Liga prvakov

Čeferin sprejel odločitev, da zmagovalci pokale prejmejo na zelenici: To je njihov oder in to si tudi zaslužijo

Nyon, 17. 05. 2017 15.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je sprejel odločitev, da bodo zmagovalci Lige prvakov in Lige Evropa od slej pokal dvignili na sredini igrišča in ne na tribunah. "To je oder od igralcev in to si zaslužijo ," je svojo odločitev obrazložil slovenski pravnik.

Aleksander Čeferin se drži svojih obljub in še naprej spreminja delo v Uefi.
Aleksander Čeferin se drži svojih obljub in še naprej spreminja delo v Uefi. FOTO: AP
Zmagovalcem Lige prvakov, ženske Lige prvakov in Lige Evropa, bodo že v letošnji sezoni pokale za osvojitev omenjenih tekmovanj podelili na sredini zelenice in ne več na tribunah, kot je bila navadi v zadnjih letih. To odločitev je sprejel predsednik evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin. Kapetani zmagovalnih ekip bodo tako s svojimi moštvi pokale visoko v zrak dvignili na zelenicah v Stockholmu, kjer bo na Friends Arena finale Lige Evropa in v Cardiffu, kjer bo na mestnem stadionu finale ženske različice Lige prvakov in na stadionu Millennium, kjer bo na sporedu veliki finale moške Lige prvakov med Juventusom in madridskim Realom. Za vse tri omenjene nogometne spektakle so že zgradili namenske odre, ki jih bodo sestavili takoj po zadnjem sodniškem žvižgu. Da organizatorji vse skupaj sestavijo, bo trajalo manj kot pet minut.
Pester zaključek evropske nogometne sezone si boste lahko ogledali tudi v naši družbi. Najprej bomo 24. maja na Kanalu A in VOYO prenašali finale Lige Evropa med Ajaxom in Manchester Unitedom (prenos ob 20.30). Za veliki finale pa bomo 3. junija v živo prenašali finale Lige prvakov, ko se bosta v Cardiffu pomerila Juventus in Real Madrid (prenos ob 20.00 na POP TV).

Odločitev je bila sprejeta zaradi tega, ker želijo vsem navijačem na stadionu omogočiti enak pogled na slavje njihovih ljubljencev. Prav tako pa bodo milijoni, ki bodo tekme gledali pred televizijskimi zasloni, imeli boljši pogled na slavje. Čeferin je poudaril, da je slavje velik del nogometa in ima močan simboličen pomen. "Igrišče je oder od igralcev in edino prav je, da jim omogočimo, da se lahko veselijo in slavijo na igrišču. Prav tako je smiselno, da odgovorni ljudje in uradniki, ki podeljujejo nagrade, sestopijo iz tribun in se igralcem priklonjeno v njihovi areni. Pokale in medalje bomo podelili na zelenici. Slavje nogometašev bodo lahko videli vsi navijači na stadionu. Igralcem pa ne bo potrebno po stopnicah, kjer jih ves čas motijo. In še to, vsi na stadionu bodo lahko videli pokal, ne glede na to, kje bodo sedeli," je za uradno spletno stran evropske nogometne zveze povedal predsednik Čeferin. Omenjeni protokol pa ne bo veljal zgolj za klubska tekmovanja, ampak tudi za reprezentančna. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

felix59 drugič
17. 05. 2017 22.30
+1
Bravo Čeferin , še Fondovce je treba spucat pa stadion prenovit !!!
Definbahija
18. 05. 2017 08.58
tedoVV2HCmedo
17. 05. 2017 20.50
-3
Pa kaj še. Glavni odri za določanje zmagovalca so prostori, kjer se izvajajo korupcijski sestanki.
nevica
17. 05. 2017 18.19
+10
Trollka
17. 05. 2017 17.17
+21
Lepa gesta gospoda Čeferina! Podelitev na tribunah je zgledala vedno tako dolgočasna. Na zelenici se vedno lepše vidi in kamere lahko snemajo iz več zornih kotov.
macek_garfield
17. 05. 2017 17.14
-17
eh ta ceferin, kar nekaj pa to
nevica
17. 05. 2017 18.20
+9
apodgraj
26. 05. 2017 08.10
Malo je smešno s čim se ukvarjajo pri Uefi. Namesto , da bi napravili več reda v sodniških vrstah in s korupcijo , se ukvarjajo s banalnimi zadevami .Tudi tribune so sestavni del stadiona . Čisto vse eno je, kje se podeljujejo kolajne in pokali . Senzacionalna poteza predsednika Čeferina in bojim se da je to zadnja.