Liga Evropa

Domžalčani pred evropskim izzivom: 'V Celju želimo narediti velik korak proti napredovanju'

Domžale, 28. 06. 2017 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prva uradna tekma sezone je pred vrati in v taboru pokalnih slovenskih prvakov iz Domžal vročica že narašča. Rumeno-modre na celjski Areni Petrol čaka prvi dvoboj prvega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa proti Flori iz Talina.

"Vzdušje v ekipi je odlično in verjamem, da bo tudi v prihodnje tako," je v imenu slačilnice za uradno spletno stran domžalskega kluba povedal novinec Lovro Bizjak, ki se je hitro vključil v ekipo. Na pripravljalnih tekmah je izkoristil svojo priložnost in se izkazal z dobro strelsko formo: "Ekipa je v pripravljalnem obdobju pokazala dobre igre. Igralci se na igrišču odlično razumemo in sodelujemo, kar je osnova za dobre rezultate. Verjamem, da bomo v četrtek pokazali tisto, kar znamo," je pred prvo tekmo optimističen zvezni igralec Domžal. Rumeno-modri bodo evropsko pot začeli z domačo tekmo, povratna pa jih čaka teden dni pozneje v Talinu.

Slovensko-estonski obračun se bo začel v četrtek ob 20:30 na celjski Areni Petrol, saj v domžalskem športnem parku obnavljajo igralno površino.

Za 23-letnega Mozirjana bo to prva evropska klubska preizkušnja v karieri: "Prva tekma je zelo pomembna, saj se lahko na domačem igrišču naredi velik korak proti končni zmagi. Hkrati pa je tudi najbolj zahtevna, saj nasprotnika ne poznaš najbolje. Igrati moramo sproščeno. Želimo si glasne podpore s tribun, ob kateri nam bi bilo na igrišču zagotovo lažje," je o prvi polovici dvoboja z desetkratnimi estonskimi prvaki povedal krilni napadalec, ki se zaveda kakovosti nasprotne ekipe: "Flora je dobra ekipa, ki je trenutno v zelo dobri formi. Odigrali so že skoraj polovico prvenstva, zato so veliko bolj uigrani od nas. Kljub vsemu gledamo le nase in na svoj zastavljeni cilj. Sezono želimo odpreti na najlepši možni način in na terenu pokazati vse kar znamo. Vse bomo dali od sebe," je za uradno spletno stran kluba odločen Bizjak, ki se je ob Kamniško Bistrico preselil iz Aluminija iz Kidričevega. 

Simon Rožman bo z Domžalčani v domačem Celju začel letošnjo evropsko avanturo, Darka Milaniča (v ozadju) pa kvalifikacije za preboj v Ligo prvakov čakajo sredi julija.
Simon Rožman bo z Domžalčani v domačem Celju začel letošnjo evropsko avanturo, Darka Milaniča (v ozadju) pa kvalifikacije za preboj v Ligo prvakov čakajo sredi julija. FOTO: Damjan Žibert

V ekipi, ki jo vodi nizozemski trener Arno Pijpers, je le en tujec, ostali nogometaši pa so državljani Estonije. Flora ima po 16 odigranih tekmah domačega prvenstva dve točki prednosti pred Levadio. Dosegla je 50 zadetkov, prejela pa jih je le sedem. "Dobili smo nasprotnika, ki je v tekmovalnem ritmu in vodi v državnem prvenstvu. Imeli smo dovolj časa, da smo se na njih dobro pripravili. Cilj je napredovanje v naslednji krog. V Estoniji je Flora priznan klub, saj ima v svojih vitrinah kar 10 pokalov za naslov državnega prvaka," je o tekmecu za domžalsko spletno stran povedal domžalski strateg Simon Rožman.

Domžale se bodo v primeru napredovanja v nadaljevanju pomerile z boljšim iz dvoboja Ventspils - Valur Reykjavik.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ROKSI1970
30. 06. 2017 06.40
bravo Domžale !!!
raptor2
28. 06. 2017 21.52
Daj novinarji, točne podatke bi loahko dali, kako sam trener tujec, še en igralec je tujec in je drugi strelec ekipe. Srečno Domžale
Soze
28. 06. 2017 11.57
Korak za napredovanje menda ne..? Lahko ste pa tudi proti napredovanju...
legvan1
28. 06. 2017 11.45
+7
lep stadion ste izbrali za tekme, celje vas podpira, gremo domžale v naslednji krog
degenos
28. 06. 2017 10.26
-4
Domžale pokažte trotkom da znate !!
SENCA2X
28. 06. 2017 15.23
+5
kdo pravi,da ne znajo,ti kar nekaj nabijaš,je pa res,da v Evropi še niso uspeli.Držimo pesti,da jim bo tokrat za sebe ne tako kot tinakladaš,nam res ni treba nič pokazat saj smo mi vam pokazali da se da,že večkrat.Vso srečo Domžalam z interjem ali brez.
SENCA2X
28. 06. 2017 15.27
+2
Pod Domžalskim člankom nabijaš o do sedaj in še daleč naprej o najboljših predstavnikih Slovenije v Evropi,si pa tudi zaslužimo komentarje,ker smo res najboljši-59 nalestvici lige prvakov.
MaunelNeuer
28. 06. 2017 17.58
-1