Liga Evropa

Bo Klopp prebudil Liverpool tudi v Ligi Evropa?

Liverpool, 26. 11. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kultni Anfield Road bo nocoj prizorišče obračuna v skupini B Lige Evropa med Liverpoolom in Bordeauxom. Rdeči iz mesta Beatlov si lahko z zmago krog pred koncem skupinskega dela že zagotovijo napredovanje v izločilne boje. Francozi pa za takšen podvig poleg zmage potrebujejo tudi ugoden izid na preostali tekmi skupine. Obračun si boste lahko ogledali v živo na KINO in VOYO od 21.00 dalje.

Jürgen Klopp je bil na včerajšnji novinarski konferenci dobro razpoložen.
Jürgen Klopp je bil na včerajšnji novinarski konferenci dobro razpoložen. FOTO: Reuters
Nogometaši Liverpoola bodo svojega nocojšnjega nasprotnika v Ligi Evropa, francoski Bordeaux, zagotovo pričakali polni optimizma in z odlično popotnico, potem ko so pretekli konec tedna premagali Manchester City v gosteh s kar 4:1. Novi trener redsov Jürgen Klopp je povsem preporodil moštvo od kar je na vročem stolčku zamenjal Brendana Rodgersa. Moč njegovih varovancev so v soboto občutili aktualni angleški podprvaki iz modrega dela Manchestra, ki so na svojem Etihadu prejeli pravo zaušnico. Na splošno so igre Liverpoola povsem drugače pod taktirko Kloppa, kar je tudi opazno pri navijačih, ki so vse bolj zadovoljni s svojimi varovanci. Nad delom 48-letnega Nemca je navdušen tudi strateg Bordeauxa Willy Sagnol, ki je dejal, da komaj čaka da seže karizmatičnemu Kloppu v roke.

"Za Liverpool je odlično, da so za trenerja izbrali prav njega. On je fantastičen trener in mislim da bo zelo uspešen v svojem novem klubu. Je zelo strasten trener, ki vsako tekmo spremlja na zelo čustven način, to je nekaj, kar je tudi zapisano v DNK kluba in njegovih navijačev. Zelo mi je všeč njegova nogometna filozofija in kar poizkusa doseči v nogometu. V naš šport je pripeljal veliko svežine. Komaj čakam, da mu sežem v roke na tako legendarnem stadionu kot je Anfield Road," je pred nocojšnjo tekmo dejal nekdanji francoski reprezentant in nogometaš Bayerna, Sagnol.

Willy Sagnol se veseli obračuna z Liverpoolom in njihovim nemškim strategom.
Willy Sagnol se veseli obračuna z Liverpoolom in njihovim nemškim strategom. FOTO: Reuters
Liverpool trenutno zaseda 9. mesto v angleškem državnem prvenstvu in za vodilnim Leicester Ciyjem zaostaja 8 točk. V skupinskem delu Lige Evropa so v letošnji sezoni v prvih 4-ih krogih zbrali šest točk in so na drugem mestu, dve točki za presenetljivo vodilnim švicarskim Sionom. Največja težava redsov na evropskih tekmah v letošnji sezoni je učinkovitost, saj so na štirih tekmah zabili prav toliko zadetkov. To je občutno premalo, glede na to, da so doslej 84-krat sprožili proti vratom nasprotnikov. Od tega je šlo 28 poskusov v okvir vrat, 32 mimo, 24-krat pa so jim tekmeci strel blokiral. Ne pesti jih zgolj neučinkovitost pred nasprotnikovim golom, ampak tudi sposobnost zmagovanja, saj so zabeležili tri remije in zgolj eno zmago, ta je bila dosežena v prejšnjem krogu na gostovanju v Kazanu pri Rubini (1:0). Preostale tri tekme so se končale z rezultatom 1:1. Kljub temu, pa se bodo varovanci Jürgena Kloppa uvrstili med najboljši 32 moštev v Ligi Evropa, če nocoj premagajo Bordeaux, ki letos v skupinskem delu še ni okusil slasti zmage in je pri treh točkah.

Ekipi sta se do sedaj srečali trikrat, uspešnejši pa je Liverpool, ki je dobil dve tekmi, septembrski obračun na stadionu Chaban-Delmas pa se je končal brez zmagovalca. Francozi, ki trenutno zasedajo 13. mesto v svojem državnem prvenstvu so na zadnjih šestih tekmah v vseh tekmovanjih dosegli po dve zmagi, dva remija in dva poraza. Na drugi strani so Angleži na zadnjih šestih tekmah štirikrat slavili in po enkrat remizirali in izgubili. V tem času so v gosteh premagali tako Chelsea in Manchester City, lani najboljši moštvi angleške Premier League.

Edini gol za Liverpool je na prvem srečanju prispeval Adam Lallana.
Edini gol za Liverpool je na prvem srečanju prispeval Adam Lallana. FOTO: Reuters

Verjetni postavi:
Liverpool: Mignolet, Clyne, Škrtel, Lovren, Moreno, Lucas, Can, Ibe, Firmino, Lallana, Benteke
Bordeaux: Carrasso, Guilbert, Sane, Pallois, Contento, Chantome, Yambere, Saivet Khazri, Crivelli, Maurice-Baley

Srečanje si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na programu KINO in preko spletne aplikacije VOYO od 21.00 dalje.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TheNormalOne
26. 11. 2015 15.43
dajmo rdeči....YNWA, Kloppo king