Liga Evropa

Črno-beli svet: Partizan in Balažic v Evropi povsem drugače kot doma?

Bilbao, 05. 11. 2015 06.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dvoboj vodilnih v skupini L Lige Evropa bi lahko po zmagi Athletica v Beogradu že prinesel dokončno spremembo na vrhu, kjer se je Gregor Balažic s soigralci znašel po zaslugi izvrstnega začetka Lige Evropa. Toda težave v domačem prvenstvu se kljub menjavi trenerja kar nočejo končati. Prenos na KINO in VOYO ob 21. uri.

Občasni slovenski reprezentant Balažic (levo) se je šele dobro spoznal z novim trenerjem Ljubinkom Drulovićem.
Občasni slovenski reprezentant Balažic (levo) se je šele dobro spoznal z novim trenerjem Ljubinkom Drulovićem. FOTO: Reuters

Liga Evropa je za Partizan letos edina rešilna bilka. Varovanci novega trenerja Ljubinka Drulovića tudi pod taktirko 47-letnega nekdaj izvrstnega nogometaša še niso našli poti iz krize, v katero so zapadli v domačem prvenstvu, kjer jih je v Gornjem Milanovcu pred dnevi nazadnje prvič v zgodovini ugnal še Metalac (1:0).

Drulović, nekdanji soigralec Zlatka Zahovića pri Portu in Benfici, v dobrih dveh tednih vodenja ekipe še ni prinesel nikakršnega napredka, na mitskem stadionu San Mames pa bo Gregorju Balažicu in soigralcem še težje – Partizan nikoli ni dobil evropskega obračuna na španskih tleh, kjer ni zabil še niti gola.

Raul Garcia in Beñat Etxebarria sta odločila prvo tekmo v Beogradu, kjer so se baskovski levi prvič pomerili s srbskim nasprotnikom. Tik pred obračunom v srbski prestolnici je klub zapustil trener Zoran Milinković, ki je s črno-belimi letošnji skupinski del odprl z dvema navdušujočima zmagama. Partizanovci so tako potihoma upali na prvo prezimitev v Evropi po desetih letih, toda v skupini, v kateri sta še Augsburg Tima Matavža in AZ Alkmaar, bodo še potrebovali kakšno točko.

"V Beogradu smo odigrali dobro tekmo, toda ne moremo se sprostiti. Moramo začeti na vso moč od prve minute," je domačo tekmo napovedal baskovski napadalec Sabin Merino, ki meni, da lahko rdeče-beli nadaljujejo pozitivni niz iz zadnjih obračunov: "Smo v dobrem trenutku. Zdaj igramo bolj tekoče in prihajamo v nevarne situacije pred nasprotnikovim kazenskim prostorom."

Prenos tekme  na KINO in VOYO od 21. ure dalje.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Barbarezo
05. 11. 2015 09.46
+4
ko sad bitke bije hej hej hej....ajmoooo partizan!!!
vutraš
05. 11. 2015 10.15
-3
croasan
05. 11. 2015 06.47
-9
Vamos bilbaoooooo