Liga Evropa

FOTO in VIDEO: Rdeči vragi hudičevo trepetali do zadnjih sekund, Rostov matirala šele gol Mate in obramba Romera

Manchester, 16. 03. 2017 20.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Vratar Manchester Uniteda Sergio Romero je s konicami prstov preprečil podaljšek na povratni tekmi osmine finala Lige Evropa, ki jo je United proti ekipi slovenskega reprezentanta Mihe Mevlje Rostovu dobil z minimalnih 1:0. Rdeči vragi so na Old Traffordu močno prevladovali, a so se Rusti vztrajno branili in bili celo blizu dodatnim 30 minutam.

Več videovsebin
  • Gol Juana Mate na tekmi Manchester United - FC Rostov
    01:29
    Gol Juana Mate na tekmi Manchester United - FC Rostov
  • Vrhunci tekme Manchester United - FC Rostov
    09:36
    Vrhunci tekme Manchester United - FC Rostov

Slavljenec Paul Pogba se je uvrstil v prvo postavo za povratno tekmo z Rostovom, s katerim je Manchester United na prvem obračunu, ki ga je zaznamovala katastrofalna zelenica, remiziral (1:1). Trener Jose Mourinho je pred tokratnim obračunom spet glasno branil lik in delo najdražjega nogometaša planeta Zemlja, ki je imel po rekordnem poletnem prestopu in nedavnem izpadu iz pokala FA novo priložnost za dokazovanje pred domačimi navijači. Ti so vedeli, da v postavi ne bo Wayna Rooneyja, dolgoletni kapetan angleške reprezentance in Uniteda se v četrtek za nameček tudi ni uvrstil na seznam selektorja Garetha Southgata, ob odsotnosti otroka Evertona pa je Mourinho poleg povratka v Angliji suspendiranega Zlatana Ibrahimovića postavo v primerjavi s tisto iz Rusije premešal še z Antoniom Valencio, Ericom Baillyjem in Juanom Mato. Z mestom na klopi se je moral zadovoljiti Marcus Rashford, na katerega bo selektor angleške državne izbrane vrste za razliko od Rooneyja računal pred nadaljevanjem kvalifikacij za SP 2018. Rostov je na severozahod Anglije pripotoval precej oslabljen, na klopi je trener Ivan Daniliants lahko zbral vsega štiri rezerviste, med katerimi je bil tudi strelec edinega gola za rumene na prvi tekmi Aleksandr Bukharov. Slovenski reprezentant Miha Mevlja je ohranil svoje mesto v prvi postavi, kjer sta manjkala tudi suspendirana Aleksandr Gatcan in Timofej Kalačev

Na Old Traffordu je zevalo kar nekaj "lukenj" oziroma praznih sedežev, še posebej zapuščen je bil gostujoči sektor, kjer naj bi se po nekaterih napovedih sicer zbralo med 200 in 300 privržencev ruske ekipe. United je podobno kot v Rusiji hitro prevzel pobudo, na seveda veliko bolje pripravljeni zelenici pa je žoga nemoteno krožila med rdečimi vragi. Vratar Nikita Medvedev je po kotu v peti minuti že rešil svoje moštvo, potem ko je pod svojo prečko pričakal poskus Marcosa Roja z glavo, Ibrahimoviću pa z neposredne bližine ni uspelo zadeti kaj več kot vratnice. Gostje so nato malce umirili svoje nasprotnike, tudi z nekaj spretnimi prekinitvami, s katerimi so "sekali" igro. Poskus edinega strelca Angležev s prve tekme Henrika Mkhitarjana v 12. minuti ni dvignil srčnega utripa Medvedeva. Veliko bolj ga je štiri minute kasneje "pretegnil" Ibrahimović, ki je po visoki žogi v prostor ušel ruskim branilcem in obšel vratarja, nato pa v težkem položaju streljal prek praznih vrat. Osemdesetodstotna posest žoge se na priložnostih domačih ni preveč poznala, Pogba je na polovici polčasa tudi divje meril z razdalje, a je bil bližje enemu od izhodov kot vratom Rostova. Kar nekaj sreče je imel Medvedev v 27. minuti, ko je pred skokom na visoko žogo porinil Mkhitarjana, glavni sodnik pa ni dosodil strela z bele točke v korist rekorderjev po številu angleških naslovov.

Za obračune v angleških ligaških in pokalnih tekmovanjih še vedno suspendirani Ibrahimović se je vrnil v postavo za evropsko tekmo. Na Šveda je pozorno pazil tudi slovenski reprezentant Mevlja (drugi z leve).
Za obračune v angleških ligaških in pokalnih tekmovanjih še vedno suspendirani Ibrahimović se je vrnil v postavo za evropsko tekmo. Na Šveda je pozorno pazil tudi slovenski reprezentant Mevlja (drugi z leve). FOTO: AP

Mkhitarjan bi se kmalu hitro maščeval Valencia je v 30. minuti našel Ibrahimovića, Šved pa Armenca, ki je prodrl proti vratom in nato z lobom zgrešil oddaljenejšo vratnico. United je spet močneje pritisnil, oster predložek z desnega boka pa je bil premočen za Ibrahimovića in vse soigralce. Ibrahimović je v 34. minuti lepo preigral Mevljo, a ga je nekdanji član Gorice nato s štartom v zadnjem hipu izvrstno ustavil in iztržil celo golavt. A prav nič ne bi mogel storiti Mevlja skupaj z Medvedevim v gostujočih vratih v 35. minuti, ko je Ibrahimović malce sebično "spregledal" osamljenega soigralca v sredini in si ob enemu od gostov pripravil silovit strel z desnico, ki pa je spet zadel le vratnico. Slab polčas je Pogba sklenil z nevarnim strelom z roba kazenskega prostora, potem ko je prisebno skočil na blokiran strel Roja, a je bil Medvedev na mestu. Po zaslugi Aleksandra Jerohina so gostje tik pred sodnikovim žvižgom vknjižili vsaj prvi strel proti vratom. Drugi polčas se ni začel po željah domačih, Pogba je v eni prvih akcij proti klopi pokazal, da potrebuje menjavo, vstopil je Marouane Fellaini. Nova lepa priložnost se je nato ponudila Ibrahimoviću, vendar pa je obrambna vrsta gostov napad še pravočasno odbila. Medtem, ko "pravemu" Ibrahimoviću ni šlo, je na drugi strani prvič resneje golu Uniteda zagrozil "iranski Ibrahimović" Azmoun, a je njegov poskus na daljšo vratnico Romero lepo ubranil.

Ibrahimović je bil spet nevaren v 56. minuti, ko je najvišje skočil na predložek z desne, a z glavo meril prek vrat razpoloženega Medvedeva. Povsem jasno je bilo, da bo razen Ibrahimovića težko kdo od ostalih v domači vrsti strl ruski oreh, Šved je v 58. minuti prodiral ob Mevlji, ga tudi podrl, nato pa preslabo podal v sredino. Težave za Mourinhove je povzročil tudi Danny Blind, ki v 61. minuti prav tako ni mogel nadaljevati z obračunom po neugodnem udarcu v glavo, skupaj s Philom Jonesom je v igro vstopil tudi strelec edinega ruskega zadetka s prve tekme Bukharov. Nekdanji ruski reprezentant je nemudoma pripravil nevaren strel Dmitriju Polozu z okoli 17 metrov, a je poskus dobro blokiral Bailly. Mourinho je s klopi že dvignil Ashleyja Younga, a se nato v 69. minuti očitno v zadnjem hipu spomnil, da ima na voljo le še eno menjavo, zato se je z nasmeškom na ustih za vstop pripravil Rashford. A še prej je United uspel povesti, po hitrem protinapadu je Ibrahimović mojstrsko s peto podaljšal žogo na daljšo vratnico, kjer jo je v prazno mrežo pospravil sicer precej nevidni Mata. V 79. minuti je bil Bukharov centimetre oddaljen od izenačenja, po podaji s strani je njegov poskus z glavo z zadnjimi močmi odbil Romero, v igro sta nato kot napoved popolne ofenzive prišla še Marko Dević in Igor Kirejev. Bukharov je v zadnjih minutah rednega dela še enkrat opozoril nase, a Romero ni imel težjega dela, vedno bolj nestrpni domači navijači pa so z glasnimi ovacijami nagradili Jonesa, ko se je angleški branilec spustil v sicer neuspešen prodor po boku. V štirih minutah sodnikovega dodatka priložnosti ni bilo, a so gostje dobili zadnjo priložnost: Ekvadorec Christian Noboa je izvrstno izvedel malce sporno dosojeni prosti strel, ki pa ga je Argentinec Romero z novo izvrstno parado uspel ubraniti in popeljati United v petkov žreb. Ogledali si ga boste lahko ob 12. (Liga prvakov) oziroma 13. uri (Liga Evropa) na 24ur.com.

Liga Evropa, povratna tekma osmine finala:

Manchester United ‒ FC Rostov 1:0 (0:0) /1:1/
Mata 70.

Postavi:

United: Romero; Bailly, Smalling, Rojo, Valencia; Herrera, Pogba (od 48. Fellaini), Blind (od 63. Jones), Mata, Mkhitarjan; Ibrahimović. Na klopi: De Gea; Lingard, Carrick, Young.

Rostov: Medvedev; Bajramjan (od 82. Kirejev), Mevlja, Navas, Kudrjašov, Terentjev, Noboa, Prepelita (od 79. Dević), Jerohin, Azmoun (od 61. Bukharov), Poloz. Na klopi: Kirejev, Gošev.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
18. 03. 2017 19.57
Romero se je res izkazal za dobrega golmana, upam da bo branil tudi v finalu, če mufc pride do finala.
dajno
17. 03. 2017 08.21
-1
Pogba igralec tekme Hahaha
mariomandzukic
16. 03. 2017 22.44
-7
Ibrahimovic je rojen za europsko ligo,za ta drugi rang europskega nogometa.igrac za male tekme,podobno kot Gonzalo Higuain.klub ki cilja na ligo prvakov, sigurno ne bo pripeljal Zlatana,ce pa je on zabil sam 4 gole v knock aut fazi lige prvakov.
Ka pa mislis
17. 03. 2017 08.19
+0
tedoVV2HCmedo
16. 03. 2017 22.28
-7
Še niso uspeli zabiti gola, kaj je s temi Angleži? Ne navijam za nikogar.
mackon08
16. 03. 2017 22.06
+0
90 milijonov za Pogbo, posel stoletja, vreden je pa 9000 euro, če bo tako igral še naprej pa niti to.
tron3
16. 03. 2017 22.06
+4
Kaj res ne vidite, da igrajo za stavnice, Murinjo mora lastnikom, katerim je zapravil nekaj sto milijonov malce povrnt, če ne drugače pa na takšen način.
TellingTheTruth
16. 03. 2017 21.58
-3
Ajde ROSTOVVV
LAC
16. 03. 2017 13.15
+6
JA VSE BO ODVISNO KAKO BO DANES RAZPOLOŽEN "ŠVED"!
Le vkup uboga gmajna
16. 03. 2017 12.10
-3
Pogba pa res ni kakšna huda nevarnost za nasprotnikov gol no!
SAF1
16. 03. 2017 11.57
+3
Joža, danes če ne zmagaš, pišem Joža out.
dajno
16. 03. 2017 09.30
-3
Pogba? Kaj je on pokazal do sedaj?
SAF1
16. 03. 2017 11.56
+3
Spremenu je pričesko parkrat xD hec. Na začetku je bil kar, zadnje tekme pa čisto zgubljen.