi osvajal lovorike in užival v takšnih večerih. To je drugi po (španskem, op. a.) superpokalu in upam, da jih lahko osvojim še več," je takoj po tekmi za beIN SPORTS dejal Griezmann, ki so ga hitro obkolili in odpeljali prešerno razpoloženi soigralci, zato se 27-letnik ni podrobneje razgovoril o svoji prihodnosti, je pa zatrdil, da si "želi osvojiti več lovorik". Španski mediji seveda že nekaj časa poročajo, da je za njegov prestop v Barcelono vse pripravljeno.

"Zdaj ni trenutek, da bi govoril o moji prihodnosti, moram uživati po tem, ko sem osvojil trofejo in jo proslaviti z navijači. Res so bile to moje sanje, da bi z Atleticom osvojil naslov, s trenerjem in mojimi prijatelji ter soigralci," dodaja Griezmann. "Tvoja čustva do kluba so močnejša iz tekme v tekmo, iz leta v leto. Tu sem že štiri leta in danes sem užival z navijači, ljudmi iz kluba, z njimi imam trdne odnose, zato na zelenici dam vse od sebe."

Je Griezmann z dvema goloma Atleticu prinesel prvi in hkrati tudi zadnji evropski naslov?
Je Griezmann z dvema goloma Atleticu prinesel prvi in hkrati tudi zadnji evropski naslov? FOTO: AP

Simeone priznal, da mu je bilo težko
Trener Atletica Simeone ni skrival razočaranja, ker je moral finalni obračun pospremiti s tribun. Pritožba na športnem razsodišču v Lozani tik pred tekmo pričakovano ni uspela, je pa zato rdeče-bele prvič v vlogi glavnega trenerja do pomembnejše lovorike pripeljal dolgoletni Simeonejev pomočnik German Burgos.

"Počutil sem se osamljeno, žalosten sem bil, zagrenjen, a zelo dobro se razumemo z igralci in vemo, kaj si želimo," je takoj po tekmi dejal Simeone, na novinarski konferenci pa nadaljeval: "Ta sezona je bila zapletena, a ta zmaga nam pomeni več kot le naslov v Ligi Evropa. To je znak dela, vztrajanja, izgubili smo dva finala Lige prvakov, enega dve minuti pred koncem, drugega po enajstmetrovkah. Na tekmi z Arsenalom je ekipa začela osvajati to lovoriko. V življenju je izpostaviti delo in kontinuiteto, ki sta ključni, da greš naprej."

Gabi (na fotografiji) slavi po zadetku za končnih 3:0, trofejo pa je po tem, ko jo je prejel iz rok Čeferina, dvignil skupaj s Torresom.
Gabi (na fotografiji) slavi po zadetku za končnih 3:0, trofejo pa je po tem, ko jo je prejel iz rok Čeferina, dvignil skupaj s Torresom. FOTO: AP

Torres izpolnil otroške sanje
Za piko na i je trofejo skupaj s strelcem zadnjega gola, kapetanom Gabijem Fernandezom, na zelenici dvignil ljubljenec navijačev Fernando Torres, ki se po koncu sezone poslavlja. Torres, Gabi in Juanfran so na stadionu z navijači (in megafonom v rokah) slavili še dolgo v noč, medtem ko so navijači Atletica že zavzeli Neptunov vodnjak v Madridu, kjer bo ta konec tedna na sporedu tudi uradna proslava velikega uspeha.

"Težko je razložiti to srečo po tolikšnem času, o tem sem sanjal od mladih nog," je po tem, ko mu je končno uspelo osvojiti naslov z domačim klubom, dejal vzhičeni Torres. "Ponosen sem, da sem lahko del te skupine, ki je spremenila življenja veliko navijačem Atletica. Prej smo morali razlagati, zakaj nosimo ta dres. Naslov posvečamo vsem ljudem, ki so prišli, posvečamo pa ga tudi tistim, ki nas čakajo v Madridu. Zdaj želim uživati na svoji zadnji tekmi za klub," je dodal nekdanji španski reprezentant, potem ko je v zadnjih minutah zamenjal Griezmanna.

"Na čustveni ravni je ta naslov zame najpomembnejši. Imel sem to srečo, da sem jih osvojil veliko, a ko o nečem sanjaš od malih nog ... To so bile moje sanje: da zmagam z mojo ekipo in dobil sem priložnost, da sem se vrnil in te sanje izpolnil. Pripadati tej skupini je veliko večje kot ta naslov. Ti ljudje so veliki delavci, zelo so skromni. Navijači bodo jutri (v četrtek, op. a.) tako ponosni, kot niso bili še nikoli."

Športna aplikacija 24ur.com vam je že na voljo.
Športna aplikacija 24ur.com vam je že na voljo. FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (62)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tellerkit
17. 05. 2018 20.34
+4
ČIST ZASLUŽENA ZMAGA....
mmickica
17. 05. 2018 14.47
+11
Čestitke! Atletico me sicer s svojo igro ne prepriča, ampak tokrat sem navijala zanje, seveda samo zaradi Jana, ki je v veliki meri zaslužen za ta naslov.
dark horse
17. 05. 2018 14.16
+14
Vsi ki ne navijamo za Real smo hejterji,vsi ki navijajo za Real pa niso hejterji. razlaga ala crispi naš dvorni norček.
Johnny_J
17. 05. 2018 14.22
+7
Po njegovih komentarjih razbereš,da mu je Barcelona uničila življenje. Vsem španskim klubom privošči naslove,le barca si ne zasluži ničesar. Ko je Španija s polovico ekipe iz Barcelone osvojila SP,so tudi bili vsi v redu. Pač zmeden,kar je prevod njegovega vzdevka in vse kar piše,piše iz lastnih izkušenj.
Johnny_J
17. 05. 2018 14.23
+7
Aja pa človek si stalno dviguje moralo s številkami ki bi se jih vsak moralen človek sramoval.
dark horse
17. 05. 2018 17.39
+3
Šteje nepomembne lovorike kot je naslov državnega prvaka
1Gift
17. 05. 2018 13.17
+12
Obli Oblak... Naš ponos... Bravo.
grozjak
17. 05. 2018 11.33
+23
So imeli pa res srečo, da so izpadli v skupinskem delu Lige prvakov. Sedaj se Madridu nasmiha dvojna krona v evropskih tekmovanjih....... To pa ni kar tako....
cripstoned
17. 05. 2018 11.38
-2
dvojna zaporedna krona je ze v madridu...pricakuje se tretja zaporedna krona reala....atletikov uspeh je pa samo dokaz da je nogomet resnicno doma v madridu...
Kollerik
17. 05. 2018 11.43
-1
...daa..... in Real Madrid dokazuje, da je tudi lopovščina doma v Madridu...
grozjak
17. 05. 2018 11.52
+2
jaz sem bil iskren in se nikakor nisem hotel prepirat.... je pa real še najmanj eno tekmo stran od 3. naslova....počakajmo,nje?
cripstoned
17. 05. 2018 12.16
+2
kollerik...hejter reala ki se ima za navijaca barce...lopovscina je doma v kataloniji....podarjeno prvenstvo iz strani madrida pa se vedno sodniki po ovinkih prisodili prvenstvo....oskodovana je bila samo proti valenciji....ekipe ki so bile oskodovane proti barci vkljucno z realom pa mislim da ni potrebno omenjati....hejteri najvecjega tega ne vidite....celoten svet pa vidi kako in kaj...chelsea, roma, superpokal in zadnji elklasiko ....glede reala in napredovanja v ligi prvakov se je pa oglasil tudi sam ceferin ki je povedal da bi real po varu pravtako napredoval ....tako da verjemi v teorije zarote ko se gre za real in ne pozabi na finale....dan ko se bodo izklopili aparati...
DaveKodryn
17. 05. 2018 12.23
-6
itak!!! Barca je tipični "levičarski" klub..pokvarjen, koruptiven..itd itd...HalaMadrid!!! ;)
jebes24ur
17. 05. 2018 12.51
+7
Hahaha ce je to kdo je to real pa ronaldno in neymar
jebes24ur
17. 05. 2018 13.41
+8
davekodryn kr poglej si malo zgodovino reala sama mafija pa neč drugega pusti barco pri meru ma real več tega za pospravt pred svojim pragom
Johnny_J
17. 05. 2018 14.03
+3
Davekodryn imaš fajn avatar sliko,poskusi se je tudi držati. Zakaj navijaš za real,če si proti fašistom? General Franco te pozdravlja in krispi tebe tudi,ubogo dete nerazpitano!
Symbolic
17. 05. 2018 10.21
+8
Čestitke! Ner avnopravna "borba", še en dokaz premočimoči španske La Lige! Komentatorju pa vprašanje: če je to bil VELIKI finale, kdaj pa bo MALI finale? (Pojasnilo: komentatorji športnih dogodkov zelo radi uporabljajo nepotrebne /saoumevne besede, da nam, gledalcem, dokažejo kakšno VELIKO DELO opravljajo...)
Symbolic
17. 05. 2018 10.35
-1
* premoči in ne premočimoči... Ja, to je pa posledica, ker so "brihtni" snovalci foruma odpravili gumb "Popravi", ki se je koristil za morebitne poprave po objavi ...
Hachi
17. 05. 2018 10.54
+7
ne bi ravno govoril letos o premoci, saj je ravno ta Atletico v skupini izpadel proti Chelseaju in Romi, ki je nato izlocila tudi Barcelono. Na sreco je Atletico lahko recemo pravi cas izpadel v ligo Evropa, kjer pa resnici na ljubo in na naso sreco, francozi niso konkurencni. razen Monaca in PSGja je ostalo precej bogo.
Kollerik
17. 05. 2018 22.32
+0
lej no....odpirač krisp se spet obremenjuje... z mojo minljivo.... malenkostjo... torej sem le stopil... mački na rep.... neprecenljivo...
janezdollar
17. 05. 2018 10.16
-12
Se vidi, da imajo močnejši klubi v španski ligi letno le nekaj težkih tekem in so posledično nogometaši veliko bolj spočiti, brez poškodb itd...zato pa je v evropskih pokalih toliko lažje...
TvojPrijatelj
17. 05. 2018 10.05
-21
Griezmann gre to poletje v Man United in to je praktično potrjeno. Kako bi ga naj Atletico Madrid potemtakem zadržal kot piše v članku???
ehjaehja
17. 05. 2018 10.07
+5
Kako gre v united če pa se tu Katalonci že tolčejo po prsih kako bo zabijal za barco?
idiu3krasne
17. 05. 2018 10.16
+1
idiu3krasne
17. 05. 2018 10.17
+4
Zakaj bi pa šel na slabše...in to v vaški klub.
Hachi
17. 05. 2018 10.56
+6
morda zato, ker ima vec v glavi, kot nekateri mislijo in se zeli izogniti presopu na spanskih tleh, saj bi se s tem zameril do konca zivljenja ravno tem navijacem, ki ga imajo danes za BOGA!
grozjak
17. 05. 2018 11.38
+8
Ja, lepo bi bilo, če bi igralci premogli nekaj zvestobe in bi , vsaj tisti boljši, ostali v klubih, kjer so odrasli, ali zasloveli....tako pa, denar in še enkrat denar..... mislim, da Griezmana ne bo pav nič motilo zaigrati za Barcelono in ne za MU, ki je po eri Fergusona burleska od kluba.
cripstoned
17. 05. 2018 09.46
-2
kollerik, johnny in ostali...komentirajte novice v letos iz strani madrida podarjeni laligi in copi del rey....novice o evropskih uspehih in finalih pa ne blatite z svojimi fausljivimi komentarji...
ehjaehja
17. 05. 2018 09.54
-6
bravo na diplomatski način si jih uničil:)
Kollerik
17. 05. 2018 11.46
-4
.... ponujamo vam realnost.... toda še vedno nekateri tabeli.... plavate... v pudingu laži & sprenevedanja....
cripstoned
17. 05. 2018 12.17
+2
plavamo ...v pudingu uspehov in rekordov.....drugace pa lepo opisujes sebe in ostale hejterje....
Symbolic
17. 05. 2018 20.42
+2
Kako pravijo takemu tandemu? Ajaaa..."Našla krpa zakrpu!"
Kollerik
17. 05. 2018 22.34
+0
tandem snova....zapirač in odpirač krisp spet delujeta kot butec in butec... :)
bohinj je zakon
17. 05. 2018 09.46
+5
Oblak je "naj" golman v europi.............toda v katero ekipo bi bilo najbolj primerno da gre?
?rni Ov?ar
17. 05. 2018 09.54
+0
er0nixx
17. 05. 2018 10.09
+2
alien8potnik
17. 05. 2018 09.36
+14
bravo! čestitke! oblak - legenda :)
aveeeeeee
17. 05. 2018 09.29
+4
najpomembenjse lovorike v nogometu :1)sp 2)lp 3)ep
cripstoned
17. 05. 2018 09.32
-4
klubska je liga prvakov....reprezentancna pa sp in tudi ep ima svoj renome....ne mores govoriti katera je najpomembnejsa ker igralci sami govorijo drugace (tako kot sem zgoraj napisal)
cripstoned
17. 05. 2018 09.26
+5
bravo oblak in bravo atletico... nogomet je doma v madridu!
idiu3krasne
17. 05. 2018 10.18
-7
cripstoned
17. 05. 2018 11.26
+1
33 naslovov v spaniji proti 25?...toliko let je barca osvajala spanske naslove pa se vedno potrebuje vsaj 20let da pride do stevilke 33...toliko o hublotovem teleskopu...
cripstoned
17. 05. 2018 11.27
+0
real pa osredotocen na la decimo ...zdaj ze 13* in kmalu 15*....barca teh stevilk v nasi dobi ne bo dohitela kaj sele da jih bo prehitela....vecni hejterji vecno najvecjega....v jok
zajebant2
17. 05. 2018 09.14
-8
Oblak in grizmann čim prej iz tega kluba da se ne pokvarita
23345
17. 05. 2018 09.27
+14
zajebant2, ZAKAJ BI SE V TEM KLUBU POKVARILA ???
zajebant2
17. 05. 2018 09.32
-5
Ker si zaslužita boljši in bolj pošteni klub
cripstoned
17. 05. 2018 09.44
-8
zajebant2? glede nato da gre griezman v barco dvomim da gre v boljsi in bolj posteni klub....vprasajte ardo kako je s tem pa tudi coutinha cigar najvecja zelja poleg reprezentancnega uspeha je liga prvakov....ce ne bi odsel v barco bi vsaj imel priloznost da jo osvoji....
Nejc Krizman
17. 05. 2018 10.00
+0
isto se lahko vprašaš npr. kaj je real z jamesom nardiu pa še z dosti njih.
Nejc Krizman
17. 05. 2018 10.01
+6
real kupuje igrauce samo za to, da jih drugi nebi imeli
idiu3krasne
17. 05. 2018 10.20
+1
Crisp-trol v madridu sts dva kluba...en je ok drugi je skropucalo mesarjev padavičarjev in praznoglavcev....
pako-san
17. 05. 2018 11.08
+3
Ta klub je v Barceloni in je fc Barcelona....tr.o.ll
KavčStrokovnjak
17. 05. 2018 11.14
+2
V Madridu je malo več prvoligaških klubov. Žal ti poznaš samo 2 katalonska in nič več od španske lige. Ne komentiraj, če nimaš pojma o čem pišeš.
cripstoned
17. 05. 2018 11.30
+0
hejteri....real je kupil isca, asensia in vasqueza za 32 milijonov....danes so vsi trije skupaj vredni preko 500milijonov....di maria, james, morata so prakticno nepotrebni....je pa namesto njih v blagajno reala prispel lep denar.....barca se lahko samo uci od reala....do takrat bodo ostali pac ropali njeno blagajno.....kdaj je barca nazadnje sploh naredila uspesen nakup? hahaahahha
Kollerik
17. 05. 2018 11.48
+0
...da....da....in Isca Zidane uspešno "uničuje".... še malo in imeli boste novega Morato...
Apa?51
17. 05. 2018 09.04
+16
Bravo Atletiko,bravo Jan
Kollerik
17. 05. 2018 09.00
+10
Francozi nimajo pojma
cripstoned
17. 05. 2018 09.27
-2
seveda da imajo...stavim da je finale lige evropa bila edina tekma ki si jo pogledal v tem tekmovanju...francozi so kvalitetna ekipa ampak atletiko je pac za 2,3 razrede boljši....
cripstoned
17. 05. 2018 09.33
-5
kollerik...roma je lepo pokazala kdo nima pojma...
Nejc Krizman
17. 05. 2018 09.59
+2
idiu3krasne
17. 05. 2018 10.21
+3
Crisp-trol....Roma je imela srečo ker je barca bila na dopustu.
Kollerik
17. 05. 2018 11.49
+2
+ to, da sodnik Barsi ni dosodil penala v zadnjih sekundah tekme...to se dogaja samo pri Realu in za Real...
dajno
17. 05. 2018 08.51
+18
Niso bili Francozi za finale