Liga Evropa

Domžalčani bodo naleteli na trd estonski oreh: 'Flora je sredi prvenstva in je že dodobra uigrana'

Domžale, 26. 06. 2017 09.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rumeno-modri imajo vse od žreba v Nyonu v mislih dvoboj prvega predkroga Lige Evropa s Floro iz Talina. Slednja je vodilna ekipa estonske lige, v kateri je 15 tekem brez poraza. Na zadnji prijateljski tekmi pa so zeleno-beli z 2:0 premagali še švedski AIK. Slovenski pokalni prvaki bodo prvo tekmo odigrali doma.

Simon Rožman
Simon Rožman FOTO: Damjan Žibert
"Analiza nasprotnika je narejena. Fantje so dobili prve informacije, vse ostalo pa sledi tekom naslednjega tedna. Popolnoma smo osredotočeni na tekmo, ki nas čaka v četrtek. Začenjamo evropske kvalifikacije, v katerih imamo visoke cilje," je za uradno domžalsko spletno stran o pripravah na desetkratnega estonskega prvaka spregovoril trener pokalnih prvakov Simon Rožman, ki o prvem tekmecu v kvalifikacijah za Ligo Evropa govori skrajno spoštljivo: "V Estoniji je Flora priznan klub, saj ima v svojih vitrinah kar 10 pokalov za naslov državnega prvaka. Navdušen sem nad njihovim nizom zmag v letošnjem prvenstvu. So nekje na sredini prvenstva in so že dodobra uigrani. Imajo visoko ter kompaktno zadnjo linijo in tudi v napadu so kreativni. To so njihove največje nevarnost. Našli pa smo tudi nekaj pomanjkljivosti, ki jih bomo zadržali zase. Najpomembneje je, da se oziramo le nase. Želimo odigrati po najboljših močeh in se v dveh tekmah prebiti v drugi krog kvalifikacij." Nogometni klub Domžale je visoke cilje v prihodnji sezoni potrdil tudi z aktivnostmi v poletnem prestopnem roku. Strokovno vodstvo bo imelo tako na voljo kar sedem novih nogometašev, odšli pa so štirje. 
Nogometni klub Domžale je v svoje vrste zvabil zveneče ime, enoletno pogodbo je podpisal Senijad Ibričić, ki je v minuli sezoni igral v Kopru in bil prvi strelec moštva. To je za Domžale peti novinec v moštvu.
"Po lanski sezoni smo izgubili nekaj igralcev, ki so jim potekle pogodbe. Pomladili smo ekipo, saj se nekateri nosilci ekipe bližajo koncu svojih karier. Pripeljali smo mlade in željne nogometaše, ki jim želimo pomagati na njihovi poti," je za uradno spletno stran Domžalčanov o spremembah v ekipi spregovoril 34-letni strateg, ki poudarja: "Poleg mlade želimo imeti tudi kakovostno ekipo, zato smo v Domžale pripeljali nekoliko odmevnejšo okrepitev, ki nam bo lahko vsebinsko in karakterno prinesla veliko. Ne želimo si biti samo mladi, ampak tudi tekmovalni. Prepričan sem, da bomo na koncu osvojili cilje, ki nam jih je zadalo klubsko vodstvo."

Športni direktor rumenih Matej Oražem (desno) meni, da so Domžalčani pred težko nalogo.
Športni direktor rumenih Matej Oražem (desno) meni, da so Domžalčani pred težko nalogo. FOTO: Damjan Žibert
Športni direktor Domžal Matej Oražem pred prvo tekmo, ki bo v četrtek v domžalskem športnem parku pravi, da žreb ni bil najboljši.
Pokalni slovenski prvaki bodo prvo tekmo kvalifikacij Lige Evropa odigrali doma v četrtek ob 20.30.

"V letošnjem letu nam žreb v prvem krogu ni bil najbolj naklonjen. Med možnimi nasprotniki smo dobili najtežjega, saj je Flora sredi tekmovalnega ritma, hkrati pa ob impresivni gol razliki vodi v prvenstvu. Gre za klub z največ naslovi državnega prvaka v Estoniji. Kljub temu gremo v dvoboj zgolj z enim ciljem in to je napredovanje," za uradno spletno stran kluba pravi Oražem. V ekipi, ki jo vodi nizozemski trener Arno Pijpers, je le en tujec, ostali nogometaši pa so državljani Estonije. Flora ima po 16 odigranih tekmah domačega prvenstva dve točki prednosti pred Levadio. Dosegla je 50 zadetkov, prejela pa jih je le sedem. 

Domžale se bodo v primeru napredovanja v nadaljevanju pomerile z boljšim iz dvoboja Ventspils - Valur Reykjavik.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SENCA2X
26. 06. 2017 17.45
+3
interja ni pod Domžalskimi članki!!!!
MaunelNeuer
26. 06. 2017 19.39
+3
itak da ne, pravi kak so Štajerci obremenjeni s kvakarji, a sebe ne vidi, je še slabši, ko je članek o MB njegovi komentarji prednjačijo
degenos
26. 06. 2017 20.34
-9
SENCA2X
27. 06. 2017 15.47
+1
MaunelNeuer
27. 06. 2017 16.32
MaunelNeuer
26. 06. 2017 16.51
+3
domžale nimajo šans....ane inter
degenos
26. 06. 2017 20.34
-9
MaunelNeuer
27. 06. 2017 16.32
macek_garfield
26. 06. 2017 13.38
+7
in zakaj morajo biti se vedno objavljeni rezultati lanskih tekem, a ste malo prismuknjeni pa to?