Liga Evropa

Ševčenkov naslednik Benjamin Verbič: Stil Dinamove igre mi odgovarja

Kijev, 25. 12. 2017 16.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Benjamin Verbič se iz Danske "službeno" seli v Ukrajino, saj je z tamkajšnjim Dinamom iz Kijeva podpisal petletno pogodbo. Celjan je za klubsko spletno stran dejal, da se veseli novega izziva in verjame, da bo klub v naslednji sezoni nastopal v Ligi prvakov. Prepričan je, da mu stil igre, ki ga goji kijevski Dinamo odgovarja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Benjamin Verbič bo član Dinama postal 1. januarja 2018, od leta 2015 pa je igral za Koebenhavn. Za danski klub je odigral 99 tekem in dosegel 22 zadetkov, zaradi dobrih iger je bil letos s strani Uefe tudi izbran v najboljšo enajsterico skupinskega dela Lige Evropa.

Glavni cilj je, da Dinamo postane ukrajinski prvak in začne Ligo prvakov v skupinskem delu v novi sezoni. Benjamin Verbič

V intervjuju na spletni strani kijevskega kluba je slovenski reprezentant dejal: "Prišel sem k velikemu moštvu, enemu najboljših v vzhodni Evropi. Komaj čakam, da se moštvo zbere in odigram prvo uradno tekmo. Spoznati moram igralce, taktične načrte moštva. Videl sem veliko tekem Dinama in lahko rečem, da mi stil igre odgovarja. Sem v dobri formi in upam, da bom v bližnji prihodnosti lahko prispeval k uspehom Dinama." O ciljih pa je dejal: "Glavni cilj je, da Dinamo postane ukrajinski prvak in začne Ligo prvakov v skupinskem delu v novi sezoni. V tej sezoni pa želim, da gremo čim dlje v Ligi Evropa."

O izkušnjah iz Lige prvakov pa je slovenski reprezentant dejal: "Moja prva tekma v Ligi prvakov je tista, ki sem si jo najbolj zapomnil, ko smo proti Portu v gosteh z igralcem manj remizirali (1:1, septembra 2016, op.p.)."

Na vprašanje, če ve, kdo je nosil številko sedem v klubu pred njim je Verbič dejal: "Vem, da je najboljši ukrajinski nogometaš Andrej Ševčenko igral s sedmico. Potrudil se bom, da ne bom osramotil te številke." Verbič se je iz Kijeva vrnil domov, 14. januarja pa bo znova odšel v Ukrajino in nato v pripravljalni tabor v španski Marbelli.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
26. 12. 2017 19.18
Bo moral pa še precej žgancov pojest, da bo ševčenku šele do kolen......z vsem dolžnim spoštovanjen do benjamina in brez do tistega i....a, ki si je izmislil naslov članka
dipe
26. 12. 2017 15.33
+2
Ševčenkov naslednik...hahahahahahahahahahahhahahahahhahihihihihi
Viejo cabron
26. 12. 2017 08.33
+3
Obilo sreče (brez poškodb) ti želim v novem klubu!
lusma00
25. 12. 2017 20.17
+1
Nej mu bo srečna številka
BobbyP
25. 12. 2017 19.43
-1
Ševčenkov naslednik? Kaj ste cigla skurjeni?