Liga Evropa

Domžalčani zadovoljni iz Soligorska, niso se ustrašili niti beloruskih dvometrašev

Domžale, 15. 07. 2016 08.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Domžale so iztržile ugoden izid na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa. Iz daljne Belorusije se vračajo z golom in remijem (1:1), kar je dober kapital pred povratno tekmo v domžalskem športnem parku. Trener Luka Elsner opozarja, da je to šele polovica opravljenega dela.

Domžale imajo dobro popotnico pred povratno tekmo v kvalifikacijah Lige Evropa.
Domžale imajo dobro popotnico pred povratno tekmo v kvalifikacijah Lige Evropa. FOTO: Damjan Žibert
Domžalčani so se v letošnji sezoni uspešno vrnili na evropsko nogometno prizorišče. Začeli so v 1. krogu kvalifikacij Lige Evropa in ga uspešno preskočili, saj so na obeh tekmah premagali andorski Lusitanos. V 2. krogu je izziv večji, a so prvi del naloge opravili dobro. Na gostovanju pri Šahtarju iz Soligorska je slovensko moštvo iztržilo neodločen izid (1:1) in ima lepe možnosti za preboj v naslednji krog. Še posebej, ker bodo gostili povratno tekmo. Izjemno pomemben gol je po vodstvu Belorusov v drugem polčasu dosegel Dejan Trajkovski.

Trener Luka Elsner je na klubski spletni strani takole strnil dogajanje na tekmi v Soligorsku: "Lahko bi iztržili tudi več. V prvem polčasu smo bili nenevarni, vendar smo imeli ogromno možnosti, da bi kaznovali nasprotnika. Dosegli smo zadetek, ki nam daje upanje, imeli pa smo tudi nekaj situacij, da bi jih še bolj kaznovali. V zadnjih 20 minutah so tekmeci v bližino kazenskega prostora poslali pet igralcev, ki v višino merijo skoraj dva metra. Takšnih tekem v Sloveniji nismo vajeni, saj nimamo tekmeca, ki bi gojil tako direktno igro. V zadnjih minutah smo se dobro reševali, mi je pa žal, da nismo naredili še korak naprej, saj smo imeli veliko situacij za to. Fantom seveda ne morem ničesar zameriti, saj smo igrali v izjemno soparnem ozračju, v katerem je težko dihati. Na koncu nam je zmanjkovalo sape, a pol dela je opravljenega. Tako kot smo napovedovali, imamo možnosti, da gremo naprej."

Trener Luka Elsner je bil zadovoljen po tekmi, a pravi, da je to šele polovica opravljenega dela.
Trener Luka Elsner je bil zadovoljen po tekmi, a pravi, da je to šele polovica opravljenega dela. FOTO: Damjan Žibert

Povratna tekma bo v četrtek, 14. julija ob 20.30 v Športnem parku Domžale, Elsner pa dodaja: "Nismo v nobeni prednosti, zagotovo pa se je lažje vrniti domov z remijem kot z zaostankom 0:1, ki smo ga imeli po prvem polčasu. Sedaj morajo tekmeci loviti rezultat, kar je za nas pozitivno. Morali bomo biti bistveno bolj učinkoviti. Številne priložnosti smo izpustili, a smo na koncu še vedno zadovoljni. To je neverjetno za takšno tekmo."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.